محمد علی افشانی در نشست ستاد بازآفرینی شهری فارس گفت: بناهای تاریخی موجود در بافت فرسوده گنج پنهانی هستند که نمیتوان بر روی آنها قیمت گذاشت، عدالت باید به گونهای باشد که ساکنان بافت فرسوده نیز مانند دیگر نقاط شهر و کشور زندگی کنند.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح باز آفرینی رضایت مردم را به همراه خواهد داشت، افزود: اصحاب رسانه باید کمک کنند که بخش خصوصی در این حوزه به خوبی ورود کند و سمنها نیز باید گروههای مختلف را تشویق کنند.
افشانی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح و ایجاد زندگی و نشاط در بافت فرسوده، سرمایه گذار نیز وارد بافت میشود، گفت: تمامی زمینهای دولتی موجود در بافت باید به مسکن و شهرسازی واگذار شود و شهرداری نیز باید ورود داشته باشد.
وی تاکید کرد: نباید اجازه داد که یک متر به فضای شهرها اضافه شود و اگر قرار است ساخت و سازی انجام شود در بافت فرسوده باشد نه اینکه با هزینههای زیاد به دنبال توسعه شهری باشیم.
اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور در این جلسه با بیان اینکه امروز جمعیت حاشیه نشین شهری با اقتصاد روستا نان نمیخورد، افزود: امروزه در حاشیه شهرها ۱.۵ میلیون دانش آموز زندگی میکنند و وضعیت زندگی از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی مناسبی ندارند.
وی با اشاره به اینکه در طرح باز آفرینی شهری، رئیس جمهور به دنبال بهتر کردن وضعیت زندگی مردم است، گفت: با نصیحت نمیتوان مشکلات را درست کرد پس برای توسعه این محلات نیازمند بخش خصوصی هستیم که برای رسیدن به این مهم باید طرح های سودآور تعریف کنیم.
مشاور رئیس جمهور در نوسازی بافت فرسوده، با بیان اینکه طرح هایی باید در بافت تعریف شود باید برای مردم سودآور باشد، افزود: باید به تمامی ابعاد توجه شود و هیچ اشکالی ندارد که در بازسازی بافت به موضوعای تی، تجاری، فرهنگی و فنی و حرفهای توجه شود، زیرا قرار است این بافت اقتصادی شود.
در حال حاضر بیش از ۴ هزار هکتار بافت فرسوده در فارس وجود دارد که ۴۵ درصد آن در شیراز و مابقی در ۲۸ شهر فارس است و برای نوسازی و بهسازی آن بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.