یک اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بر لزوم ایجاد بستری امن برای تولید و سرمایه گذاری در کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ حسین صمصامی با اشاره به نامگذاری سال ۹۷ به نام سال «حمایت از کالای ایرانی» از سوی مقام معظم رهبری افزود: دولت برای حمایت از تولید داخلی باید یک بسته حمایتی مناسب را تدوین و بصورت هماهنگ به مرحله اجرا درآورد.
وی همچنین اظهارداشت: دولتمردان طی سال های قبل در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی برنامه های مختلفی را در سطح کشور مطرح ولی متاسفانه خیلی از این برنامه ها در مقام اجرا عملیاتی نشده است.
این اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: دولت باید یک فضای امنی برای تولید و سرمایه گذاری سودآور در کشور فراهم کند.وی در ادامه افزود: ایجاد چنین بستری مستلزم توجه به برخی از الزامات مهم و اساسی است.
صمصامی به رادیو اقتصاد اظهارداشت: جلوگیری از واردات غیر ضروری یکی از این راهکارهاست که می تواند در مسیر تولید و سرمایه گذاری بسیاررهگشا باشد.
وی همچنین گفت: متاسفانه نشان های تجاری زیادی از کالاهای خارجی امروز در سطح بازار داخلی خودنمایی می کند که توان تولید بسیاری از این اقلام در کشور وجود دارد.
این اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: البته وجود نشان های تجاری مختلف در بازار برای مصرف کنندگان یک امتیاز است چرا که می توانند از نعمت کالاهای متنوع بهره مند شوند.
وی تصریح کرد: کشورهای که در مسیر توسعه قرار می گیرند اغلب در یک دوره ای به شدت از تولید داخلی خود حمایت کرده اند.
صمصامی بیان داشت: دولت همزمان با ممانعت از واردات باید سیاست های مناسبی برای افزایش و ارتقای کیفیت داخلی کالا فراهم کند در غیر این صورت خروجی مثبتی برای اقتصاد کشور به همراه نخواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هدایت نقدینگی جامعه به سمت بخش های مولد از دیگر گزینه های کلیدی جهت رشد تولید و توسعه سرمایه گذاری در مملکت است.این اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: در حال حاضر حجم نقدینگی در کشور بیش از یک هزار و ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است.
وی اضافه کرد: بر اساس اعلام بانک مرکزی در سال ۱۳۹۶ بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در مملکت پرداخت شده که ۶۸ درصد این میزان تسهیلات تنها به بحث سرمایه در گردش اختصاص یافته است.
صمصامی تصریح کرد: اگر حجم تسهیلات مزبور به سرمایه گذاری واقعی در جامعه تبدیل می شد بدون شک این حوزه امروز از رشد قابل توجهی برخوردار بود.
وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت: متاسفانه بر اساس انتشار آمار ۹ ماهه سال گذشته بانک مرکزی رشد سرمایه گذاری در کشور تنها سه درصد بوده است.
این اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: در حال حاضر نقدینگی کشور در مسیر های واقعی خود به مصرف نمی رسد و متاسفانه به یک معضل بزرگ در اقتصاد تبدیل شده است.
وی در ادامه این مصاحبه رادیویی یادآورشد: نقدینگی جامعه نه تنها در بخش های واقعی مورد استفاده قرار نمی گیرد بلکه جذابیت فعالیت های تولیدی را نیز از بین برده است.
تولید ؛ عامل کلیدی شکوفایی اقتصاد
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران هم گفت: تولید عامل کلیدی پویایی اقتصاد در هر کشوری است.
عبدالوهاب سهل آبادی در برنامه «سکه تمام بهار» رادیو اقتصاد ضمن اشاره به نامگذاری سال ۹۷ به نام سال «حمایت از کالای ایرانی» از سوی مقام معظم رهبری افزود: تحقق پذیری این راهبرد مهم نیازمند تعامل، هم افزایی و همیاری تمامی آحاد جامعه است.
وی اظهارداشت: حمایت از کالای ایرانی باید از دایره حرف و شعار خارج و به عمل تبدیل شود.رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: تولیدکنندگان داخلی امروز با مشکلات و تنگناهای جدی مواجه هستند از اینرو می طلبد دولتمردان دست آنان را به گرمی بفشارند.
وی در ادامه افزود: سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی در شرایط کنونی به معنای واقعی کلمه نیازمند پشتیبانی و حمایت هستند.
سهل آبادی تصریح کرد: هزینه تولید کالا در مملکت به دلائل مختلف منجمله نرخ سود بالای تسهیلات بانکی، مالیات، بیمه، تامین اجتماعی، قاچاق، واردات بی رویه و مواردی از این دست بر مدار صعودی است.
وی به رادیو اقتصاد گفت: برنامه ریزی وسیاست گذاری در مملکت باید به نحوی باشد که تولیدکنندگان کمترین دغدغه مشکلات و موانع بر سر راه تولید را داشته باشند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: بدون شک با قیمت تمام شده بالا «کیفیت کالاها پائین » و در عوض «قیمت ها » افزایش پیدا می کند.
وی تصریح کرد: کالاهای با کیفیت پائین و قیمت بالا به هیچ وجه توان رقابت در بازارهای بین المللی را نخواهند داشت.
سهل آبادی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر فرهنگ سازی مصرف کالای ایرانی در جامعه گفت: لازمه تحقق پذیری این مهم تولید اجناس کیفی، متنوع، رقابت پذیر و با قیمت مناسب است.
وی همچنین افزود: مردم با خرید و مصرف کالای داخلی شتاب سرعت چرخ تولید و اشتغال کشور را دوچندان خواهند کرد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران قاچاق و واردات بی حساب و کتاب را آفت جدی تولید ملی دانست و اظهارداشت: نخرید کالای قاچاق بهترین راهکار مقابله با این پدیده مخرب و ویرانگر در جامعه است.
وی با بیان اینکه تقویت تولید ملی از دیگر گزینه های مناسب در جهت مبارزه با قاچاق است، گفت: این تقویت باید بهگونهای باشد که بتوان با کالاهای کشورهای دیگر رقابت کرد.
سهل آبادی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: پدیده قاچاق از توسعهیافتگی اقتصادی در کشور جلوگیری میکند.
وی در ادامه اظهارداشت: برای رفع مشکلات حوزه تولید نظام بانکی در اعطای تسهیلات با نرخ سود بالا باید تغییر روش دهد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران بر لزوم اصلاح نظام مالیاتی کشور به نفع تولید، اشتغال و صادرات تاکید کرد و گفت: در حال حاضر بحث مالیات یکی از موانع جدی بر سر راه تولید مملکت است.
وی افزود: در شرایط فعلی ضمن مبارزه قاطع با پدیده قاچاق باید جلوی سیل واردات غیرضروری را نیز سد کرد که این بحث همانند قاچاق به تولید داخلی ضربه مهلکی وارد کرده است.