مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان تهران: روزانه به طور متوسط ۶۰۰ هزار خودرو وارد تهران و به همین تعداد از تهران خارج میشوند که این حجم، ۱۳ درصد تردد کل کشور است.
وي به کاهش آمار تلفات سوانح رانندگي در استان تهران در پنج سال اخير اشاره کرد و گفت: در ده ماه سال جاري، طبق آمار پزشکي قانوني ميزان کشتههاي سوانح رانندگي در جادههاي استان تهران به 264 نفر کاهش يافت که اين ميزان سال گذشته 266 نفر بود.
نصرالله نژاد گفت: در بخش راهداري، خطکشي، نصب علائم، نصب دوربينهاي ثبت تخلف سرعت، نصب تردد شمارها، نيوجرسي، گاردريل و بشکههاي ايمني و... اقدامات زيادي در سطح استان تهران انجام شده است.
وي افزود: در سال 91 تعداد 413 نفر، در سال 92 تعداد 352 نفر، در سال 93 تعداد 347 نفر، در سال 94 تعداد 321 نفر و در سال 95 تعداد 315 نفر در تصادفات رانندگي استان تهران جان باختند که اميدواريم امسال اين رقم امسال از 300 نفر افزايش نيابد، هر چند که کشته شدن يک نفر هم در جادهها زياد است.
وي همچنين به کاهش آمار مصدومان حادثه رانندگي در جادههاي استان تهران طي پنج سال اخير اشاره کرد و افزود: در ده ماه امسال 30 هزار و 655 نفر در سوانح رانندگي مصدوم شدند که شامل جراحات مختلف تا قطع عضو است، اين رقم در سال 95 تعداد 35 هزار و 165 نفر بود که امسال نسبت به سال قبل 13 درصد کاهش مصدومان سوانح رانندگي داشتيم.
نصرالله نژاد با بيان اينکه 2 هزار و 900 کيلومتر راه اصلي، فرعي و روستايي در تهران وجود دارد، گفت: از اين رقم 900 کيلومتر راه اصلي است.
مديرکل راهداري و حمل و نقل جادهاي استان تهران همچنين به تلفات سوانح رانندگي در ايام نوروز سالهاي قبل در جادههاي استان تهران اشاره کرد و گفت: طرح نوروزي از 25 اسفند تا 15 فروردين سال بعد اجرا مي شود که ميزان کشتهشدگان سوانح رانندگي در جادههاي استان تهران در اين ايام در نوروز 90 تعداد 25 نفر، در نوروز 91 تعداد 15 نفر، نوروز 92 تعداد 22 نفر، نوروز 93 تعداد 17 نفر، نوروز 94 تعداد 25 نفر، نوروز 95 تعداد 11 نفر و نوروز 96 تعداد 11 نفر بود و اميدواريم نوروز امسال، اين رقم تک رقمي شود که البته يک نفر کشته هم زياد است.
وي ادامه داد: در کل جادههاي استان 17 دستگاه دوربين نظارت تصويري، 106 سامانه ثبت تخلفات، 13 مرکز معاينه فني، 37 مجتمع خدماتي رفاهي، 136 دستگاه تردد شمار و 28 راهدارخانه وجود دارد که پيش از اين براي ايام نوروز آماده سازي شده است.
وي ادامه داد: 400 راهدار در محورهاي استان تهران و پايانههاي حمل و نقل از 23 اسفند تا پايان فروردين 97 مستقر و در آماده باش هستند.
وي افزود: با همکاري پليس راه در برخي از پاسگاههاي بين راهي استان تهران نظير جاجرود، شريفآباد، ساوه و... اتوبوسها به صورت رندوم (اتفاقي) کنترل معاينه فني ميشوند و آج لاستيک، کپسول آتش نشاني، شيشه جلوي اتوبوس، ترمز و... چک ميشوند.
وي ادامه داد: در ايام نوروز 186 دستگاه گريدر، لودر و خودروي گشت در آماده باش هستند.
