مدیرعامل شرکت منابع آب: میانگین بارش از ابتدای سال آبی جاری در ۳۱ استان کشور فقط در ۴ استان آذربایجان غربی و شرقی، کردستان و اردبیل نرمال گزارش شده است.
محمد حاج رسولي ها در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاري صداوسيما با اشاره به اينکه بقيه استان ها داراي تنش آبي شديد و بحران آبي هستند افزود: بدترين استان براساس کاهش بارش استان سيستان و بلوچستان با 73 درصد کاهش، کرمان با 70 درصد ، اصفهان 67 درصد ، يزد 67 درصد، خراسان جنوبي 66 درصد، هرمزگان 65 درصد، فارس 63 درصد، مرکزي 60 درصد کاهش بارش نسبت به دراز مدت ثبت شده است.
وي افزود: ميزان بارش ها تاثيرگذاري متفاوتي در استان هاي مختلف داشته است به طور مثال در برخي استان ها بر روي کشت ديم و در برخي ديگر در روان آب هايي که وارد سدها مي شوند تاثير گذار بوده است.
حاج رسولي ها گفت: در استان هرمزگان و شهر بندرعباس در اصفهان و فارس و يزد نگران منابع آبي هستيم که در برخي استان ها از جنبه تامين آب کشاورزي مانند خراسان جنوبي که 66 درصد کاهش بارش که تاثير مستقيمي بر آب چاه ها و قنات ها داشته است .
مديرعامل شرکت منابع آب ايران در زمينه منابع آبي استان تهران نيز گفت: در 5 سد تامين کننده آب تهران ذخاير آبي خوبي از سالهاي گذشته ايجاد کرديم به همين دليل نگراني کمتري داريم هر چند که بارش در استان تهران نيز در سال آبي جاري مناسب نبوده است.
وي افزود: براساس آخرين نشست با مسئولان هواشناسي و گزارش اين سازمان در شوراي عالي آب مبني بر پيش بيني بارش در اسفند، فروردين و ارديبهشت شرايط را نرمال و کمتر از نرمال پيش بيني کردند.
مديرعامل شرکت منابع آب ايران گفت : از ابتداي سال آبي تاکنون ميانگين بارش در کشور 91 ميليمتر گزارش شده که اين ميزان کمتر از پيش بيني سازمان هواشناسي است .
وي افزود: ميزان بارش در نيمه اول سال آبي جاري نسبت به 50 سال اخير بي سابقه بوده که اميدواريم کسري بارش در ماه هاي آينده جبران شود.
حاج رسولي ها همچنين افزود: ورودي آب به سدها از ابتداي سال آبي جاري تاکنون 10 ميليارد متر مکعب بوده که اين رقم در زمان مشابه پارسال 14 ميليارد متر مکعب ثبت شده است.
وي با تاکيد بر اينکه اعداد و ارقام بارش در حوضه هاي اصلي آبريز کشور بسيار بحراني است افزود: اين شرايط آبي کشور نياز به مراقبت هاي جدي دارد.