رئیس سازمان برنامه و بودجه: طبق گزارش خزانه ۱۰۰ درصد مجموع مصارف و مخارج کشور در لایحه بودجه ۹۶ محقق شد.
وی در عین حال با یادآوری بودجه ۲۸۳ هزار میلیارد تومانی سال ۹۵ گفت: در سال ۹۶ نسبت به سال قبل از آن ۱۳ درصد رشد داشت.
این مقام مسئول به نرخ تورم ۸ و ۲ دهم درصدی مرکز آمار در سال گذشته اشاره کرد و گفت: نسبت تورم به قیمت ثابت از نظر بودجه و منابع و مصارف ۵ درصد رشد را نشان می دهد.
رشد ۴ و ۷ دهم درصدی اقتصاد در سال ۹۶
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: نرخ رشد اقتصاد کشور در سال ۹۶ با احتساب نفت، ۴ و ۴ دهم درصد و بدون احتساب آن ۴ و ۷ دهم درصد بود.
محمدباقر نوبخت که در نشست خبری امروز خود با عنوان عملکرد و مصارف عمومی در بودجه ۹۶ و مقایسه با لایحه مصوب و عملکرد سال ۹۵ صحبت می کرد خاطرنشان کرد: البته طبق گزارش صندوق بین المللی پول با بررسی ۴۰ شاخص رشد اقتصاد کشور ۴ و ۳ دهم درصد بود.
وی درباره درآمدهای عملکرد ۳۲۰ هزار میلیارد تومانی گفت: سه محل درآمدی فرا درآمدها (عمده آن از محل مالیاتها و حقوق گمرکی)، واگذاریهای دارایی های سرمایه ای (عمده آن نفت و بقیه از محل واگذاریهای اموال منقول و غیرمنقول دولتی) و اوراق که نوعی تامین مالی است تشکیل داد.
این مقام مسئول گفت: البته ما میزان درآمدهای کشور را از سه محل یادشده ۱۵۹ هزار میلیارد تومان در لایحه پیش بینی کردیم که این میزان با ۵ درصد افزایش به ۱۶۷ هزار و نیم میلیارد تومان رسید.
نوبخت ادامه داد: پیش بینی ۱۱۲۷۰۰ میلیارد تومان از محل مالیاتها بود که این میزان نیز با ۲ درصد افزایش به ۱۱۵۶۰۰ میلیارد تومان رسید ولی چون دولت ۳ هزار میلیارد تومان تهاتر داشت سال ۹۶همه این مبلغ دست دولت را نگرفت.
متوسط فروش هر بشکه نفت در سال گذشته 53 دلار بود
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: متوسط فروش هر بشکه نفت در سال گذشته 53 دلار و هر بشکه میعانات 55 دلار بود.
نوبخت افزود: در نیمه اول سال گذشته قیمت نفت در هر بشکه به 40 دلار نیز رسید و ما در سال گذشته به طور متوسط هر بشکه نفت را 53 دلار فروختیم.
وی ادامه داد: فروش نفت را در دو سناریو در سال گذشته به مجلس دادیم یعنی فروش هر بشکه نفت بین 50 تا 55 دلار را پیش بینی کردیم.
نوبخت افزود: پیش بینی می شد 309 هزار میلیارد تومان براساس فروش هر بشکه نفت 50 دلار کسب شود و در صورتی که هر بشکه نفت 55 دلار به فروش برسد 10 هزار میلیارد تومان به این رقم اضافه می شود.
وی گفت: آنچه محقق شد فروش نفت با قیمت 53 دلار در هر بشکه بود و 92 هزار و 200 میلیارد تومان از محل فروش نفت در سال گذشته درآمد کسب کردیم.
در سال گذشته 819 هزار نفر به جمعیت شاغل اضافه شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: تمام 320 هزار میلیارد تومانی که دولت برای منابع در بودجه سال گذشته در نظر گرفته بود محقق شد.
نوبخت درباره مصارف دولت گفت: مصارف دولت به چند بخش تقسیم می شود که هزینه به دستگاه ها برای امور جاری و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای از موارد مصارف دولت هستند.
وی ادامه داد: دولت 243 هزار و 600 میلیارد تومان به صورت هزینه پیش بینی کرده بود که این رقم را در لایحه بودجه 236 هزار و 300 میلیارد تومان ارائه کرده بود و مصوب مجلس برای این هزینه 253 هزار و 800 میلیارد تومان بود.
نوبخت گفت: در خصوص اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای دولت در سال گذشته در مجموع بیش از 50 هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی اختصاص داده است که این میزان 10 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشت.
وی افزود: از 50 هزار میلیارد تومان پولی که به طرح های عمرانی داده شده 42 هزار و 100 میلیارد تومان آن از خزانه، هزار و 200 میلیارد تومان طبق ماده 10 و 12 از خزانه و بیش از 6 هزار و 300 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای آب های مرزی اختصاص دادیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای پرداخت بدهی خود به پیمانکاران 21 هزار میلیارد تومان برای انتشار اوراق مشارکت پیش بینی کردیم که 20 هزار و 900 میلیارد تومان آن محقق شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در 9 ماهه اول سال گذشته 836 هزار نفر وارد بازار کار شدند که از این تعداد 819 هزار نفر به جمعیت شاغل اضافه شد.
