رئيس «کنگره جهاني يهوديان» نگران آينده رژيم صهيونيستي است دو خطر جدي که مي تواند موجوديت اسرائيل را به خطر بيندازد.
اين روزنامه در مطلبي به قلم رونالد لادر رئيس «کنگره جهاني يهوديان» نوشت: من درباره آينده اسرائيل نگرانم. رژيم اشغالگر قدس با دو خطر جدي روبروست که معتقدم مي توانند موجوديت آن را به خطر بيندازند.
تهديد نخست، نابودي احتمالي راه حل تشکيل دو کشور است. من محافظه کار و جمهوري خواه هستم و از دهه 1990 از حزب ليکود حمايت کرده ام. واقعيت اين است که سيزده ميليون نفر بين دره اردن و درياي مديترانه زندگي مي کنند. تقريبا نيمي از اين افراد را فلسطيني ها تشکيل مي دهند.
در صورت تداوم روند فعلي، اسرائيل با انتخاب هايي دشوار روبرو مي شود: اعطاي حقوق کامل به فلسطيني ها، مطرح نبودن به عنوان يک کشور يهودي، لغو حقوق فلسطيني ها و از دست دادن وضع دموکراسي. براي جلوگيري از چنين رويدادهاي غير قابل قبولي، تنها مسير پيش رو، راه حل دو کشور است.
رئيس جمهور ترامپ و گروه وي کاملا به برقراري سازش در خاورميانه (غرب آسيا) متعهدند. کشورهاي عرب مانند مصر، اردن ، عربستان سعودي و امارات عربي متحده اکنون بيش از هر زمان ديگري به اسرائيل نزديک شده اند. بر خلاف گزارش هاي رسانه اي اخير، رهبران فلسطيني آنطور که خود به من گفته اند، آماده اند بلافاصله مذاکرات مستقيم را آغاز کنند.
در چند سال گذشته، شهرک هاي کرانه غربي در مناطقي که احتمالا در هر توافقي، بخشي از اسرائيل خواهند شد، همچنان توسعه و گسترش يافته اند. اين سياست اسرائيل موجب مطرح شدن سياست غير قابل تغيير تشکيل يک کشور مي شود.
دومين خطر جدي، تهديد دو گانه تسليم شدن اسرائيل در برابر افراطي هاي مذهبي و تعلق خاطر نداشتن فزاينده يهوديان ساکن خارج به اسرائيل است.
از نظر اسرائيلي هايي که مراسم ديني در رژيم صهيونيستي برگزار مي کنند و اماکن ديني دارند، بيشتر يهوديان خارج از اسرائيل، مورد قبول نيستند. هفت ميليون نفر از هشت ميليون يهودي ساکن آمريکا، آمريکاي جنوبي، آفريقا و استراليا، محافظه کار، اصلاح طلب يا سکولار هستند. بسياري از اين افراد به ويژه در چند سال گذشته اين احساس را پيدا کرده اند که کشوري که از لحاظ سياسي، مالي و معنوي از آن حمايت کرده اند، به آنها پشت کرده است.
اسرائيل با تسليم شدن در برابر فشار اقليتي در سرزمينهاي اشغالي، در حال بيگانه کردن بخش بزرگي از يهوديان است. اين بحران به ويژه ميان نسل جوان ملموس تر است که عمدتا سکولار هستند. تعداد زيادي از يهوديان که در دهه هاي اخير به ويژه در آمريکا به دنيا آمده اند، از اسرائيل فاصله مي گيرند زيرا سياست هاي آن با ارزش هاي آنها مغايرت دارد. نتايجي که به وجود آمده است تعجب برانگيز نيست.
حقيقت اين است که شبحي از راه حل يک کشور و اختلاف فزاينده بين ساکنان اسرائيل و يهوديان خارج، آينده "کشوري" (سرزمين اشغال شده فلسطينينان) را که من دوستدار آن هستم، به خطر مي اندازند.