به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مجتبی خاطرمحمدی کارشناس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه با اشاره به
نظارتهای شرعی و بهداشتی دامپزشکی که بر روی کشتارگاههای طیور صورت میگیرد، گفت: این بازرسی شامل بازرس بهداشتی قبل و بعد از کشتار است تا با اطمینان خاطر مردم از آن استفاده کنند.
وی افزود:در کشتارگاههای طیور یک نفر دامپزشک به عنوان مسئول فنی بهداشتی و و یک کارشناس دامپزشکی بر روند کشتار نظارت دارد و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه به صورت مستمر بازرسیهای دورهای را انجام میدهند.
به گفته این کارشناس، نظارتهای مسئول فنی بهداشتی شامل اخذ گواهی قرنطینهای بهداشتی طیور، نظارت بر طیور قبل از کشتار، کنترل بهداشت سالن کشتار، بهداشت فردی کارکنان، معاینه لاشهها بعد از کشتار، رعایت دقیق پیش سرد، کنترل خودروهای حمل، صدور مجوز حمل محصولات به مرکز مشخص و ... میباشد.
خاطرمحمدی یادآوری کرد: با انجام بازرسیهای قبل از کشتار انواع بیماریهای حاد مانند اسهال حاد، لاغری شدید، بیماریهای عفونی، طیور مرده و ... مشخص خواهد شد که اینگونه موارد قبل از کشتار حذف میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در صورت تشخیص مسئول فنی بهداشتی دامپزشکی مبنی بر نامناسب بودن وضعیت طیور، میتواند از کشار طیور برای مصرف انسانی ممانعت به عمل آورد.
به گفته این کارشناس مرغ سالم و بهداشتی استحصالی از کشتارگاههای صنعتی طیور در بسته بندی مشخص و با تاریخ تولید و انقضا در مراکز عرضه مجاز تحت نظارت دامپزشکی توزیع میشود که از زمان تولید ۷۲ ساعت تاریخ مصرف دارند.
خاطرمحمدی به مردم توصیه کرد از خرید مرغ فلهای و بدون هویت خودداری کنند و هنگام خرید مرغ به تاریخ تولید و انقضای آن توجه داشته باشند.
وی از مردم خواست گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظر دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را از طریق تلفن ۱۵۱۲ و یا سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ با دامپزشکی در میان بگذارند.