انرژي هسته اي به عنوان منبعي پايدار، اقتصادي و سازگار با محيط زيست همواره مورد توجه کشورهاي مختلف جهان از جمله کانادا بوده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از تورنتو؛ کانادا بعد از ونزوئلا و عربستان سومين دارنده بزرگ منابع نفتي جهان شناخته مي شود اما اين کشور، بيش از 50 سال قبل توليد برق از انرژي هسته اي را آغاز کرده است. انرژي هسته اي به عنوان منبعي پايدار، اقتصادي و سازگار با محيط زيست همواره مورد توجه کشورهاي مختلف جهان از جمله کانادا بوده است.
«جفري لايش» رييس شرکت توليد برق اونتاريو در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما در تورنتو انرژي هسته اي را اقتصادي دانست و با تاکيد بر اهميت برق در اقتصاد و زندگي مردم گفت: داشتن منابع مختلف تامين انرژي سبب اطمينان بيشتر از پايداري توليد برق همچنين امکان تغيير نسبت بهره وري از هر منبع در شرايط مختلف مي شود.
کانادا با 19 رآکتور هسته اي قدرت فعال حدود 15 درصد و استان اونتاريو که پايتخت –اوتاوا- و پر جمعيت ترين شهر کانادا يعني تورنتو را در خود جاي داده است 61 درصد از برق مورد نياز را در حال حاضر توسط نيروگاه هاي هسته اي تامين مي کنند.
«راب اوليفانت» نماينده مجلس کانادا و رييس سابق انجمن آسم اين کشور نيز با اشاره به ابتلاي نزديک به 6 ميليون کانادايي به آسم يا حساسيت هاي تنفسي گفت: کيفيت هوا در ميزان بروز علائم و نياز به مراجعه به مراکز درماني تاثير مستقيم دارد از اين رو توليد بخش عمده اي از برق مورد نياز اونتاريو توسط انرژي هسته اي سبب افزايش قابل ملاحظه کيفيت هوا در اين استان شده است.
کانادا علاوه بر داشتن منابع عظيم نفتي به عنوان دومين توليدکننده اورانيوم جهان بعد از قزاقستان نيز شناخته مي شود. اين کشور در سال 2016 حدود 2 ميليارد دلار اورانيوم صادر کرده است.
اظهارات:
1- جفري لايش رييس شرکت توليد برق اونتاريو
2- راب اوليفانت» نماينده مجلس کانادا و رييس سابق انجمن آسم کانادا