معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی : کسبوکار استارتآپها در کیف پول باید معطوف به دریافت کارمزد باشد و اگر بخواهند از رسوب وجوه استفاده کنند، ممنوعیت جدی وجود دارد.
وی افزود: البته این امر به این معنی نیست که بانک در کسبوکار فین تکها دخالت کند بلکه بانک به منزلۀ محلی عمل میکند که نهایتاً پول در حسابهای آن ذخیره میشود. در این صورت، میتوان محدودیتهای قانونی را برطرف کرد و کسبوکار شکل خواهد گرفت.
حکیمی تاکید کرد: نکتۀ مهم این است که نه کسبوکار، نه درآمد آن نباید مبتنی بر گردآوری وجوه باشند. در این صورت، شکل بانک و مؤسسۀ مالی خواهد یافت. کسبوکار کیف پول باید معطوف به دریافت کارمزد باشد و اگر بخواهند از رسوب وجوه استفاده کنند، ممنوعیت جدی وجود دارد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی درباره نحوه استفاده فین تکها از سود پولها، تصریح کرد: دربارۀ این موضوع اختلاف نظر وجود دارد و از نکاتی که باید برطرف شود، این است که فین تکها میتوانند از تأخیر تسویه استفاده کنند و سود پول را نصیب خودشان سازند یا خیر؟.
وی افزود: برای این موضوع دو دیدگاه وجود دارد. مطابق دیدگاه اول، این پول به راهبر کیف پول تعلق ندارد که بخواهد از سود آن استفاده کند بلکه این وجه متعلق به پذیرنده است و دیدگاه دوم میگوید زمانی که تسویه طبق قرارداد انجام نشده، این پول متعلق به راهبر کیف پول است. هرکدام از این دیدگاهها استدلال خود را دارند و باید دربارۀ این موضوع جمعبندی شود و به نتیجه رسید.