کميسر بازرگاني اتحاديه اروپا گفت در صورتي که آمريکا معاف مالياتي براي اروپا در نظر نگيرد منتظر اقدام مقابله به مثل باشد.
کميسر بازرگاني اروپا در سخناني در انديشکده آمريکايي «جرمن مارشال فاند» در بروکسل گفت: «براي اتحاديه اروپا، گفتگو همچنان نخستين گزينه است.»
مالمستروم افزود: «من اميدوارم که ما بتوانيم تأييد آمريکا را براي معاف شدن از اين مالياتها بگيريم.»در صورتي که اين اتفاق نيفتد، مالمستروم يادآور شد که اتحاديه اروپا نيز آماده است تدابير سريعي در مورد فهرستي از محصولات آمريکايي شاخص مثل کره ، آب ميوه يا آبنبات جهت مقابله با تأثيرات مالياتهاي آمريکا اتخاذ کند.
وي افزود: «ما نمي توانيم تهديدي براي امنيت ملي آمريکا باشيم بنابراين انتظار داريم که از تدابير اعلام شده معاف شويم.»
دونالد ترامپ پنجشنبه شب دو سند امضا کرد که بر اساس آنها، ظرف 15 روز آينده ماليات 25 درصدي بر واردات فولاد و 10 درصدي بر واردات آلومينيوم اعمال مي شود.
کانادا و مکزيک در حال حاضر از اين تعرفهها معاف شدند و کاخ سفيد توضيح داد که همه کشورهاي مربوط مي توانند با آمريکا در مورد معافيت احتمالي خود گفتگو کنند.
مالمستروم گفت: «آنچه که رئيس جمهور آمريکا ديروز گفت خيلي واضح نبود بنابراين ما تلاش خواهيم کرديم شفافيت بيشتري در مورد اين موضوع به دست بياوريم.»
اروپا به آمريکا نود روز فرصت داد از طرح تعرفهاي اين کشور معاف شود.
کميسر سوئدي بازرگاني اروپا قرار است شنبه در بروکسل با رابرت لايتيزر نماينده بازرگاني آمريکا، هيروشيگه سکو وزير اقتصاد ژاپن براي نشستي در کميسيون اروپا که از مدتها پيش در چارچوب ديدار سه جانبه پيشبيني شده بود، ديدار کند. اين ديدارهاي سه جانبه از دسامبر 2017 برگزار مي شود.
موگريني: لازم باشد با اقدام ترامپ واکنش نشان خواهيم داد
موگريني درباره تصميم ترامپ رئيس جمهور آمريکا براي اعمال تعرفه هاي سنگين براي واردات فولاد و آلومينيوم و آغاز نوعي جنگ تجاري عليه کشورهاي ديگر گفت اين تصميم هيچ ربطي به امنيت ملي ندارد. اروپا و آمريکا شرکاي امنيتي يکديگر هستند و هر دو عضو ناتو هستند. بنابراين اين مسئله اصلا اساس چنين تصميمي نيست. من مي دانم که هنوز هم درباره اين مسئله در داخل خود آمريکا بحثهاي داغ زيادي جريان دارد. اما از نظر ما به روشني مسئله ظرفيت اضافي وجود دارد و هر دو يعني اروپا و آمريکا بايد با کمک يکديگر اين مشکل را حل کنند و البته شرکاي ديگر ما يعني کانادا و ژاپن و ديگران نيز بايد به حل اين مسئله کمک کنند.
وي با اشاره به اينکه ما هرگز سياستهاي حمايت گرايانه نخواهيم داشت و اروپا اصلا چنين مسيري را انتخاب نمي کند گفت: روشن است در صورت لزوم که ما از منافع خودمان دفاع خواهيم. بايد توجه داشته باشيم صندوق طرح مارشال به ما يادآوري مي کند که هوشمندانه ترين سرمايه گذاري که شايد آمريکا در طول تاريخ انجام داده است ، سرمايه گذاري روي اروپايي قويتر و تقويت وحدت دو سوي اقيانوس اطلس بوده است. ما بايد همچنان براي اين شراکت قوي سرمايه گذاري کنيم که شراکتي طبيعي است. اين طبيعيترين شراکت دو سوي اقيانوس اطلس است. اتحاديه اروپا شريک تجاري و سرمايه گذاري شماره يک نه فقط آمريکا بلکه تک تک ايالتهاي آمريکاست. بنابراين حمايت گرايي اصلا فکر خوبي براي اقتصاد آمريکا نيست.
