نان اصلیترین غذای مصرفی مردم است و این روزها تمایل به مصرف نانهای تیره و سبوسدار بین مردم بیشتر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، دبیر کارگروه گندم و آرد و نان شهرستان مهاباد گفت: 309واحد نانوایی در این شهرستان فعالیت می کنند.
صنعتی افزود: میزان سبوسگیری در آرد سنگک و لواش 12درصد و برای نان روغنی 15درصد است که در نان روغنی کیفیت آرد پایین تر است و نان سنگک از نظر درصد سبوس و کیفیت بهتر از دیگر نان هاست.
در حال حاضر آرد کاملا سفیدی که هیچ سبوسی داخل آن نباشد در تهیه نان استفاده نمیشود و همه نان ها حاوی میزانی سبوس هستند.
احمدی افشار رئیس اداره غله مهاباد هم با اشاره به اینکه بالغ بر 50 تن آرد روزانه در نانوایی های سطح شهرستان مهاباد توزیع می شود ،گفت: ماهانه یک تا دو بار از آرد و نان در نانوایی ها نمونه نمونه برداری شده و به پژوهشکده غله استان منتقل می شود تا آزمایش های لازم درخصوص درصد سبوسگیری، میزان گلوتن و درصد رطوبت روی نمونه ها انجام شود که در صورت وجود تخلف با متخلفان برخورد خواهد شد.
آناهید کارشناس تغذیه هم گفت: نان سبوس دار دارای ارزش غذایی بیشتر است و از بیماریهای زیادی جلوگیری می کند.
وی افزود: سبوس موجود درنان به تنظیم قند و چربی خون کمک میکند و بهترین داروی درمان یبوست است و با افزایش دفعیات بدن از میزان جذب میکاهد و خاصیت سیر کنندگی و لاغرکنندگی دارد.