عمارت شهرداری تبریز ، یکی از بناهای زیبا ، مستحکم و دیدنی شهر تبریز است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما این بنا که شاهکار معماری آلمانی در این خطه از کشورمان است همه ساله توجه گردشگران زیادی را به خود جلب میکند.
معماری بینظیر عمارت شهرداری تبریز همچون عقاب با صلابتی است که بال های خود را در مرکز شهر گشوده است.
این بنا در سال 1314 در زمینی به مساحت 9 هزار و 600 متر مربع و زیربنای 6 هزار و 500 متر مربع و در سه طبقه ساخته شده و برج ساعت آن، سبب شهرت این بنا شده است.
این ساعت چهار صفحه ای در چهار وجه برج، بیش از نیم قرن است که با نواختن زنگ، گذر زمان را به عابران و ساکنین شهر اعلام می کند.
احداث این عمارت در زمان صدارت شهردار وقت "ارفعالملک جلیلی" آغاز شد و نقشه هوایی آن به شکل عقاب در حال پرواز است که جزو نمادهای آلمانی ها قبل از جنگ جهانی دوم بود.
ساختمان عمارت نیز به شکل حرف "U" است و از سنگ تراشیده شده و وجود چندین ورودی و سنگهای حجاری شده از ویژگیهای منحصر به فرد این بنا است.
عمارت شهرداری که در بین مردم تبریز به "ساعات قاباغی" معروف است، جزو آثار ملی به شمار میآید و همچنین این بنا نخستین نهاد شهرداری در تبریز و اولین بلدیه در کشور است.
وجود نخستین موزه شهر و شهرداریهای کشور در داخل عمارت نیز از دیگر جاذبههای این عمارت است که به موزه شهر و شهرداریهای کشور معروف است.
این موزه به منظور گرامی داشت یک صدمین سالگرد تاسیس اولین بلدیه ایران در تبریز تاسیس شده است.
همچنین تالارهای مختلفی نیز در داخل عمارت شهرداری تبریز وجود دارند که در دل خود گنیجینه های بسیاری از تاریخ را به امانت نگه داشته اند.
انواع کتب و اسناد خطی ، فرش های قدیمی و نفیس و دوربین های عکاسی قدیمی از جمله آنها است.
سیر تحول تاریخی هنر فرش، نشر و عکاسی با گردش در این موزه به خوبی به چشم میخورد.
در طبقه اول این ساختمان موزه صدا و موزه شهدا قرار دارد.
در موزه صدا انواع سازهای مورد استفاده در طول سالیان دراز در شهر تبریز برای بازدید عموم قرار داده شده است.
موزه شهدا نیز حاوی خاطرات، عکس ها و دست نوشته های شهدای شاخص شهر تبریز چون شهید مهدی باکری است.
موزه فرش هم در طبقه دوم این ساختمان واقع شده است که فرش هایی با قدمت حدود 80 ساله قرار دارند.
فرش هایی با عناوین خواهرهای دوقلو با نقش و نگارهایی بی نظیر که در سال 1312 شمسی به دستور شهردار تبریز بافته شده و در این موزه قرار داده شده است.
هم چنین فرش خانه استاد شهریار نیز در این موزه به نمایش عموم گذاشته شده است.
در زیرزمین ساختمان شهرداری موزه اسناد، موزه کفش، موزه فانوس و موزه آتش نشانی قرار دارد که در آن قدیمی ترین کفش ها، فانوس ها، تاریخچه اولین آتش نشانان و ابزاری که استفاده می کرده اند و هم چنین قدیمی ترین دوربین های تبریز به چشم می خورد.
این بنا در محل شهرداری تبریز و در تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و خیابان ارتش واقع شده و جایی است که نبض تاریخی تبریز در آنجا میتپد.
اگر قصد دارید به پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 سفر کنید بازدید از نماد استقامت تبریز را فراموش نکنید.