جريان ۱۴ مارس - رقيب حزبالله- در موضع انفعال قرار گرفته و دچار تشتت و تجزيه شده است.
انتخابات پارلماني لبنان قرار است ششم مه 2018 / شانزدهم ارديبهشت 97 در چهارچوب قانون جديد انتخابات يعني قانون نسبيت برگزار شود. اين قانون تلاش دارد همه طرفها را به نوعي راضي نگه دارد و نسبتي از قوانين نسبيت و طايفهاي و منطقهاي را در خود جمع کند.
بر اساس طرح نسبيت، سراسر لبنان يک حوزه انتخابيه خواهد بود و هر طيفي بايد به تناسب جمعيت، نماينده در پارلمان داشته باشد، اما قانون دهه 60 همه طيفهاي لبناني را شامل نمي شد و اقليتهاي کوچک نيز از مشارکت در تصميمگيري سياسي محروم بودند و نميتوانستند در پارلمان نماينده داشته باشند.
در اين ميان که هرکدام از رقبا تلاش ميکنند بيشترين تعداد از ۱۲۸ کرسي پارلمان را به خود اختصاص دهند، اوضاع هم بر وفق مراد محور مقاومت است. در حال حاضر با اطمينان ميتوان گفت که حزبالله با ورود به دولت و پارلمان لبنان توانسته جايگاه سياسي خود را در کنار حفظ مقاومت در اين کشور تثبيت کند. از اين رو آمريکا و کشورهاي منطقه هرگز نميتوانند حزبالله را در چارت سياسي لبنان ناديده بگيرند به طوري که به اعتراف مخالفان، ديگر بحث خروج حزبالله از هرم سياسي لبنان ممکن نيست.
در چنين شرايطي به اعتقاد برخي از تحليلگران، حزبالله، عنصر تعيين کننده انتخابات خواهد بود. آنها خيلي زود ليست خود را براي حضور در انتخابات نهايي و علني کردند اما ساير احزاب در رسيدن به اين ليست واحد به خاطر وجود اختلافات داخلي ناکام مانده اند.
آرايش سياسي حزبا... هم نشان ميدهد جريان مقاومت به پيروزي خود سخت اميدوار است و همين مساله محور عربستان و رژيم صهيونيستي را به شدت نگران کرده است.
بر اين اساس، چنان عجيب و غيرمنتظره نيست که اردوگاه رقيب حزبالله، يعني جريان ۱۴ مارس در موضع ضعف و انفعال قرار گرفته و دچار تشتت و تجزيه شده اند. شايد همين موضوع باعث شده عربستان سعودي، استراتژي خود را از حذف رقبا به تعامل حداکثري با آنها تغيير دهد. در اين باره گفته شده رياض با توجه به شرايط موجود ديگر خواستار صف بندي سياسي و تقابل با حزب الله با اهرم زور نشده بلکه رويکرد خود در نحوه تقابل و تهاجم را به رويکرد نرم و منعطف تغيير داده است.
در اين مسير، حزبالله و متحدانش هم مي خواهند با در اختيار گرفتن اکثريت کرسيهاي پارلماني با طرح آمريکا و عربستان مقابله کنند. به سخني ديگر، کشورهاي غربي و عربي به دنبال مداخله در انتخابات پارلماني لبنان هستند. در اين باره يک وزير لبناني از دخالت آمريکا، رژيم صهيونيستي، عربستان و برخي کشورهاي اروپايي در انتخابات پارلماني لبنان انتقاد کرده است. «حسين الحاج حسن» وزير صنعت لبنان اظهار داشته سفارتخانه هاي برخي کشورهاي اروپايي از چند روز پيش بيانيه هايي در خصوص نشست هاي نمايندگان آنها با وزراي لبناني در خصوص انتخابات صادر کرده اند. همچنين گفته مي شود برخي کشورهاي عربي و در رأس آنها عربستان در کنار رژيم صهيونيستي و آمريکا نيز اين گونه نشست ها را با برخي وزراي لبناني داشته اند.
..................................................................
مصطفي عبدلي