رئیس شبکه راشا تودی روسیه گفت: پرس تی وی و راشا تودی دو قطب مهم مبارزه با امپریالیسم هستند.
مدیر شبکه راشاتودی روسیه که به دعوت معاونت برون مرزی رسانه ملی به تهران سفر کرده است، عصر دیروز با هیأت همراه جهت بازدید از شبکههای پرس تی وی و هیسپان تی وی و بررسی مفاد سند راهکارهای اجرایی تفاهم نامه دوجانبه با صدا و سیما که پیشتر به امضای مشترک وی و دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی رسیده است، در مجموعه سعادت آباد معاونت برون مرزی حاضر شد.
در نشست مشترک هیأت روسی با پیمان جبلی، معاون برون مرزی صدا و سیما دو طرف بر لزوم گسترش زمینههای همکاری رسانهای تأکید کردند و سند راهکارهای اجرایی این همکاری به امضای دو طرف رسید.
پیمان جبلی، معاون برون مرزی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با اشاره به روابط مثبت و مؤثر میان شبکههای پرس تی وی و راشا تودی در سالهای اخیر گفت: ارتباط میان شبکههای پرس تی وی و راشا تودی به طور قابل توجهی افزایش یافته است که آن را میتوان یکی از نتایج افزایش همکاریهای میان دو کشور ایران و روسیه دانست.
وی افزود: راشا تودی با ظهور خود در فضای رسانهای جهان توانست نقش خود را به عنوان شبکهای که در خلاف جهت رسانههای غربی گام برمی دارد، به خوبی ایفا کند و بر مخاطبان تأثیر داشته باشد. اکنون راشا تودی به رسانهای غالب تبدیل شده و توانسته است گفتمان موفقی را ایجاد کند.
رئیس شبکه پرس تی وی، با اشاره به فشارهایی که طی ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر ایران و رسانههای ایرانی تحمیل شده است، گفت: ما در ایران سعی کردیم تا صدای خود را به مردم منطقه و کشورهای جهان برسانیم، اما ایران در این چهل سال، با محدودیتها و تحریمهای متعددی رو به رو بوده است که بخشی از آن مربوط به مسائل اقتصادی است، اما به اعتقاد من، تحریم اصلی این بود که به ما این اجازه داده نشد تا صدای خود را به مردم جهان برسانیم که این تحریم، بسیار بزرگتر از تحریم اقتصادی است.
وی افزود: با پیروزی انقلاب، آمریکا یکی از بزرگترین همپیمانان خود را از دست داد و از این رو، تلاش کرد تا فشارها را بر ایران بیشتر کند و آن را به عنوان مشکلی برای منطقه معرفی کند. اما به رغم تمامی این اقدامات، ما سعی کردیم تا صدای خود را به کشورهای منطقه و همچنین جهانیان برسانیم که در این زمینه نیز موفق بودیم، زیرا به گفته غربیها اکنون ایران به یکی از تأثیرگذارترین کشورها در منطقه تبدیل شده است. روسیه نیز در چنین مسیری گام برداشته است و میتوان راشا تودی را از دیگر بازیگران اصلی در فضای رسانهای منطقه دانست.
جبلی گفت: در حال حاضر، رسانههای غربی در مقابل شبکههایی همانند پرس تی وی، راشا تودی و دیگر رسانههای همسو با اهداف ما ایستاده اند تا صدایمان شنیده نشود. از این رو میتوان با تشکیل یک اتحادیه رسانه ای، گام مثبتی را در جهت مقابله با رسانههای غربی برداشت. در واقع، اتحادیه رسانهای متشکل از شبکهها و رسانههایی خواهد بود که دیدگاههای مشترکی با ما در قبال کشورهای غربی دارند و به بیانی دیگر مخالف امپریالیسم و جریان رسانهای غرب هستند. امیدوارم به زودی بتوانیم چنین اتحادیهای را با همکاری یکدیگر ایجاد کنیم.