موگريني درباره وضعيت روابط اتحاديه اروپا و آمريکا گفت روابط ميان اتحاديه اروپا و آمريکا خوب است اما مي تواند بهتر شود در عين حاليکه امکان بدتر شدن آن هم وجود دارد.
موگريني در اين خصوص افزود در روابط با آمريکا، ما فقط با واشنگتن و کاخ سفيد و دولت آمريکا گفتگو و تعامل نداريم بلکه ما با کنگره نيز ارتباط داريم. ما علاوه بر روابط نهادي ، با ايالتها و شهرهاي آمريکا و شرکتهاي آمريکايي و جوامع مختلف در آمريکا نيز ارتباط داريم. به علاوه ملتهاي ما نيز با يکديگر ارتباط تنگاتنگي دارند. روابط ما فقط دولت با دولت نيست. دانشگاهها، شهرداريها و شرکتهاي ما نيز با يکديگر همکاري دارند.
موگريني درباره محور گفتگوهايش با مقامات آمريکايي گفت به نظر من هم اکنون مهمترين کار مشترک ما با هدف تقويت دفاع اروپاست. ما اين کار را خيلي با دقت اما با قدرت انجام داده ايم. من مي دانم که براي آمريکاييها مهم است اعضاي اروپايي ناتو نيز دو درصد بودجه خود را به دفاع اختصاص دهند. البته اين تصميم مربوط به هر کدام از کشورهاي عضو است و آنها خودشان بايد در اين خصوص تصميم بگيرند و من نمي توانم درباره اين مسئله براي کشورهاي عضو تصميم بگيرم.
موگريني در پاسخ به اين سوال که عجيب ترين و غيرمنتظره ترين اتفاق سياسي سال گذشته براي او چه بوده است گفت شايد تصميم آمريکا براي انتقال سفارت خود به اورشليم (قدس) بوده است. به نظر من اين کار آمريکا را در معرض خطراتي قرار داده است همچنين در معرض خطر از دست دادن اعتبار خود براي ميانجيگري به منظور رسيدن به توافق قرار داده است. به نظر من اين مسئله احتمالا بيشتر از هر چيزي مرا شگفت زده کرد.
موگريني در پاسخ به اين سوال که آيا آمريکا بيشتر به اتحاديه اروپا نياز دارد يا اتحاديه اروپا به آمريکا بيشتر نياز دارد، گفت هر دو طرف به يکديگر نياز دارند و من در اين خصوص ترديد ندارم. آمريکا و اتحاديه اروپا با هم بيش از پنجاه درصد از توليد ناخالص داخلي جهان را به خود اختصاص مي دهند. سي درصد از کل تجارت جهان را مجموع اتحاديه اروپا و آمريکا انجام مي دهند. البته رابطه دو طرف با يکديگر در هم تنيده است و اگر يک طرف را حذف کنيد، طرف ديگر بازنده است. هر کاري که باعث تضعيف اين پيوند شود، به هر دو طرف زيان مي زند. در واقع رابطه ما برد-برد يا باخت- باخت است يعني هر چه در روابط ميان خود سرمايه گذاري کنيم ، دو طرف بيشتر نفع مي بريم و هر چه اين روابط را به خطر بيندازيم، دو طرف بيشتر مي بازيم. ما در زمينه هاي مختلف به يکديگر نياز داريم. در واقع ما به يک اندازه به يکديگر نياز داريم.
موگريني در پاسخ به اين سوال که آيا ممکن است آمريکا و اروپا وارد جنگ تجاري شوند گفت به نظر من اين مسئله مي تواند فاجعه اي جدي براي هر دو طرف و همچنين براي بقيه جهان باشد. همانطور که گفتم ما با يکديگر سي درصد از تجارت جهاني را تشکيل مي دهيم و اقتصاد جهاني چنين جنگي را نمي خواهد و البته اقتصادهاي آمريکا و اروپا نيز چنين چيزي نياز ندارند. ما چنين جنگي را نمي خواهيم و چنين جنگي نخواهيم داشت. همانطور که گفتم ما حاضريم از منافع خودمان دفاع کنيم اما جنگ تجاري اصلا در ذهنيت ما نيست.
موگريني در پاسخ به اين سوال که آيا اتحاديه اروپا به تصميم رئيس جمهور آمريکا براي وضع تعرفه هاي سنگين بر واردات آهن و آلومينيوم واکنش نشان مي دهد گفت اگر لازم باشد مطمئنا واکنش نشان خواهيم داد. ما نياز داريم از منافعمان دفاع کنيم. اما رويکرد و طرز فکر ما هرگز حمايت گرايي نبوده و نيست و نخواهد بود. ما به تجارت آزاد باور داريم. ما نه فقط به تجارت آزاد باور داريم بلکه از آن نفع مي بريم و مطمئنم که آمريکا نيز از تجارت آزاد نفع برده است. به نظر من اگر کل آمريکا را در نظر بگيريد، هنوز در اين خصوص ما در يک سو قرار داريم و هم نظر هستيم.