مديرکل راهداري و حمل و نقل جادهاي استان تهران ادامه داد: همچنين در 9 نقطه در محورهاي مواصلاتي راهداران، اورژانس، امداد خودرو و هلال احمر به صورت توأمان مستقر هستند، ضمن آنکه خودروهاي آتشنشاني در ورودي محورها در آمادهباش هستند.
نصرالله نژاد ادامه داد: 2 هزار کيلومتر خطکشي جادهها در حال انجام است و 6 هزار دستگاه علائم ايمني براي ايام نوروز نصب شده است.
مديرکل راهداري و حمل و نقل جادهاي استان تهران بيان کرد: با توجه به صورتجلسه کارگروه تعيين اولويت بندي نقاط پر تصادف راههاي استان تهران و ابلاغ 57 نقطه پر تصادف به اين اداره کل شامل يک نقطه درون شهري و 56 نقطه برون شهري، از اين 56 نقطه 47 نقطه ايمن سازي و آشکار سازي شده است که اين امر با نصب پل عابر پياده، نصب تابلوي نقاط پر تصادف و تابلوي پيش آگاهي و تجهيزات ايمني انجام شده است.
وي ساماندهي حمل و نقل را از ديگر وظايف اداره کل راهداري و حمل و نقل جادهاي استان تهران اعلام کرد و گفت: پيش از اين 1800 شرکت اتوبوسراني در سطح کشور فعال بود، امروز به 31 سر شبکه در حمل و نقل کاهش يافته است که اين موجب ميشود ساماندهي بهتري در خدمات دهي به مسافران و رسيدگي به شکايات آنها انجام شود.
وي از پيگيري براي ستاره دار کردن و رتبه بندي شرکتها خبر داد و گفت: امسال اولين بار با وجود ترددهاي يک سر خالي، قيمت بليت اتوبوس افزايش نيافت و اين به درخواست شرکتهاي حمل و نقلي بود، زيرا ميزان تقاضاي خودروي شخصي افزايش يافته است و مسافران ترجيح ميدهند از خودروي شخصي استفاده کنند و اين غيرمنطقي است، زيرا طبق آمار پزشکي قانوني بيش از 45 درصد سوانح رانندگي در خودروهاي شخصي رخ داده است در حاليکه سهم ناوگان اتوبوسي و مينيبوسي در سوانح رانندگي يک و نيم درصد است، بنابراين در بخش جادهاي امنترين وسيله جابجايي، اتوبوس و مينيبوس است.
وي اظهار داشت: فعاليت اين 31 شرکت اتوبوسراني در ايام نوروز به دقت رصد ميشود، ضمن آنکه اداره کل راهداري و حمل نقل جادهاي استان تهران 30 دستگاه خودرو در اختيار پليس راه قرار داده است تا به صورت نامحسوس در جادههاي استان تهران تخلفات رانندگي را رصد کنند.
وي از ساماندهي امداد خودروها خبر داد و گفت: پيش از اين 17 شرکت امداد خودرو در سطح استان تهران فعال بود که با ايجاد شرايطي براي آنها تعداد آنها به 5 شرکت کاهش يافت.
وي تأکيد کرد: بايد مکان اين شرکتهاي امداد خودرو، پارکينگ، نرخها و... رعايت شود و در عين حال به شکايات مردم رسيدگي شود که تعداد شرکتها به پنج شرکت امداد خودرو کاهش يابد، آن 12 شرکت به دليل تخلفات غيرفعال شدند و در حال حاضر پنج شرکت رفاه ايرانيان، کانون جهانگردي و اتومبيلراني، آفتاب شهر طلايي، شهر الکترونيک و همراه ناجي ايرانيان مجاز است.
وي تأکيد کرد: هيچ شرکت امداد خودروي متفرقهاي نبايد غير از پنج شرکت مذکور در جادهها عمليات امداد انجام دهد و در صورت بروز چنين تخلفي، پليس راه آنها را متوقف ميکند.
وي يادآور شد: شماره تلفن 02177909080 و شمارههاي پيامک 1000141 و 2000141 در ايام نوروز آماده پاسخگويي به مسافران بابت وضعيت راهها است.