به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما توماس ريک نويسنده پنج کتاب درباره ارتش آمريکا در مقاله اي در واشنگتن پست به دلائل خودکشي بسياري از کهنه سربازان آمريکايي پرداخت و نوشت چرا آمار خودکشي در بين کهنه سربازان نسبت به همتاهاي غيرنظامي شان در همه رده هاي سني بالاتر است؟
تحقيقاتم را با بررسي وضعيت يک کهنه سرباز جنگ هاي ويتنام شروع کردم که بر اساس گزارش اداره امور کهنه سربازان در سال گذشته، احتمال خودکشي اش بيست و دو درصد بيشتر از همسالان غيرنظامي اش بود. سپس متوجه شدم يک سرهنگ ارتش آمريکا در نيمه شب با نشستن بر روي ريل قطار خودکشي کرده است. او هنوز در ارتش خدمت مي کرد اما احتمالا به خروج از ارتش فکر مي کرده است. نظاميان آمريکايي پس از خروج از ارتش نسبت به کساني که هنوز در ارتش خدمت مي کنند بيشتر در معرض خودکشي هستند. يکي از دوستان اين سرهنگ نظامي گفت او فردي بسيار باهوش بود عملکرد بسيار خوبي داشت. او در افغانستان و کويت خدمت کرده بود و زن و بچه داشت. هيچ چيزي درباره علت خودکشي اش نمي دانيم تنها شاخصه اي که من ديده بودم اين بود که او خوشحال نبود و به شدت از خدمت در ارتش، شرکت در رزمايش ها و تاثيراتش بر خانواده اش مايوس شده بود.
فرمانده گردان چهارم بازرسي تفنگداران دريايي آمريکا نيز ماه گذشته در خانه اش خودکشي کرد. او در چندين مقطع در عراق و افغانستان خدمت کرده بود. من در جريان تحقيقاتم متوجه شدم يک سرگرد بازنشسته که در واحد اطلاعات نظامي در عراق خدمت کرده بود نيز خود و همسرش را کشته است. آمار خودکشي در بين کهنه سربازان آمريکايي از سال دو هزار و يک ، 35 درصد افزايش يافته است.
با توجه به شرايط جنگ هاي اخير ما چهار دليل را مي توان عامل افزايش خودکشي در بين نظاميان آمريکايي عنوان کرد:
جنگ شکست خورده: برداشت اوليه من اين است، باتوجه به روند نزولي جنگ هاي خاورميانه و عدم نقش پررنگ ما در اين منطقه و همچنين حضور قدرتمندتر ايران نسبت به گذشته در اين ميان، مردم احساس پوچي و شکست مي کنند. اما دوستي که در چندين مقطع به ويتنام سفر کرده بود مي گويد با اين احساس آشنايي دارد اما در بين هم رده هاي خودش در دهه هفتاد افزايش خودکشي وجود نداشته است.
مرگ به دليل افراط در عمليات نظامي: فرضيه ديگر اين است که هرکسي از ارائه خدمات بيش از حد خسته مي شود و ماموريت و اعزام هاي مکرر بدون وقفه يکي از دلائل اين خستگي مفرط است. در مقطعي ، فرد احتمالا به اين نتيجه مي رسد که ديگر نمي تواند ادامه دهد و اين روند خيلي دردناک است و به دنبال سريع ترين راه خروج مي گردد.
صدمات مغزي: سومين فرضيه که به انفجار بمب هاي کنار جاده اي در خاورميانه مربوط است به صدمات مغزي اشاره دارد. فرد شايد بتواند يک يا دو انفجار را تحمل کند اما انفجارهاي مکرر بمب هاي کنار جاده اي صدمات جدي بر مغز وارد مي کند که قابل درمان نيست.
موارد بيشتري در راه است: يکي از دلائل خودکشي کهنه سربازان نيز مي تواند وجود زمزمه هايي درباره وقوع جنگ ديگري با کره شمالي باشد.
چه يکي از اين دلائل يا ترکيب آنها در خودکشي کهنه سربازان آمريکايي دخيل باشد چه نباشد، اين مسئله اي نگران کننده است.