برای پیشگیری از عوارض دارویی، امسال طرحهای کنترلی و نظارتی ویژه ای در داروخانه های آذربایجان غربی اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، دکتر غفارزاده معاون دارو وغذای دانشگاه علوم
وی با بیان اینکه در کشورمان 10تا 15 درصد داروها خودسرانه مصرف می شود و بیش از 10 هزار مورد عارضه ناشی از مصرف نادرست دارو گزارش می شود افزود: با حضور الزامی مسئول فنی و داروساز در داروخانه های خصوصی و بیمارستانها و نظارت جدی به داروخانه ها میتوان به میزان قابل توجهی از این عوارض کاست.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به تغییرات رفتاری مصرف غذایی و دارویی در تعطیلات نوروزی از راه اندازی سامانه جدید اطلاع رسانی دارویی در استان خبر داد و افزود : در ارتباط با سامانه 190 می توان از نیاز ها و کمبود های دارویی و داروهای نسخه ای و غیر نسخه ای در استان مطلع شد .
دکتر غفارزاده سرانه مصرف دارو در استان را 2 و نیم و مطابق با شاخص کشوری دانست و گفت : برای کاهش این سرانه و تجویز درست، طرح بررسی و تجویز منطقی دارو در استان اجرا می شود تا در قالب آن نسخه های پزشک در حوزه سرپایی آنالیز و آسیبها و مشکلات تجزیه و تحلیل شود.
وی میانگین سرانه هزینه های پرداختی مصرف دارو و لوازم پزشکی از سوی شخص یا بیمه در استان را بیشتر از شاخص ها دانست و افزود : با توجه به شعار امسال یعنی حمایت از کالای ایرانی و براساس برنامه ریزی های صورت گرفته پیش بینی می شود این رقم 30 درصد در استان کاهش یابد.
ایران از لحاظ مصرف دارو جزء 20 کشور برتر جهان و دومین کشور آسیا بعد چین است این در حالیست که 20 درصد کل داروهایی مصرفی ایران بصورت خود سرانه و بدون تجویز پزشک مصرف می شود.