موگريني درباره پيوند ميان اروپا و آمريکا گفت به نظر من اشتراک ارزشها و منافع عامل چنين پيوندي است. به نظر من جوانان در اروپا و همچنين آمريکا احساس مي کنند که ما يکي هستيم. فرهنگ ما يکي است، موسيقي ما يکي است. فيلمهايي که نگاه مي کنيم يکي است. ما به ارزشهاي يکساني باور داريم. ما هر دو کم و بيش مي خواهيم زندگي مشابهي داشته باشيم. در واقع اين شراکتي طبيعي ميان ماست. اختلافات طبيعي است همانطور که در داخل خود اروپا هم اختلافات وجود دارد. در کل ما به يک جهان تعلق داريم. شايد سياستها و شرايط سياسي تغيير کنند اما مردم اروپا و آمريکا در يک طرف هستند.
ابراز نگراني مرکل از تصميم آمريکا به اعمال تعرفه هاي وارداتي
مرکل با اعلام اين مطلب، خواستار گفتگو با هدف کاهش تنش در اين خصوص شد صدر اعظم آلمان در اين باره گفت: « ما در خصوص افزايش تعرفه برخي محصولات خاص، نگران هستيم ».
وي افزود آلمان از اتحاديه اروپا در تلاش هايي که با هدف « گفتگو با آمريکا » صورت مي گيرد حمايت مي کند اما اين موضوع به اتحاديه اروپا محدود نمي شود و آلمان از گفتگو با ديگر کشورهايي که ممکن است از اين موضوع متاثر شوند مانند چين نيز حمايت مي کند.
انتقاد صنايع آلمان از تصميم ترامپ در خصوص افزايش تعرفه واردات فولاد و آلومينيوم
به گزارش اسوشيتد پرس از بروکسل، يک لابي صنايع آلمان روز جمعه از تصميم دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا در خصوص افزايش تعرفه واردات فولاد و آلومينيوم انتقاد کرد.
« فدراسيون صنايع آلمان » در اين باره اعلام کرد ماليات هاي جديد پيشنهادي، حمله اي است که خطر وقوع جنگ جهاني تجاري را به وجود مي آورد که " تنها بازنده خواهد داشت" و به آمريکا نيز آسيب وارد خواهد کرد.
«فدراسيون صنايع آلمان» در بيانيه خود از کشورهاي عضو اتحاديه اروپا درخواست کرد تا " خونسردي خود را حفظ کنند " و به آمريکا از طريق قوانين « سازمان تجارت جهاني » پاسخ دهند.
در ادامه بيانيه گروه مذکور آمده است موج جديدي از سياست هاي حمايت گرايانه، پيامدهاي سريعي را براي آلمان به عنوان يک کشور صادر کننده عمده در جهان، در پي خواهد داشت.
بر اساس اين بيانيه، يک چهارم شغل ها در آلمان به بخش تجارت مربوط مي شود که در صورت تغيير شرايط ممکن است دچار آسيب شود.اعلام اين موضوع در حالي است که مهمترين فدراسيون صنايع فولاد اروپا نيز در واکنش به تصميم آمريکا در خصوص افزايش تعرفه بر واردات فولاد، دلايل مطرح شده توسط ترامپ در اين خصوص را رد کرد و هشدار داد اين اقدام ممکن است باعث از بين رفتن دهها هزار شغل در سرتاسر قاره اروپا شود.
« اکسل اگرت » رئيس فدراسيون صنايع فولاد «يورو فر» در اين باره گفت: " توجيه امنيت ملي که رئيس جمهور آمريکا از آن استفاده کرد و مرتبط کردن اعمال اين تعرفه ها به بودجه سازمان پيمان آتلانتيک شمالي ( ناتو )، اقدامي پوچ و بي معنا است .
"بر اساس آمارهاي منتشر شده، اتحاديه اروپا سال گذشته حدود پنج ميليون و 500 هزار تن فولاد به آمريکا صادر کرد. توليد کنندگان فولاد در اروپا از اين موضوع نگران هستند که تغيير قوانين و تعرفه هاي آمريکا باعث کاهش دسترسي آنها به بازار اين کشور شود.