به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، خانم ژیلا آقایی در "نشست زبالیستن" که با محور اهمیت و ارتباط میان مدیریت زباله و زندگی شهری انسانی به میزبانی کانون محیط زیست دانشگاه تهران در نگارخانه دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: تمرکز معاونت آموزش و پژوهش سازمان بر موضوع محوربودن برنامه های کوتاه مدت است.
مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه محور اصلی و تمرکز برنامه صد روزه دوم معاونت آموزش و پژوهش سازمان که تا روز طبیعت، 13 فروردین ماه سال آتی بر موضوع پسماند است، اظهار کرد: پویش "#بی- زباله" با شعار "از_ خودمان_شروع_کنیم" در استای توسعه فرهنگ مسئولیت پذیری ایجاد و آغاز به کار کرد و دفتر مشارکت های مردمی سازمان نیز از تمامی گروه های مردمی، سمن ها، فعالان حوزه محیط زیست، دانشجویان و تمامی اقشار جامعه برای مشارکت در اجرای این طرح دعوت به همکاری کرد.
آقایی با ابراز تشکر از همکاری دانشجویان در این طرح، اعلام کرد: رویداد "زبالیستن" یکی از دستاوردهای فعالیت مشترک کانون محیط زیست دانشگاه تهران و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست بود.
وی با ارائه آماری از میزان دور ریز غذا در ایران و مقایسه اجمالی آن با آمار سایر کشورها، از پیشنهاد کانون محیط زیست دانشگاه تهران برای طرحی در خصوص جلوگیری و کاهش دور ریز غذای سلف دانشگاه تهران استقبال کرد و آن را طرحی ارزشمند دانست.
مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست ضمن تاکید بر اهمیت جایگاه آموزش برای ارتقاء و بهبود کیفیت محیط زیست، تصریح کرد: آموزش درست می تواند با
ارتقاء آگاهی اجتماعی به اصلاح رفتار جمعی منجر شود.
وی با اشاره به شعار "از_خودمان_شروع_کنیم"، گفت: هدف از این شعار، نیل به جامعه ای مسئول تر و در نتیجه تاثیرگذارتردر قبال محیط زیست است. بنابراین باید تصمیم بگیریم به عنوان نخستین گام برای ورود به عرصه محافظت و بهبود محیط زیست کشور، تغییر از خود را در دستور کار قرار دهیم.
** پسماند مقوله ای چند وجهی و میان سازمانی است
در ادامه، رضا عبدلی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با ارائه گزارشی از وضعیت مدیریت زباله در شهر تهران، برنامه ها، چشم انداز های پیش رو و چالش های موجود در این حوزه، بر اهمیت و جایگاه استفاده از شیوه های صحیح مدیریت پسماند بر سلامت انسان و محیط زیستی تاکید کرد.
عبدلی ضمن یادآوری ضرورت و اهمیت اصل همکاری، تصریح کرد: مدیریت پسماند به عنوان یک مقوله چند وجهی و میان سازمانی نیازمند تعامل سازنده دستگاه ها و نهادهای مرتبط، همچنین مشارکت همگانی است.
** اجرای موفق طرح کاهش دور ریز غذا در سلف دانشگاه ها
همچنین، علیرضا اوحدی دبیر کانون محیط زیست دانشگاه تهران با ارائه توضیحاتی در ارتباط با طرح کانون محیط زیست این دانشگاه در زمینه مدیریت و کاهش پسماند غذای سلف ها، گفت: این طرح در چند جلسه مشترک با دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت.
وی از اجرای این طرح توسط فعالان محیط زیست دانشگاه تهران به مدیریت کانون محیط زیست این دانشگاه خبر داد و افزود: مرحله مقدماتی طرح تمام شده و هم اکنون طرح در مرحله عملیاتی قرار دارد.
به گفته اوحدی، هدف از برگزاری جلسات ایده پردازی کارگروه های تحقیقاتی کانون محیط زیست دانشگاه تهران، طراحی فرآیندی برای کاهش دورریز و پسماند زباله غذای دانشگاه با همفکری دانشجویان، همچنین اصلاح و تنظیم سیاست های دانشگاه در حوزه محیط زیست و مدیریت پسماند است.
دبیر کانون محیط زیست دانشگاه تهران ضمن ارائه گزارشی از اجرای طرح آزمایشی تفکیک زباله سلف های تعدادی از دانشکده های دانشگاه تهران توسط کانون محیط زیست، گفت: با توجه به سرانه اسراف غذا در دانشگاه، اجرای این طرح نقشی موثر در کاهش دور ریز غذا و در نهایت حفاظت از منابع آب و خاک کشور خواهد داشت.
اوحدی گفت: در پایان فاز نخست اجرای طرح کاهش دور ریز غذا سلف دانشکده های دانشگاه تهران، به پاس قدردانی از دانشکده ای که کمترین دورریز غذا را داشت، یک اصله نهال در محوطه دانشکده غرس خواهد شد.
"نشست زبالیستن" با محور اهمیت و ارتباط میان مدیریت زباله و زندگی شهری انسانی به میزبانی کانون محیط زیست دانشگاه تهران و انجمن علمی شهرسازی دانشگاه تهران و با همکاری دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در نگارخانه دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار شد.