از آغاز تجاوز سعودی به یمن در بهار ۲۰۱۵ تا اواسط تابستان ۲۰۱۷، هواپیماهای آمریکایی دست کم ۹ هزار نوبت به هواپیماهای این ائتلاف ناقص و شکست خورده، سوخترسانی مستقیم کردهاند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ با گذشت بیش از هزار روز از حمله ارتش سعودی و امارات به یمن، آنچه بیش از کشته شدن روزانه زنان و کودکان این کشور، باعث توجه کارشناسان و نهادهای بین المللی شده، نحوه تامین اسلحه و حمایت های نظامی و اطلاعاتی از ائتلاف عربستانی ضد یمن است. در این مدت نیروهای نظامی این ائتلاف شکست خورده خصوصا در بخش هوایی اگر می خواستند به تنهایی و با توان صرف خود وارد عمل شوند، تاکنون با پایان مهمات یا کاهش شدید تعداد پروازها در منطقه یمن رو به رو می شدند.
اما راز و رمز باقی ماندن این حملات در آسمان یمن چیست؟
آمریکا از جمله اصلی ترین تامین کننده های سلاح های هواپرتاب برای ارتش سعودی و امارات در سالهای اخیر بوده و در دوره باراک اوباما قراردادهای سنگین تسلیحات در بحث مهمات هواپرتاب با عربستان و امارات عربی متحده به امضاء رسید. در دوره ۸ ساله اوباما حدود ۱۱۵ میلیارد دلار اسلحه به عربستان سعودی فروخته شد. در یک مورد در سال ۲۰۱۳ و در بسته فروش تجهیزات نظامی آمریکا برای عربستان چیزی در حدود ۱۳۰۰ تیر بمب خوشهای CBU-۱۰۵ و حدود ۴ هزار تیر بمب هدایت لیزری و ماهوارهای به این کشور فروخته شد. کیت های هدایت لیزری یا ماهواره ای بر روی بمب های غیر هدایت شونده سری مارک ۸۰ ساخت آمریکا نصب می شود.آمریکایی ها بمب های خوشه ای مثل سری CBU-۵۸ که هر یک از آنها حامل ۶۵۰ بمب کوچک که هر کدام به اندازه یک توپ بیسبال است را هم در اختیار سعودی ها قرار دادند که این تسلیحات با حجم کشتار وسیع و گسترده علیه مردم بی دفاع و غیرنظامی یمن به کار رفته و می رود بدون آنکه جوامع بین المللی و رسانه های غربی، دست به افشاگری یا محکومیت در خصوص آن بزنند.
تصاویر مستندی از پوسته و بخشی از مهمات عمل نکرده این بمب در نقاط مختلف یمن نیز منتشر شده که هیچ پیگیری و بازخوردی از سوی مجامع بین المللی که حتی از شکار یک سگ در آسیا هم به سادگی نمی گذرند، نداشته است. البته در قرارداد سال ۲۰۱۷ بین دولت ترامپ و حکومت سعودی که بزرگترین قرارداد نظامی تاریخ آمریکا به حساب می آید بخشی از قرارداد به ارزش ۴ میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار، مربوط به فروش ۱۰۴ هزار تیر بمب هدایت ماهوارهای و هدایت لیزری مثل مدل های GBU-۳۱، GBU-۳۸ و GBU-۱۲ است.
اما یکی دیگر از کمک های مهم آمریکا به ائتلاف سعودی در جریان حمله به یمن که از نگاه بسیاری کارشناسان و رسانه ها نیز مغفول مانده است، بحث سوخت رسانی هوایی به جنگنده های شرکت کننده در این حملات وحشیانه و کور است. بر اساس اطلاعات موجود، حداقل از زمان شروع این حملات در بهار سال ۲۰۱۵ میلادی تا اواسط تابستان ۲۰۱۷ میلادی، ۹ هزار بار توسط هواپیماهای سوخت رسان آمریکایی به هواپیماهای ائتلاف ناقص و فروشکسته عربی در جریان حمله به یمن، سوخت رسانی مستقیم هوا به هوا صورت گرفته است. البته نکته جالب اینجاست که در این بخش مشتری اصلی و عمده، اماراتی ها بوده اند.
انگلستان؛ مثل همیشه قاتل پشت پرده
از زمان شروع ماجرای حمله ارتش سعودی به یمن وقتی صحبت از حمایت های خارجی از این حمله می شود، بیشتر اوقات انگشت و اسناد افشا شده به طرف دولت آمریکا گرفته می شود اما با تنها کمی تحقیق و جستجو به نتایج جالبی درباره نقش انگلستان در این جنگ خونین خصوصا در حمایت از عربستان سعودی می رسیم که نشان می دهد آمریکا در این جنایت علیه بشریت، شریک بزرگی داشته است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در روزنامه ایندیپندنت، انگلیس از زمان شروع جنگ در یمن تا اواخر تابستان ۲۰۱۷ میلادی چیزی در حدود ۶ میلیارد پوند درآمد از فروش سلاح به عربستان سعودی بدست آورده است. حداقل در همین مدت زمان مهمات ساخت شده توسط انگلستان در ۸۱ مورد حمله غیر قانونی در یمن توسط عربستان سعودی مورد استفاده قرار گرفته است.
بقایایی بمب خوشه ای ساخت انگلیس در یمن
یکی از معروفترین بمبهای غربی که مدارک غیر قابل کتمانی از استفاده آن توسط جنگندههای تورنادوی سعودی در یمن به دست آمده، بمبهای خوشهای BL۷۵۵ است.
هر یک از این بمبهای انگلیسی به صورت معمول ۱۴۷ بمب کوچک را حمل می کنند که در اصل برای نابودی حجم زیادی از نیروهای پیاده و یا نفوذ به خودروهای زرهی دشمن طراحی شده است اما علیه مردم بی دفاع یمن به کار می رود .و رسانه های انگلیسی همچون بی بی سی که درباره هر اتفاق کوچکی در دنیا بارها افشاگری و پیگیری می کنند، در این خصوص سکوت کرده اند.
نکته جالب و به نوعی تاسف بار ماجرا اینجاست که در چند مرحله در آمریکا و بعد از بمباران های منجر به مرگ غیرنظامیان در یمن، کنگره آمریکا موفق شد برای مدتی قراردادهای تسلیحاتی و تحویل جنگ افزار به عربستان سعودی را متوقف کند اما درباره انگلستان شاهد یک سکوت تقریبا کامل در این باره هستیم خصوصا در حال حاضر که انگلستان در حال خروج از اتحادیه اروپا بوده و به ایجاد اشتغال در کشور خود بیش از هر زمان دیگری نیاز دارد، لذا به راحتی چشم های خود، رسانههایش و نهادهای به اصطلاح بیطرف را روی جنایت های ائتلاف سعودی می بندد.