ساخت نخستین شهر سلولی کشور در دانشگاه خوارزمی کرج آغاز شد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، شهر سلولی کشور مرکزی برای فعالیت 50 شرکت دانش بنیان و کارآفرین است که در زمینی به مساحت 60 هکتار در پردیس دانشگاهی خوارزمی و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت خواهد کرد.
رییس شهر سلولی کشور در مراسم آغاز عملیات عمرانی ساخت این شهر در دانشگاه خوارزمی کرج، گفت: شهر سلولی با هدف پژوهش و خدمات در زمینه سلول های بنیادی و پزشکی زیرساختی ایجاد می شود.
محمدعلی زاهد با بیان اینکه طرح ساخت نخستین شهر سلولی کشور با حمایت وزارت علوم و با استفاده از بهترین پزشکان و محققان کشور انجام می شود، افزود: پزشکی بازساختی شاخه ای از علم پزشکی است که هدف آن ترمیم یا احیای بافت و اندام آسیب دیده است که شاخه های مختلفی دارد که می توان در این بخش ازسلول های شخص بیمار، مهندسی بافت، استفاده از بافت های نوترکیب، سلول های غیر خودی، ژن درمانی و سایر موارد مرتبط با این بخش ها استفاده کرد.
عضو هیات علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه سلول درمانی عمل پیوند سلول ها با یکدیگر است که بر روی سلول های بنیادی متمرکز است، تاکید کرد: درمان بیماری های سرطان، ناهنجاری های ارثی مانند گلبول قرمز، سیستم های ایمنی مادرزادی، آلزایمر، دیابت و پارکینسون و صدمات نخاعی از طریق سلول درمانی امکان پذیر است.
زاهد با بیان اینکه عملیات اجرایی مرحله اول طرح شهر سلولی با حمایت بخش دولتی و خصوصی با اعتباری بالغ بر10 میلیارد تومان اجرا می شود، افزود: استقرار 50شرکت مرتبط با سلول درمانی و پژوهش های کاربردی سلول درمانی و پزشکی بازشناختی در مرحله اول این طرح در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، عملیات اجرایی مرحله اول طرح شهر سلولی کشور نیمه نخست سال آینده پایان می یابد، گفت: شرکت های دانش بنیان اعلام آمادگی کرده اند که در سال آینده محصول شرکت خود را از شهر سلولی خوارزمی عرضه کنند.
رییس اولین شهر سلولی کشور با بیان اینکه ایران رتبه دوم منطقه در زمینه سلول های بنیادی را به خود اختصاص داده است و جزء 20 کشور برتر در زمینه دست یافتن به دانش سلول های بنیادی جهان است، تصریح کرد: تلاش می کنیم مجموعه ای از مدیریت سرمایه را برای ساخت مرحله دوم شهر سلولی ایجاد کنیم و کمک کمتری از دولت داشته باشیم.
برای ایجاد این شهر سلولی سه مرحله در نظر گرفته شده است که آغاز ساخت مرحله اول آن که قسمت شتاب دهنده مهندسی بافت است، در اردیبهشت ماه سال آینده انجام می شود.
قسمت شتاب دهنده مهندسی بافت مجموعه ای است که واحدهای فناور را مورد حمایت قرار می دهد، تا این واحدها بتوانند به شرکت های دانش بنیان تبدیل و در پارک علم و فناوری مستقر شوند.
این بخش که بخش حمایتی و نظارتی برای استقرار شرکت های دانش بنیان است، در فضایی به مساحت 10 هکتار ساخته می شود.
مرحله دوم این شهر که ایحاد پارک علم و فناوری تخصصی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی است نیز از سال آینده آغاز می شود که یک دهم بودجه مورد نیاز آن را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بقیه رابخش خصوصی تامین می کند.