افزایش وزن،امری اجتناب ناپذیر است. اما خوراکی هایی وجود دارد که به راحتی میتوانید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید و از افزایش وزنتان به مرور زمان پیشگیری کنید، خوراکی هایی که حاوی چربی بالا البته از نوع خوب آن است.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا وسیما؛ شاید فکر کنید چون آجیل و مغزها چربی و کالری دارند پس باعث افزایش وزن میشوند اما برعکس! مطالعهی گستردهی جدیدی که در اروپا انجام شد دریافت افرادی که بیشتر آجیل مصرف میکنند در مقایسه با آنهایی که اصلاً آجیل نمیخورند، به طور کلی افزایش وزن بسیار کمتری دارند. ضمناً این افراد 5 درصد کمتر در معرض چاقی هستند.
آجیل چگونه به توقف افزایش وزن کمک میکند
در تحقیقی که 373293 مرد و زن شرکت داشتند، آجیلهایی که مصرف شد شامل بادام زمینی، بادام، گردو، پسته و فندق بود. آجیل بینهایت سیر کننده است زیرا فوراً معدهتان را پُر میکند و برای مدت طولانیتری سیر نگهتان میدارد.پژوهشگران باور دارند با وجود اینکه مغزها کالری و چربی دارند اما باعث میشوند فوراً سراغ میان وعده نروید. خوردن میان وعدههای کمتر و اجتناب از هلههوله خوری میتواند موجب دریافت کالری کمتر در روز شده و از افزایش وزن جلوگیری کند. اگر در وعدههای اصلیتان مغزها را بگنجانید، در طول روز دیگر احساس نخواهید کرد باید خوراکی بخورید که تا رسیدن وعده بعدی گرسنه نمانید.اگر دوست دارید مغزها و آجیل را به عنوان میان وعده مصرف کنید، نه در غذای اصلی میتوانید به جای چیپس یا شکلات، یک مشت آجیل بخورید.تحقیقات نشان داده افرادی که برای میان وعده، بادام زمینی میخوردند، کالری مصرفیشان در طول روز کمتر بود و تائید کردند که همین کار ساده، کمک میکند اشتهایشان را مهار کنند.
سایر فواید آجیل و مغزها
یک مطالعه سیستماتیک در سال 2016 نشان داد مصرف بیشتر آجیل و مغزها منجر به کاهش ریسک سرطان، بیماری قلبی و عروقی و مرگ ناشی از علتهایی چون عفونت، دیابت نوع دوم، سکته مغزی و بیماریهای دستگاه تنفسی میشود.آجیل و مغزها این توانایی را دارند که به بهبود سلامت مغز کمک کنند، سنگ صفرا را دفع کنند و از چاقی جلوگیری کنند.دانشمندان فواید آجیل را ناشی از ترکیبی از چربیهای سالم، پروتئین، فیبر، آنتیاکسیدانها، ویتامینها، مواد معدنی و فیتوشیمیاییهای فراوان آن میدانند. مغزها به کاهش کلسترول و تریگلیسرید کمک کرده و در نتیجه از بسیاری از بیماریهای مزمن پیشگیری میکنند. چربیهای سالم موجود در مغزها برای سلامت پوست و مو شگفتانگیزند. محتوای بالای فیبر موجود در مغزها برای سلامت گوارش نیز مفید است.
چطور از مغزها بیشتر در رژیم غذایی استفاده کنیم
محققان عقیده دارند مقدار بهینه آجیل که باید در رژیم غذایی وجود داشته باشد، حدود 20 گرم در روز است که تقریباً معادل یک مشت است. از انواع مغزها در سالادها و ساندویچها و اسموتیها استفاده کنید. به جای سیب زمینی سرخ کرده از مغزهای برشته استفاده کنید، مطمئن باشید هم خوشمزهتر و مطبوعتر است و هم مغذیتر و سیر کنندهتر. یک مشت آجیل برشته روی سالادتان بریزید و ببینید چه طعم جدید و جالبی پیدا میکند. برای صبحانه به جای اینکه روی نان تستتان خامه و کره بمالید، از کره آجیل استفاده کنید.
اما شیر پسته و شیر بادام هر چند این شیرهای آجیلی میتوانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند اما، نوشیدن آنها چندان فواید خاصی نصیبتان نمیکند. چون بیشتر محتوایشان آب بوده و از آنجایی که پالپ آجیل در آنها وجود ندارد، مواد مغذی چندانی هم ندارند. اما نسبت به شیر گاو، کم کالریتر و کم کربوهیدراتترند.