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری در سازمان برنامه و بودجه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به اینکه سال گذشته سال تولید و اشتغال نامگذاری شده بود بودجه ما توانست در تولید ناخالص داخلی 4 و 4 دهم درصد با نفت رشد داشته باشد و 4 و 7 دهم درصد بدون نفت رشد را نشان می دهد که این آمار مربوط به 9 ماهه ابتدای سال گذشته است.
نوبخت با اشاره به اینکه ما 4 بازار مهم در کشور داریم افزود: اولین بازار مهم بازار کالاست که در کشور ما نسبتاً متعادل بوده و ما کمبود کالا نداریم، دومین بازار مهم بازار کار که ما در این بازار بیکاری را مهار کردیم که البته باید کار بیشتری انجام شود، سومین بازار مهم بازار سرمایه که یک بازار قابل ثبات در کشور است و شاخص ها هیچ تنزلی نکرده، چهارمین بازار مهم بازار پول است که این بازار دچار تزلزل شده البته این تزلزل در بازار فرعی آن یعنی بازار ارز است.
وی ادامه داد: بازار ارز بازار بسیار مهمی است اما نباید نابسامانی آن را با کل اقتصاد در نظر بگیریم زیرا در شرایط حاضر جهان هم معتقد است که اقتصاد کشور ما در حال رشد است و مسیر ما در اقتصاد رو به اصلاح و بهبود است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: شرایط بازار ارز ما قابل دفاع نیست اما حساب بازار ارز را با حساب سه بازار دیگر معادل نکنید.
نوبخت با اشاره به اینکه ما در جنگ اقتصادی بزرگی هستیم، افزود: رسانه های بیگانه معتقدند که اقتصاد ما فروپاشیده شده است و ما نباید با مارش بیگانگان پا بکوبیم.
وی گفت: روی سخنم با رسانه هایی است که در این موارد با حساسیت روبرو هستند و ما انتظار داریم که عین واقعیت را بیان کنند.
با متعادل شدن قیمت ارز ، قیمت سکه هم متعادل می شود
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بین قیمت طلا و سکه و ارز رابطه مستقیم وجود دارد و با متعادل شدن ارز قیمت طلا و سکه هم متعادل می شود.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران افزود: دلار چهار هزار و 200 تومانی از این به بعد مبنایی برای تعیین قیمت طلا و سکه است.
وی با اشاره به اینکه از این به بعد ارز مبادله ای نخواهیم داشت گفت: سیاست دلار چهارهزار و 200 تومانی با یک دوره شش ماهه اجرا می شود و به ثبات خواهد رسید.
نوبخت افزود: در این نرخ در نظر گرفته شده برای دلار همه هزینه های خارجی که تحمیل می شود هم در نظرگرفته شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در صورتی که عرضه ارز منسجم و واردات ساماندهی شود بازار ارز مدیریت می شود همانطور که در چهارسال اخیر مدیریت شده است و در صورتی که نوسانی وجود داشته باشد نوسانات جزیی خواهد بود و ما با شوک ارزی روبرو نخواهیم بود.
نوبخت در پاسخ به این سوال که در صورتی که واردات با دلار چهار هزار و 200 تومانی انجام شود آیا تورم ایجاد خواهد شد یا خیر؟ گفت: از طریق یارانه نرخ ها را کنترل می کنیم و با اطمینان به شما می گویم با اتخاذ سیاست های تکمیلی این بازار را متعادل می کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره اظهارنظر برخی ارکان دولتی گفت: نظر دولت را باید از سخنگوی دولت، خود شخص رئیس جمهور و معاون اول وی باید بشنوید.
وی ادامه داد: واقعیت این است که افرادی که در دولت هستند دارای نظرات مختلفی هستند ولی وقتی یک سیاستی اتخاذ می شود همه آن را می پذیرند.
نوبخت ادامه داد: در دولت همه ارکان حرفهای خود را می زنند و بعد حرفهای آنها جمع بندی می شود و یک سیاست واحد اتخاذ و بیان می شود.
وی ادامه داد: ممکن است وزرا نظرات مختلفی داشته باشند ولی این موضوع را غیر متعارف نمی دانیم و دولت اعتدالی تنوع نظر را هم دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت در پایان سال گذشته نرخ سود 20 درصدی را تحمل کرد تا مردم متضرر نشوند و در خصوص بازار ارز هم به همین شکل عمل خواهد کرد.
نوبخت درباره افرادی که می خواهند بازار ارز را دچار التهاب کنند گفت: ممکن است گروهی بخواهند بازار ارز را نامتعادل کنند اما ما همه تلاشمان را می کنیم که آن را متعادل نگه داریم.
وی ادامه داد: ما از برخی رسانه ها که منتقد دولت هستند نباید انتظار دفاع داشته باشیم .
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: ما در اقداماتی که انجام می دهیم منافع ملی مان را در نظر می گیریم.
نوبخت درباره سپرده گذاری ارزی مردم در بانکها گفت: بانک ها باید سپرده ارزی مردم را به صورت ارز به مردم ارائه بدهند.
وی در باره متعادل شدن بازار ارز بعد از اعلام سیاست جدید بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی از همین امروز سیاست عرضه دلار چهارهزار و 200 تومانی را اجرا می کند و تا عادی شدن وضعیت ممکن است چند روزی طول بکشد .
ادامه دارد..