فراهم کردن زیرساختهای زندگی روستاییان و عشایر مرزنشین امنیت و رونق را در مرز به ارمغان می آورد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در شورای عشایری استان گفت: 80 درصد
علوی مقدم بر پیگیری تهیه سند توسعه عشایری تأکید کرد و افزود: این سند توسعه با شناسایی و رفع مشکلات عشایر و مرزنشینان زمینه ماندگاری آنها در منطقه را بیش از پیش فراهم می کند.
وی همچنین نبود آب شرب، بیکاری جوانان و نبود راه مناسب روستایی وعشایری را از دیگر مشکلات اساسی مرزنشینان دانست و گفت: بسیاری از مشکلات تنها با اعتبار حل نمی شود بلکه با همفکری و همتی جهادی قابل حل است و مدیران باید توجه ویژه ای برای آبرسانی روستاهای مرزی داشته باشند.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است، گفت: در مجلس شورای اسلامی و در برنامه ششم توسعه توجه ویژه ای به بخش عشایری شده، اما نباید در استان روستاها ومناطق عشایری فراموش شوند و برای توسعه آنها باید تلاش شود.
نظر افضلی افزود: تامین آب شرب، تأمین منابع مورد نیاز برای ساماندهی عشایر، آموزش و ارتقای سطح سواد روستاییان و عشایر، بهسازی و آسفالت روستاهای بالای 20 خانوار را از جمله خواسته های عشایر استان عنوان کرد.
مدیرکل امورعشایری استان نیز با بیان اینکه بیش از13 درصد جمعیت استان عشایر هستند، گفت: بیش از یک میلیون و 200 رأس دام سبک و سنگین در اختیار این قشر است که 6 هزار و 500 تن گوشت قرمز و11هزارتن شیر در سال تولید می کنند.
غلامرضا قوسی افزود: 70 درصد درآمد عشایر مربوط به فراورده های دامی است .
وی با اشاره به وجود بیش از 50طایفه عشایری در استان، گفت: 80 درصد عشایر استان در مرز مستقر هستند و حدود 40درصد مراتع استان در اختیار عشایر است اما خشکسالی ها عشایر استان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
مدیرکل امورعشایری استان افزود: 61 درصد جمعیت عشایری جوانان هستند که زیر 30سال سن دارند.
وی از فعالیت 43صندوق تعاونی خرد زنان در استان خبر داد و گفت: تسهیلات کم بهره با هدف تنوع بخشی به فعالیت ها و جوامع عشایری به مرزنشینان پرداخت می شود.