اين بار برخلاف دوره هاي پيشين، گروه يا جرياني در عراق ديده نمي شود که بخواهد با تشکيک در انتخابات، در پي تحريم يا مخالف برگزاري آن باشد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از الميادين ؛ اين بار برخلاف دوره هاي پيشين، گروه يا جرياني در عراق ديده نمي شود که بخواهد با تشکيک در انتخابات، در پي تحريم يا مخالف برگزاري آن باشد.
خبرنگار شبکه تلويزيوني الميادين در گزارشي در اين زمينه تصريح کرد مشارکت تمام گروههاي سياسي عراق در انتخابات پيش رو بر خلاف تجربه هاي گذشته و مخالفت نکردن با برگزاري انتخابات، بيانگر تمايل واقعي مردم عراق براي مشارکت پويا در مرحله جديد سياسي در کشور است که پس از انتخابات آغاز خواهد شد، ضمن اينکه همگان دريافته اند در سايه تلاش اکثريت براي سهيم شدن در روند سياسي کشور، تلاشها براي کناره گيري از رقابت هاي انتخاباتي، ثمر بخش نخواهد بود.
آرامش سياسي حاکم بر عراق و کاهش اختلافات ميان گروههاي مختلف سياسي پس از پيروزي بر داعش، زمينه را بيش از گذشته براي پيشرفت سياسي هموار کرده است زيرا سالهاي گذشته تنش و هرج و مرج نتوانست نتايج رضايت بخشي براي گروههاي مخالف و متخاصم به همراه داشته باشد و در نتيجه اين بار گروههاي سياسي از در آشتي وارد شده و کمربندها را براي رقابت هاي انتخاباتي محکم کرده اند.
عادل موسي کارشناس سياسي عراقي مي گويد:« همگان خواستار مشارکت در انتخابات هستند و انگيزه اصلي نيز چيزي فراتر از رقابت انتخاباتي نيست، يعني وقتي محک اصلي جايگاه گروهها، مردم باشند همه سياستمداران سعي مي کنند با پرچم خدمت به مردم وارد ميدان شوند، در هر حال واقعيت ها را در چنين شرايطي، بايد پس از برگزاري انتخابات شاهد بود تا مشخص شود چه چيز جديدي در عرصه سياست عراق بروز خواهد کرد.»
صد و چهل و سه حزب و جريان سياسي در قالب بيست و هفت ائتلاف و احزاب ديگر، همه از گروههاي مختلف سياسي در عراق هستند که در انتخابات مشارکت مي کنند.
با اين حساب انتخابات سال 2018 عراق، ميداني براي رقابت همه رقباي سياسي در کشور است بدون اينکه اين بار کسي در اين ميدان با شعار تحريم يا ترديد درباره سلامت انتخابات، عقب مانده باشد و به همين منظور صداي دعوت از مردم براي انتخاب بهترين ها، بيشتر به گوش مي رسد.