عضو سابق مجلس نمايندگان آمريکا گفت ادامه مداخله آمریکا در عراق غلط است و اين کار فاجعه اي واقعي است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه راشاتودی ، عضو سابق مجلس نمايندگان آمريکا مي گويد به نظر مي رسد آمريکا تا ورشکستگي کامل نمي خواهد از عراق خارج شود.
مخالفت مردم عراق با ادامه حضور نظامی آمریکا
ران پل در گفتگو با اين شبکه درباره تصميم ناتو براي ادامه حضور نظامي خود در عراق گفت متاسفانه منظور دبير کل سازمان پيمان آتلانتيک شمالي ناتو و مقامات ناتو از عبارت « تا هر وقت که لازم باشد در عراق مي مانند» با نظر ديگران فرق مي کند. مردم عراق آشکارا مخالفت خود را با ادامه حضور نيروهاي بيگانه در خاک کشورشان اعلام کرده اند. مجلس عراق به عنوان نهاد قانونگذاري به خروج نيروهاي آمريکايي از عراق راي داد. متاسفانه آن طور که معلوم است آمريکا و ناتو مي خواهند نيروهاي خود را در عراق حفظ کنند. اميدوارم مردم آمريکا از خواب غفلت بيدار شوند و به دولت و ارتش خود بگويند که ديگر بس است و از اين وضع خسته شده اند.
جنگ عراق بر پایه دروغ بود
آمريکا پانزده سال است در عراق حضور نظامي دارد و در افغانستان نيز بيشتر از اين حضور دارد. اصلا ما نمي بايست در وهله اول به آن کشورها مي رفتيم. حتي خود رئيس جمهور ترامپ در اظهاراتي خصوصي که بدون اطلاع او ضبط شده بود، جنگ عراق را احمقانه ترين کاري خواند که آمريکا تا کنون انجام داده است.
ران پل گفت من دوست داشتم او همين منطق را به سوريه و بقيه جاها نيز اعمال تعميم مي داد زيرا افراد زيادي مثل ما وجود دارند که آزادی خواه ، محافظه کار يا طرفدار قانون اساسي هستند که معتقدند که ما اصلا نبايد در جنگهاي خارج از کشور شرکت کنيم يا جنگ راه بيندازيم و براي اين منظور بايد حتما از مردم و کنگره اجازه بگيريم. به نظر من تا زماني که آمريکا ورشکسته شود، به اين کارهاي خود ادامه مي دهد. بايد توجه داشت اساسا جنگ عراق اشتباه بود و به بهانه هاي واهي انجام شد. آمريکا ادعاي بي اساسي ارتباط صدام با القاعده و حملات يازدهم سپتامبر را بهانه حمله به آن کشور قرار داد. در واقع جنگ عراق همگي مبتني بر دروغ بود. در واقع پس از هرج و مرج ناشي از جنگ عراق بود که القاعده به آن کشور وارد شد و رشد پيدا کرد.
آمریکا ؛ عامل گسترش تروریسم در منطقه
این مقام امریکایی گفت شکل گيري القاعده و تروريسم در منطقه واکنشي به سياستهاي ما در منطقه است. در واقع سياستهاي ما عامل گسترش تنفر و افراط گرايي در منطقه و شکل گيري گروههاي بنيادگراست. هر روز عده بيشتري به اين واقعيت پي مي برند اما متاسفانه دولتهاي آمريکا چه دموکرات و چه جمهوريخواه حاضر نيستند اين واقعيتها را قبول کنند و مرتب تاکيد مي کنند که وظيفه اخلاقي آمريکاست که در هر جايي از جهان مداخله و در آنجا صلح برقرار کند. در واقع آمريکا مي خواهد باور استثنايي بودن خود را به همه جاي جهان صادر کند.
جنگ آمریکا بر اساس منافع شرکتهای اسلحه سازی است
بسياري از مردم آمريکا نمي دانند که بيشتر اين جنگها حول منافع شرکتهاي بزرگ نفتي و اسلحه سازي مي چرخد و همين شرکتها هستند که دوست دارند اين جنگها ادامه پيدا کند زيرا از آن نفع مي برند. مردم بايد بدانند که ديگر زمان بازگشت نيروها به کشور است. آمريکا بايد به مشکلات و مسائل داخلي خود برسد و آمريکا بدون مداخله در کشورهاي ديگر مي تواند خيلي قويتر شود. متاسفانه در آمريکا بيشتر رسانه ها در کنترل نومحافظه کاران طرفدار جنگ و حضور نظامي آمريکا در جاهاي مختلف جهان هستند و همين رسانه ها نمي گذارند مردم واقعيتها را بدانند. به نظر من ما نبايد به بهانه اينکه با جنگ عراق را ويران کرديم ، دوباره براي بازسازي عراق، به آن کشور نيرو اعزام کنيم. در واقع مداخله در عراق ديگر بس است و مداخله در آن کشور غلط است و اين کار فاجعه اي واقعي است. در واقع اگر ما عراق را به حال خود رها کنيم و از آنجا بيرون بياييم، آن کشور مي تواند بهتر خود را اداره و بازسازي کند.
آمریکا دنبال دشمن تراشی و جنگ تجاری است
ران پل در ادامه درباره اينکه تهديد استراتژيک براي آمريکا چيست گفت به نظر من آمريکا هر روز يک کشور را بزرگترين تهديد براي خود معرفي مي کند، يک روز کره شمالي بزرگترين تهديد است، يک روز چين و يک روز روسيه بزرگترين تهديد هستند. به نظر من کره شمالي به آمريکا حمله نمي کند. به نظر من اگر ما با کره شمالي کاري نداشته باشيم، دو کره با يکديگر آشتي مي کنند و با يکديگر کنار مي آيند. اين مسئله در زمان بازيهاي المپيک ثابت شد. به نظر من هيچ کشور يا فردي تهديد نيستند بلکه تهديد و خطر اصلي سياستهاي خود آمريکاست. آمريکا اکنون دنبال جنگ تجاري است و مي خواهد مشکلات را با چين تشديد کند. چه دليلي دارد آمريکا با روسيه تنش درست مي کند؟ بنابراين سياستهاي ما بيشتر از همه نگران کننده است. متاسفانه آمريکا بيش از حد در مسائل ديگران مداخله مي کند و اين يک تهديد است. به نظر من تصميم دولت ترامپ براي افزايش تعرفه واردات پيامدهاي بدي دارد و از همين حالا آثار منفي آن را در بازار بورس شاهديم. آمريکا هميشه دنبال دشمن براي خود مي گردد تا به آن حمله کند. ما در گذشته صدام را داشتيم و اکنون بهانه ما براي حمله کره شمالي شده است. در واقع علت اين مسئله تا حدودي براي تداوم بخشيدن به حيات صنايع نظامي است. ما بايد تسليحات بيشتري توليد کنيم و سيستمهاي هسته اي خود را توسعه دهيم. بنابراين محرک بسياري از سياستهاي جنگ طلبانه آمريکا ، منافعي است که از جنگ براي صنايع نظامي و صنايع وابسته به آن حاصل مي شود. قطعا اين جنگها و سياستها براي امنيت ملي نيست و امنيت ملي که نومحافظه کاران دائما از آن صحبت مي کنند بهانه اي بيش نيست. اين حرفها مزخرف و پوچ است. اصلا فوايد اين جنگها براي ملت آمريکا و امنيت ملي آنها بيشتر از مضرات آن نيست. در واقع چيزي که براي خير و مصلحت مردم آمريکاست اين است که ما سياست خارجي متفاوتي داشته باشيم و دنبال صلح و تعامل دوستانه با ديگران باشيم.