به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ آمريکا بيش از شانزده سال پس از شروع عمليات نظامي اين کشور در افغانستان به علت آنچه که کمبود امنيت در اين کشور ناميده شده است حضور نظامي خود را در افغانستان تقويت مي کند.
به گزارش آسوشيتدپرس از واشنگتن، در جلسه استماع هفته گذشته مجلس سناي آمريکا در رابطه با تهديدهاي اصلي امنيتي پيش روي آمريکا نام افغانستان دقيقا چهار بار تکرار شد. اما در دو ساعت بعدي اين جلسه هيچ يک از سناتورها به افغانستان اشاره نکردند که نشان مي دهد آنها تمايل اندکي به جنگي طولاني مدت دارند که بيش از پانزده هزار سرباز آمريکايي را تنها در نقش حمايتي براي مقابله با طالبان درگير کرده است.
به نظر مي رسد حتي آمريکايي ها هم چشم اندازي براي پايان اين جنگ متصور نيستند.
ماه گذشته بخشي از يک واحد هشتصد نفره آموزشي و مستشاري ارتش آمريکا با هدف بهبود وضعيت آموزشي و مشاوره به نيروهاي امنيتي افغانستان وارد اين کشور شدند. از ماه ژانويه هم هواپيماهاي جنگي و ديگر انواع پرنده ها به نيروهاي آمريکايي مستقر در افغانستان تحويل داده شده است.
اما مشخص نيست آيا جنگ افغانستان که اکتبر 2001 شروع شد مطابق با آنچه پيش برود که دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا هفت ماه پس از روي کار آمدن به عنوان راهبرد جديد خود در مورد جنگ افغانستان اعلام کرد.
تصوير جنگ افغانستان زماني واضح تر مي شود که فصل تشديد درگيري ها در ماه هاي آوريل و مه شروع شود. هواپيماهاي آمريکايي و افغانستاني در فصل زمستان بيشتر بر حمله به اهداف مرتبط با مواد مخدر متمرکز بوده اند که از منابع اصلي درآمد طالبان است.
آنتوني کوردزمن محقق ارشد مرکز مطالعات راهبردي و بين الملل ماه گذشته در مقاله اي نوشت دولت آمريکا پيشرفت هاي قابل توجهي در تاکتيک ها و طرح هاي نظامي در افغانستان داشته است اما هيچ اقدامي در راستاي کاهش بي ثباتي سياسي و مدني انجام نداده است. به نظر مي رسد با نزديک شدن به انتخابات کنگره در ماه ژوئيه اين چالش به مراتب پررنگ تر شود.
کوردزمن تاکيد کرد «دولت آمريکا نه تنها با زوال شرايط امنيتي روبرو است بلکه فاقد يک راهبرد مشخص سياسي، حاکميتي و اقتصادي براي ايجاد ثبات در افغانستان است و ارتش آمريکا با يک ماموريت غيرممکن در اين کشور مواجه بوده است.»
ضعف دولت مرکزي و روش هاي انعطاف پذير طالبان در مبارزه با دولت تنها مشکلات آمريکا در جنگ افغانستان نبوده اند. بلکه آمريکا به گفته ژنرال جوزف ووتل فرمانده نيروهاي اين کشور در افغانستان با دخالت هاي روسيه هم روبرو بوده است. وي ماه گذشته به يک کميته در کنگره آمريکا گفت مسکو از طريق بزرگنمايي حضور شبه نظاميان داعش در افغانستان به دنبال تضعيف نفوذگذاري آمريکا و سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) در افغانستان است و اين امر را به عنوان شکست آمريکا معرفي مي کند.