الکسی نیکولوف، رئیس شبکه راشا تودی روسیه نیز در این مراسم به وجوه مشترک میان شبکههای پرس تی وی و راشا تودی اشاره و خاطر نشان کرد: این دو شبکه، از زوایهای متفاوت نسبت به رسانههای غربی به رویدادهایی که در منطقه و همچنین جهان اتفاق میافتند، مینگرند. در واقع، تا قبل از ظهور شبکههایی همچون راشا تودی و پرس تی وی، شما تنها یک جنبه از اخبار را که از طریق رسانههای غربی ارائه میشد، میدیدید. این رسانهها تظاهر میکردند که تمامی اطلاعات را در اختیار شما قرار دادند و تا زمانی که شبکههای پرس تی وی و راشا تودی به طور جدی وارد عرصه نشده بودند، نادرستی این ادعا قابل تشخیص نبود.
وی ادامه داد: زمانی که راشا تودی در سال ۲۰۰۵ کار خود را به عنوان یک رسانه نوپا آغاز کرد، چندان مورد توجه رسانههای غربی نبود، اما هرچه این شبکه گستردهتر شد و مخاطبان بیشتری را به خود جذب کرد، فشارها بیشتر شد و بیش از پیش زیر ذرهبین رسانههای غربی قرار گرفت که این مسأله در خصوص شبکه پرس تی وی نیز صدق میکند.
رئیس شبکه راشا تودی، از مشکلات و همچنین سنگاندازیهایی که از سوی غربیها در مسیر فعالیت این شبکه و شبکههایی همچون پرس تی وی میشود گفت و افزود: زمانی که شاهد چنین رفتارهایی از سوی رسانههای غربی هستیم، مطمئن میشویم که راه خود را درست رفته ایم و به رغم محدودیتهایی که در این مسیر با آن مواجه بوده ایم، توانستیم متفاوت باشیم و صدایی متفاوت را به گوش جهانیان برسانیم.
نیکولوف با اشاره به پخش برنامههای راشا تودی به زبانهای انگلیسی، عربی، اسپانیایی و فرانسه تصریح کرد: این تنها بخشی از فعالیتهای ماست و در این اواخر به بخش رسانههای جدید نیز ورود کرده ایم که اگرچه هزینههای ما در مقابل میلیونها دلاری که رسانههای رقیب ما خرج کرده اند، قابل مقایسه نیست، اما توانستیم موفق عمل کنیم و تلاش خواهیم کرد تا به موفقیتهای بیشتری در این زمینه دست یابیم.
وی در خصوص تجهیزات و امکانات موجود در شبکه پرس تی وی عنوان کرد: اگر چه تجهیزات شبکه پرس تی وی در مقایسه با میلیونها دلاری که رسانههایی همچون بیبیسی در این زمینه خرج کرده اند قابل مقایسه نیست، اما پرس تی وی و راشا تودی از امکانات یکسان و مشابهی برخوردارند و توانسته اند به رغم تمامی محدودیتهای مالی، به رقیبی جدی و نگرانکننده برای رسانههای غربی تبدیل شوند.
در پایان این نشست، تفاهم نامهای برای افزایش همکاریهای رسانهای و اهداف مشترک بین شبکه پرس تی وی و راشاتودی به امضا رسید تا زمینه مساعدی برای هرچه بهتر شدن روابط میان دو شبکه فراهم شود.
در دیدار رئیس شبکه RT با معاون برون مرزی صدا و سیما و رئیس شبکه پرس تی وی، از شبکه راشا تودی؛ آناستاسیا گرنکو مدیر ارتباط با رسانههای خارجی، مایا مانا مدیر بخش عربی، کارین ملیکیان مدیر بخش همکاریهای بین المللی، بنیامین دیاب مدیر بخش توسعه روابط خاورمیانه و الکسی سولوتین تهیه کننده ارشد حضور داشتند و از مقامات معاونت برون مرزی رسانه ملی؛ مهدی مجتهد قائم مقام معاونت برون مرزی و مدیر شبکه آی فیلم، علی اجاره دار مدیر شبکه هیسپان تی وی، علی صالحی مدیر شبکه العالم و جمعی از مدیران مجموعه سعادت آباد معاونت برون مرزی صدا و سیما به همراه اصحاب رسانه نیز حضور داشتند.
نیکولوف و میهمانان همراه، در پایان این نشست، از نیوزروم و وب سایت پرس تی وی و هیسپان تی وی بازدید کردند و از نزدیک با فرآیند تولید خبر و پخش آن در دو شبکه مهم معاونت برون مرزی صدا و سیما آشنا شدند.