به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عباس جعفری دولت آبادی در نشستی با معاون و مسئولان قضایی استان تهران افزود : عزم دستگاه قضایی در برخورد با ساختارشکنان و کسانی که جان و مال مردم را تهدید می کنند، جزم است و از نظر ما تخریب و اتش زدن اموال عمومی و حسینه ها و آزار و اذیت مردم و همچنین دعوت به شورش ، از جرائم بسیار سنگین است.
دادستان تهران در ادامه به دیگر اقدامات این دادستانی در سال 96 اشاره کرد و گفت : در بخش های پرونده املاک نجومی و صدها پرونده مالی و همچنین پرونده برادران روزچنگ با 180 میلیارد رد مال از اقداماتی است که همکاران ما در دادستانی تلاش ویژه ای داشتند.
جعفری دولت آبادی گفت: حضور دادستانی تهران در گشت های شبانه باعث شده است آمادگی دادستانی برای حمایت حقوق عمومی و رعایت حقوق متهمان در مراجع انتظامی و بازداشتگاه ها افزایش یابد و به کاهش زمان رسیدگی ها منجر شود.
وی گفت: در بحث زمان رسیدگی به پرونده ها هم حتماً باید بپذیریم که هر وقت دلمان بخواهد نمی شود پرونده ها را رسیدگی کرد و شاهدیم که برخی از پرونده ها بیش از حد طولانی می شود و همچنین برخی پروند های نیز باید سریعتر به اجرای حکم برسد.
جعفری دولت آبادی در ادامه از همه مسئولان دادستانی خواست بنا به تاکیدات رئیس قوه قضاییه نظارت خود را بیشتر کنند چون این نظارت ها به سلامت دستگاه قضایی کمک می کند و ما قضات بسیار سالمی داریم که گمنام فعالیت می کنند و نظارت ها، کارآمدی دستگاه قضایی را افزایش می دهد.
وی گفت: حضور در برنامه های اجتماعی و مواردی مانند گشت های شبانه و بازدید از مراکز خدماتی ، تجربه موفقی بود که باید در شهرستان های تهران هم تجربه شود.
جعفری دولت آبادی افزود: برای سال آینده برنامه ای تهیه کردیم و در این برنامه به محورهای مختلف کاری توجه داریم و بنای ما این است که در سال 97 براساس این برنامه عمل کنیم.
وی از همه همکارانش در دادستانی قدردانی کرد و گفت: امیدواریم دستگاه قضایی در سال 97 هم بتواند به وظایف خود براساس قانون اساسی عمل کند.
دستگاه قضایی در حوزه اقدامات ساختارشکنانه مدارا نخواهد کرد
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: دستگاه قضایی در حوزه اقدامات ساختارشکنانه مدارا نخواهد کرد و این سیاست در حوزههای امنیتی، سیاسی و اقتصادی میتواند رخ دهد.
عباس جعفری دولت آبادی در نشست معاونان دادستانی و دیگر مسئولان قضایی استان تهران افزود: ۱۳۹۶ سال پر اعتراضی بود و شاهد اعتراضات کارگران، بازنشستگان، پرستاران و معلمان بودیم، اما هیچکدام از این اعتراضات به تندروی منجر نشد.
وی گفت:نظام سیاسی باید اعتراضات صنوف را در چارچوب بپذیرد و ما در عین این اعتراضات شاهد جمعیت انبوهی از مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن بودیم.
دادستان تهران افزود: تهدیدهای اقتصادی در حوزه بانکها در صندوقها و حوزه کارگری در سال ۹۶ بیشتر از سال گذشته بود و سال آینده هم تداوم خواهد داشت و اگر دادسرای پولی و مالی آمادگی نداشت، مشکلات، حادتر میبود و دادستانها باید برای مقابله با مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آمادگی داشته باشند.
جعفری دولت آبادی در ادامه به آشوبهای دی ماه و همچنین اواخر بهمن امسال در خیابان پاسداران تهران اشاره کرد و گفت:: آشوبهای دی ماه که در ۹۰ شهر کشور رخ داد در سه روز کنترل شد و برای هر حکومتی یک مورد از این حوادث میتوانست حادثه آفرین باشد، اما مردم صف خود را از آشوبگران جدا کردند و این طرح دشمنان هم به شکست منجر شد.
دادستان تهران افزود: درباره آشوبهای دی ماه وقتی مردم احساس کردند علیه ارزشهای اسلامی و ولایت فقیه اقدام میشود صفشان را از آشوب گران جدا کردند.
وی به حوادث خیابان پاسداران تهران اشاره کرد و گفت:: بخشی از این حوادث در حوادث دی ماه ریشه داشت و وقتی حادثه خیابان پاسداران در روز اول اسفند به آن حادثه تلخ منجر شد با ورود پلیس خاتمه یافت.
دادستان تهران افزود: در حوزههای امنیتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اقدامات مهمی در کشور رخ داد که با تدبیر دستگاهها برطرف شد.
جعفری دولت آبادی در ادامه به برخی اقدامات ساختار شکنانه اشاره کرد و گفت:: در حوزههای اجتماعی اتفاق نادری رخ داد که جریان نفاق قصد داشت مردم را در مقابل حکومت قرار دهد و با موضوع کشف حجاب سعی داشتند زنان را مقابل حکومت قرار دهند و دشمنان امید بسته بودند بلوایی برپا شود که با ورود بموقع پلیس و دادستانی و هشیاری مردم به شکست منجر شد.
وی گفت: جمهوری اسلامی فرصت را میپذیرد، اما اگر قرار باشد تهدیدها به کیان نظام ضربه وارد کند برخورد خواهد کرد و این طرح دشمنان هم شکست خورد چرا که ما زنان متدینی در کشور داریم و شکست رضاخان هم به دلیل این تدین بود.
دادستان تهران افزود: مردم به ارزشهایشان احترام میگذارند و ساختارشکنی در ارزشهای دینی مورد قبول نخواهد بود و البته فضای مجازی هم به این موضوع دامن زد و ساختارشکنان فکر میکردند، موفق شوند.
جعفری دولت آبادی در ادامه به هجمههایی که امسال به دستگاه قضایی وارد شد، اشاره کرد و گفت:: این اتفاق در این چهار دهه سابقه نداشت و حتی در دهه نخست انقلاب که منافقین تیغ بر روی مردم میکشیدند هجمه به دستگاه قضایی اینطور نبود.
وی افزود: در سال ۹۶ عدهای در خارج و داخل کشور دچار توهم شدند و فکر میکردند با هجمه به دستگاه قضایی و شخص رئیس قوه قضائیه میتوانند رکن رکین نظام را مخدوش و نیروهایش را مایوس کنند.
دادستان تهران با اشاره به اینکه این هجمهها به سبب ایستادگی قوه قضائیه در برابر ساختارشکنیها بوده است، گفت:: وقتی قاضی ما کلمهای به متهم میگوید صدبار آن را بزرگ میکنند، اما هیچ کس از این همه اهانت به شخص رئیس قوه قضائیه و خود قوه قضائیه چیزی نگفت.
جعفری دولت آبادی افزود: ما خویشتن داری کردیم و تلاش شد در حد پاسخگویی برخورد کنیم و عصبانی نشویم.
تشریح عناوین اتهامات حمید بقایی مطابق با کیفرخواست