در فصل بهار از خوردن غذاهای با ارزش غذایی بالا پرهیز کنید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان؛
در فصل زمستان به علت سرما، مواد زاید در بدن منجمد شده و باقی می مانند و در فصل بهار که هوا کم کم گرم می شود، این مواد زائد به تدریج ذوب شده و به حرکت در می آیند.
به همین علت بیماری های قدیمی قد علم می کنند و اگر عضوی از بدن ضعیف باشد، مواد زائد به آن حمله کرده و در آن تجمع می کنند.
گاهی نیز مواد اضافی به سمت پوست هجوم می آورند تا بلکه از آنجا راهی برای خروج بیابند. به همین علت بروز دمل ها و جوش های پوستی در این فصل شدت می یابد.
متخصصان طب سنتی با توجه به هر فصل برای تغذیه توصیه های دارند.
آنها معتقدند در فصل بهار و تابستان بیشترگوشت پرندگان مانند کبک و بلدرچین و کمتر گوشت گوسفندمصرف شود.
در واقع مصرف گوشت گاو و گوساله موجب بیماری می شود.
همچنین چون مصرف زیاد گوشت باعث افزایش گرمی و رطوبت در بدن می شود ومزاج فصل بهار هم گرم و تراست، مصرف بیش از حدگوشت باعث ایجاد بیماری در بدن می شود.
این متخصصان همچنین توصیه می کنند بهتراست در فصل بهار از خوردن غذاهای شور و غلیظ مانند کله پاچه، گوشت گاو، خامه و ماست ترش و غذاهای کنسروی پرهیز شود .
علمای طب سنتی همچنین معتقدند غذاهایی که خون رقیق در بدن تولید می کنند وطبیعت گرم دارند در این فصل مناسب نیست بلکه باید غذاهای غلیظ و با طبیعت سرد مصرف شود، تا هیجان و رقت اخلاط و مواد را تعدیل کند.
همچنین گرسنگی در این فصل باعث تحریک بیشتر اخلاط می شود.
پس کم کردن مقدار غذا نیز در بهار صحیح نیست پس باید غذاهایی مصرف کردکه ارزش غذایی کمی داشته باشند.
پس مصرف میوه ها و سبزیجات وخوراکی های لطیف مثل گوشت پرندگان و تخم مرغ آب پز عسلی و نوشیدن شربت های خنک مثل شربت غوره، انار و سکنجبین در این فصل توصیه می شود.
همچنین با توجه به افزایش خارش، آلرژی و جوش وخونریزی از دماغ و لثه و خواب آلودگی و بی حالی که نشانه افزایش غلظت خون است باید از مصرف موادغذایی که باعث افزایش رطوبت و گرمی در بدن می شودو نیز مواد غذایی با کالری و ارزش غذایی بالا پرهیزکرد.
در این فصل که قدرت هاضمه ضعیف می شود و معده افراد نمی تواندآبگوشت یا چلوخورشت را هضم کند، هضم بد غذا اخلاط نامناسب را در بدن می سازد پس در این صورت باید مصرف گوشت، شیرینی و آجیل را در فصل بهار کاهش داد و غذاهایی با حجم کم و ساده مصرف کرد.