دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا رکس تيلرسون را برکنار و مايک پمپئو رئيس سازمان سيا را به جاي او منصوب کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ، از زماني که دولت دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا قدرت را در دست گرفته است، استعفاها ، کناره گيري ها و اخراج ها توسط وي به خبر روز رسانه هاي جهان تبديل شده است .
اولين نفري که از سوي ترامپ اخراج شد، «سالي ييتس» وزير موقت دادگستري آمريکا بود. وي بعد از آنکه به وکلاي دولتي آمريکا گفت که از فرمان اجرايي رئيس جمهور ترامپ که به دنبال تعليق ورود مهاجران از هفت کشور اسلامي بود، دفاع نکنند، از کار برکنار شد. او در دوران اوباما وزير دادگستري آمريکا بود و ترامپ نيز بعد از آنکه دوره رياست جمهورياش آغاز شد او را به عنوان سرپرست اين وزارتخانه نگه داشته بود. (وي در دوره ترامپ 10 روز در اين سمت باقي ماند).
مايکل فلين مشاور امنيت ملي نيز نفر بعدي بود که از سوي ترامپ برکنار شد.
وي بعد از افشاگري و اظهارات متناقضش در مورد تماس با مقامات روسي قبل از مراسم تحليف ترامپ، استعفا کرد.
يک مقام دولتي گفت که کاخ سفيد «کريگ دير» رئيس امور کشورهاي نيمکره غربي در شوراي امنيت ملي آمريکا را بعد از آنکه وي از ترامپ و مقامات دولتي انتقاد کرد، کنار گذاشت .
«پريت بهارارا» دادستان آمريکا گفت که وي بعد از آنکه با درخواست وزارت دادگستري براي استعفاي همگاني همه دادستان هاي منصوب شده در دولت باراک اوباما مخالفت کرده بود، از سمت خود به عنوان دادستان منهتن آمريکا عزل شد.
وي از سال 2009 عهده دار اين سمت بوده است.
کاخ سفيد اعلام کرد که «کيتي والش» معاون رئيس دفتر کاخ سفيد نمي خواست به گروه «سياستهاي اول آمريکا» -گروهي با هدف تقويت برنامه هاي ترامپ- بپيوندد.
ترامپ بطور غيرمنتظره «جيمز کومي» رئيس اف بي آي را برکنار کرد. وي (ترامپ) اول گفت که کومي را به علت رفتارش در تحقيقات از هيلاري کلينتون رقيب انتخاباتي وي برکنار کرده است اما بعدا گفت که دليل برکناري کومي، تحقيقات درباره دخالت روسيه در انتخابات رياست جمهوري سال 2016 آمريکا بوده است . کومي از دوره اوباما رئيس اف بي آي بود.
« کي. تي. مک فارلند» معاون مشاور امنيت ملي دونالد ترامپ، که براي سمت سفير آمريکا در سنگاپور معرفي شده است.
«مايک دوبکه» مدير ارتباطات کاخسفيد گفت که به دلايل شخصي از اين سمت استعفا کرد.
«والتر شاب» مدير دفتر ملاحظات اخلاقي دولت آمريکا از اوايل سال 2013 به اين سمت منصوب شد و بعد از اختلافات اخير با دولت ترامپ، شش ماه قبل از آنکه دوره وي به اتمام برسد از سمت خود استعفا کرد.
به نقل از يک مقام کاخ سفيد، «شان اسپايسر» سخنگو و دبير مطبوعاتي کاخ سفيد به دليل مخالفتش با انتخاب «آنتوني اسکاراموچي» از سوي ترامپ به عنوان مدير ارتباطات جديد، از سمتش استعفا کرد.
«درک هاروي» مشاور ارشد رئيس جمهور آمريکا در امور خاورميانه که از سوي فلين عهده دار اين سمت شده بود، بطور ناگهاني بعد از ماهها نزاع داخلي با کارمندان شوراي امنيت ملي، کنار گذاشته شد.
«رينس پاريباس» رئيس کارکنان کاخ سفيد به علت تنش هاي داخلي عميق در داخل بال غربي کاخ سفيد که عمومي شد، برکنار شد.
جان کلي وزير امنيت داخلي جايگزين وي شد.
«آنتوني اسکاراموچي» 10 روز بعد از انتصاب خود به عنوان مدير جديد ارتباطات کاخ سفيد از سمت خود استعفا کرد.
اين برکناري چند روز بعد از آن صورت گرفته که نشريه نيويورکر مصاحبه اي تکميلي با اسکاراموچي سرمايه گذار روزنامه وال استريت منتشر کرد که در آن وي به کارمندان ارشد در کاخ سفيد حمله کرد.
«استيو بانون» استراتژيست ارشد کاخ سفيد بعد از آنکه هفته نامه سياسي آمريکايي مصاحبه اي از وي منتشر کرد که در آن وي برتري جويان نژاد سفيدپوست را نوعي دلقک خواند که کاملا از جامعه آمريکا عقب مانده اند، هدف قرار گرفت.
وي از مشاوران دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا انتقاد کرده بود و برخلاف موضع گيري علني رئيس جمهور ترامپ، احتمال اقدام نظامي آمريکا در کره شمالي را رد کرده بود.
در آخرين مورد از اين برکناري ها ، ترامپ رکس تيلرسون وزير امور خارجه اين کشور را برکنار و مايک پمپئو رئيس سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا (سيا) را جايگزين وي کرد .
پيش از اين مجوز امنيتي داماد ترامپ نيز در کاخ سفيد محدود شده بود
«کوشنر» همسر «ايوانکا» دختر بزرگ رئيس جمهور آمريکا است و مسئوليت پرونده مذاکرات صلح در خاورميانه را برعهده دارد که با استفاده از مجوز امنيتي موقت، از اطلاعات و اسناد فوق محرمانه در کاخ سفيد آگاه مي شد.
يکي از اين اسناد، گزارش روزانه رئيس جمهوري آمريکا است که اطلاعات حساسي از جمله در ارتباط با فعاليت نهادهاي امنيتي را شامل مي شود.
«اچ آر مک مستر» مشاور امنيت ملي رئيس جمهوري آمريکا اخيرا درخصوص فعاليت هاي خارج از چارچوب رسمي کوشنر با مقام هاي کشورهاي خارجي هشدار داده بود.
مقام هاي ارشد کاخ سفيد نگرانند که فقدان تجربه سياسي و شبکه پيچيده روابط تجاري کوشنر، او را به اهرم فشاري در دست دولت هاي خارجي بدل کند.
پيش از اين هم خبرهايي مبني بر درخواست وکلاي ترامپ براي برکناري کوشنر از سمت هاي دولتي منتشر شده بود.
پيشتر، رييس جمهوري امريکا به دليل مشاوره هاي ناکارآمد، از «جرد کوشنر» و «ايوانکا» خواسته است به خانه يشان در نيويورک بروند.
از همان روز 20 ژانويه 2017 که ترامپ در آغاز رياست جمهوري خود ، سمت مشاور ارشد رياست جمهوري را به جرد کوشنر واگذار کرد، صداي اعتراضات بلند شد.
کوشنر 35 ساله در حالي به چنين سمت مهمي دست يافته بود که پيش از آن فاقد هرگونه تجربه در امور سياسي و مديريت دولتي بود.