آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل بر لزوم اجرای برنامه جهانی سازی بر اساس عدالت و انصاف تاکید کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، آنتونيوگوترش دبير کل سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد کشورهاي جهان بايد براي مقابله با چالش تغييرات آب و هوايي کره زمين بپاخيزند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، گوترش در سخنرانی خود در نشست سالانه مجمع بوائو در چین گفت: من اعتقاد راسخ دارم که پدیده جهانی سازی غیر قابل بازگشت است. جهانی سازی منافع فراوانی با خود آورده است: ادغام اقتصادهای جهان، گسترش تجارت، پیشرفت های خیره کننده در ارتباطات و فناوری. علاوه بر این صدها میلیون نفر از فقر رهایی یافته اند و عمر بسیاری دیگر از انسانها طولانی تر و همراه با سلامتی بیشتر شده است.
دبیر کل سازمان ملل افزود: اما باید این را هم بپذیریم که تعداد فراوانی از انسانها از این برنامه جا مانده اند. نابرابری فراگیر است و فزاینده است و بنابراین هدف ما باید جهانی سازی مبتنی بر عدالت و انصاف باشد که کسی از آن جا نماند و این بهترین راه کشورها و جوامع انسانی برای رسیدن به صلح و توسعه است. اما یک چیز باید کاملا روشن باشد. ما نمی توانیم با منزوی ساختن، حمایت غیر منصفانه و حذف رقبا به هدف جهانی سازی منصفانه برسیم. مشکلات جهانی به راه حل های چندجانبه جهانی نیاز دارند. کمک سازمان ملل به تحقق جهانی سازی عادلانه از جمله مفاد دستور کار سال 2030 برای توسعه پایدار است. ما 17 هدف برای توسعه پایدار تعیین کرده ایم. دستور کار 2030 برنامه ما برای رسیدن به صلح، رفاه و مشارکت برای انسانها و کره زمین است.
وی افزود: بسیاری از کشورها از جمله چین نشان داده اند که تغییر امکانپذیر است. اما لازم است همه کشورها تلاش های خود را افزایش دهند تا اطمینان یابیم که منافع پیشرفت به همه خواهد رسید؛ تا بتوانیم به وعده های داده شده در منشور سازمان ملل، اعلامیه حقوق بشر و دستورکار 2030 عمل کنیم. در این میان اقدامات چین برای ریشه کن کردن فقر در دهه نخست قرن بیست و یکم ثابت می کند که می توان طوری عمل کرد که هیچکس جا نماند.
گوترش در ادامه گفت: ما باید در نظر داشته باشیم چالش دیگری که ممکن است همه تلاش های ما را برای از بین بردن فقر و پیشبرد صلح و رفاه جهانی بی اثر کند تغییرات اقلیمی است. تغییرات اقلیمی به خودی خود یک تهدید جهانی است؛ ضمن اینکه می تواند شدت سایر خطرات و تهدیدها را نیز دوچندان یا چند برابر کند. فقر، نیازهای انسانی و درگیری ها از جمله این خطرات هستند. اگرچه همه کشورهای جهان در سال 2015 توافقنامه پاریس را برای مقابله با تغییرات اقلیمی امضا کرده اند، اما باید با صراحت بگویم که این تغییرات با سرعتی بیش از اقدامات ما در حال رخ دادن است. تمرکز دی اکسید کربن در جو زمین به بالاترین حد در هشتصد هزار سال گذشته رسیده است. هنگامی که توافقنامه پاریس به امضا رسید فرض مشترک ما بر این بود که ما این ظرفیت را داریم که روند افزایش دمای زمین را از 2 درجه در سال به یک و نیم درجه کاهش دهیم.
اما اکنون دانشمندان نگران هستند که هدف تعیین شده در پاریس شاید غیر قابل دستیابی باشد مگر آنکه ما تا سال 2020 تلاش بیشتری از خود نشان دهیم. ما باید تلاش های خود را به طور قابل ملاحظه افزایش دهیم. نکته خوب در این میان اینست که فناوری می تواند در این زمینه به ما کمک کند. انرژی پاک و سبز بیش از هر زمان دیگری قابل دسترسی و قابل خرید است. ولی ما هنوز شاهد سرمایه گذاری های عظیم و اختصاص یارانه برای خرید سوخت های فسیلی هستیم. ما باید این تناقض ها را که به ضرر خودمان تمام خواهد شد از بین ببریم. به همین سبب است که من همواره از سران جهان می خواهم برای ممنوعیت انتشار گازهای گلخانه ای اقدام کنند. من دراین زمینه از دولت چین به سبب اقداماتش - قبل و پس از توافقنامه پاریس - قدردانی می کنم. چین این کار را به طور عملی و سیاسی انجام داده است. من همچنین از هدفگذاری چین در مورد انرژی های تجدید پذیر تشکر می کنم. همانطور که می دانید من سال آینده یک نشست سران در مورد تغییرات اقلیمی برگزار می کنم که هدف آن ارتقای اهداف و انگیزه ها خواهد بود. علم به آن نیاز دارد، اقتصاد جهانی به آن نیاز دارد و انسانیت به آن بستگی خواهد داشت. آنچه جهان به آن نیاز دارد پیشرفت به سوی بالا از طریق اراده سیاسی، نوآوری، شراکت و تامین مالی است. ما باید با چالش تغییرات آب و هوایی مبارزه کنیم تا بتوانیم به اهداف توسعه پایدار برسیم. این نشست اقدامی مناسب در کنار تلاش های ما برای ایجاد جامعه ای - آنطور که رئیس جمهور شی جینگ پینگ گفت - برای آینده مشترک نوع بشر با صلح، خوشبختی، فرصت های پیشرفت، حفظ کرامت انسانها در همه جاست. از شما تشکر می کنم و امیدوارم بحث های شما در این نشست بسیار سازنده باشد.