به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تقسیم غرب آسیا از کُردها به عنوان اهرم فشار استفاده میکنند از این رو کشورهای همجوار منطقه کردستان باید برای مقابله با این نقشه، ائتلاف تشکیل دهند.
محمد علی شعبان نویسنده سوری در مطلبی در روزنامه اینترنتی رأی الیوم میشود نوشت: همچنان باور دارم که با وجود همه تناقضهای موجود میان دو کشور همسایه، باید کشورهای همجوار منطقه کردستان (عراق) یک ائتلاف تشکیل دهند چراکه این تناقض و اختلاف در سطح اختلافهایی نیست که تا پیش از تشکیل اتحادیه اروپا میان کشورهای عضو این اتحادیه وجود داشت.
عوامل بسیاری وجود دارد که به تشکیل چنین ائتلافی کمک میکند. نخست؛ خطر تمایل آمریکا برای ایجاد خاورمیانه جدید است که بر اساس آن منطقه به چند کشور کوچک مبتنی بر قومیت گرایی و مسائل دینی تقسیم میشود که با یکدیگر درگیر باشند. دولت آمریکا برای تحقق این هدف، نهایت تلاش خود را کرده است. آمریکا لیبرالها را روی کار آورد از اخوان المسلمین حمایت کرد و گروه جبهه النصره را از میان گروه القاعده تشکیل داد. دولت آمریکا همچنین گروه (وهابی _. صهیونیستی) داعش را ایجاد و در عراق و سوریه، وظایف بسیاری به این گروه محول کرد. موضوع فقط به گروههای تروریستی محدود نمیشود بلکه آمریکا با کُردها هم راههای ارتباطی باز کرد تا با هماهنگی و توافق با رژیم صهیونیستی از آنها (کُردها) به عنوان اهرم فشاری برای منافع خود استفاده کند.
این تمایل دولت آمریکا و هم پیمانانش باعث نگرانی همه مردم کشورهای منطقه شده است. آنچه که دولت آمریکا و بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا رؤیای آن را بر سر دارند برای همه آشکار شده است. بدون تغییرات ریشهای در ساختار، ماهیت و شیوه کار مسئولان حاکم بر چهار کشور همجوار (منطقه کردستان) و بدون شکل گیری کشورهای نوین که قدرت خود را از شهروندان و تنوع تمدنی آنها میگیرند، نمیتوان با این آرمان آمریکا و کشورهای اروپایی مقابله کرد و آن را شکست داد. این موضوع نیازمند حل و فصل برخی مشکلات داخلی است که از انحصار قدرت و ثروت ناشی میشود و باید راهکارهای جدیدی برای اداره امور این کشورها فراهم شود.
نویسنده در ادامه افزود چالش واقعیای که این چهار کشور (ایران، ترکیه، عراق و سوریه) با آن رو به رو هستند مسئله مردم کُرد است. دولت آمریکا و همپیمانانش که در رأس آنها رژیم صهیونیستی قرار دارد تلاش میکنند از گرایشهای قومیتی در برخی طرفهای کُرد بهره برداری کنند تا یک رژیم کُرد همانند رژیم صهیونیستی ایجاد و جای پای رژیم صهیونیستی محکم شود و این رژیم در منطقه غریب و تنها نباشد. ایجاد رژیمهایی با ویژگیهای قومیتی یا دینی یا طائفه ای، یک هدف صهیونیستی است که آمریکا و هم پیمانش رژیم صهیونیستی از گذشتهای دور برای آن تلاش کرده اند. از اين رو تشکیل ائتلاف برای رویارویی با چنین طمع ورزیها و تمایل هایی، یک ضرورت واقعی است.
رابطه نزدیک میان این چهار کشور همجوار و ارتباط خاندانی، عشیرهای و قبیلهای میان این کشورهای همجوار از جمله کُردها و همچنین ارتباط دینی و رابطه حسن همجواری و تاریخی که آنها را گرد هم میآورد بر هیچ کسی پوشیده نیست. مهمتر از همه این مسائل، چالش واقعی است که همه کشورهای همجوار منطقه کردستان با آن رو به رو هستند و هیچ یک از این کشورها از جمله ترکیه که هم پیمان تاریخی پیمان ناتو است نمیتوانند خود را خارج از این هدف (آمریکا و رژیم صهیونیستی) بدانند.
بر این اساس، هماهنگی میان کشورهای همجوار کردستان یک ضرورت تاکتیکی است تا هماهنگی راهبردی ایجاد شود و بر پایه آن ائتلاف ایرانی، ترکی، عراقی و سوری تشکیل شود و چنین ائتلافی با همه مذهبها و قومیتهای مردمان منطقه مشارکت کامل داشته باشد.
رویارویی با سلطه طلبی آمریکا فقط با آرزو و اشتیاق و شعارهای طنین انداز امکان پذیر نیست. غرب امپریالیستی، منطقه را تقسیم و توافقنامه سایکس _ پیکو را بر همه تحمیل کرد. غرب امروز بار دیگر میخواهد منطقه را طبق اقتضای طرح خاومیانه (غرب آسیا) جدید و در چارچوب صهیونیستی _ آمریکایی تقسیم کند.
درگیری موجود میان ایران با دولت آمریکا و یارانش بهترین نشانهی نیتهای شوم آمریکا ضد مردم منطقه است. آمریکا تا گذشتهای نزدیک تلاش میکرد نظام حکومت در ترکیه را سرنگون و طرحهای خود را در داخل کشوری که همپیمانش (همپیمان آمریکا) است اجرا کند. از این رو معتقدم باید به دنبال ساز و کار جدید بود تا منطقه حفظ شود و طرح تقسیم منطقه یا طرح جنگ داخلی که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای آن تلاش میکنند ناکام بماند.