رئیس هیئت عامل ایدرو گفت: یکی از دغدغه های دولت، توجه بیشتر به روستاها و مناطق کمتر برخوردار است که با این تفاهم نامه بخشی از نگرانی ها در این زمینه برطرف می شود.
وی تاکید کرد: ایدرو به روستاییان و عشایر کمک خواهد کرد تا طرح هایی را برای مناطق خود برگزینند که توجیه اقتصادی داشته باشد.
معظمی با بیان اینکه مردم بطور قطع از طرح های ایدرو استقبال خواهند کرد، تصریح کرد: یک میلیارد و 500 میلیون دلار مجوز برای اعطای تسهیلات ارزان قیمت از محل صندوق توسعه ملی در این تفاهم نامه دریافت شده است که ایدرو در آن نقش حمایتی خواهد داشت و نقش اصلی بر عهده مردم است.
وی گفت: انواع طرح های کشاورزی، صنعتی، معدنی و های تک برای بخش های روستایی و عشایری پیش بینی شده، اما تعیین توجیه اقتصادی طرح ها بر عهده ایدرو است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: تاکنون 100 طرحاز سوی ایدرو و مطابق سیاست های این سازمان مورد مطالعه قرار گرفته و تقریبا در همه استان ها پیش بینی شده است.
در این مراسم، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری افزود: روستاییان و عشایر از سرمایه های جامعه اند که متاسفانه در سال های گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته اند.
رضوی گفت: بررسی های جهانی حاکی از حذف شدن چهار تا هشت میلیون شغل در سطح جهانی تا سال 2030 و جایگزینی 2.5 تا سه میلیون شغل جدید است؛ در این پیوند، ایدرو یکی از سازمان هایی است که می تواند ایجادکننده مشاغل جدید در کشور باشد.
وی اظهار داشت: مطابق بررسی به عمل آمده از سوی دولت تدبیر و امید، نبود شغل مناسب و نبود درآمدزایی کافی خانوارها، عوامل اصلی مهاجرت روستاییان و عشایر به شهرستانها، بر این اساس پیگیری برای جبران عقب ماندگی ها از سال 94 آغاز شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری ادامه داد: آذرماه 95 معاون اول رئیس جمهوری درنامه ای به رهبر معظم انقلاب، خواستار استفاده از یک میلیارد و 500 میلیون دلاری از محل صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستاییان و عشایر شد که در شهریور 96 به تصویب دولت رسید و برای اجرا ابلاغ شد.
وی گفت: این اعتبار به ارزش ریالی 120 هزار میلیارد ریالی و همچنین 10 هزار میلیارد ریالی از سوی بانک های سینا و پارسیان، با کارمزد 6 درصدی در اختیار روستاییان و عشایر و با کارمزد چهار درصدی در اختیار روستاییان و عشایر مرزنشین قرار خواهد گرفت که با توجه به اندک بودن سود این تسهیلات، فرصتی برای بخش خصوصی خواهد بود.
رضوی افزود: امروز از هر پنج نفر روستایی و عشایر کشور، یک نفر از تحصیلات دانشگاهی برخوردار است و بر این اساس، می توان توسعه خوبی برای این مناطق یا حضور این افراد از محل اعتبارات یاد شده متصور بود.
وی گفت: امضای این تفاهم نامه هیچ مغایرتی با تفاهم نامه های این معاونت با بنیاد مستضعفان و سناد اجرایی فرمان امام(ره) نداشته، بلکه در راستای آنهاست.
این مقام مسئول تصریح کرد: با در نظر داشتن متوسط 500 میلیون ریالی ایجاد یک شغل در کشور، انتظار می رود 280 هزار شغل جدید از محل اعطای این تسهیلات ایجاد شود.
وی ادامه داد: تسهیلات یاد شده تا سقف 60 میلیارد ریال به متقاضیان اعطا می شود که علاوه بر سه سال تنفس، در 6 سال (در مجموع 9 سال) از سوی متقاضیان پرداخت خواهد شد.
هفته گذشته نیز توافقنامه ای در اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی با هدف بهره مند شدن معادن و صنایع معدنی کشور بین وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در محل سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به امضا رسید.