رئیس کل دادگستری در مراسم تجلیل از همیاران طبیعت گفت: برخی از مدیران به علت آگاهی نداشتن و موازی کاری و همچنین نقص قوانین منشا تخریب منابع طبیعی شده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حجت الاسلام قدرتی گفت: به دادستان ها تکلیف شده است با کسانی که به منابع طبیعی تعرض می کنند، برخورد جدی داشته باشند.
وی افزود: مجازات تعرض کنندگان به منابع طبیعی سبک است و باید مجازات و هزینه سنگین تری در مجلس شورای اسلامی وضع شود.
حجت الاسلام قدرتی گفت: افرادی که تعرض می کنند باید خسارت ها را جبران کنند ولی گاهی شرایط به گونه ای است که امکان بازگشت به وضع سابق نیست و گاهی جهل و نا آگاهی و گاهی منافع عده ای مانع اجرای قانون می شود.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: تخصیص اعتبارات کافی برای صیانت از محیط زیست یکی از نقاط برجسته بودجه سال۹۷ است.
داوود محمدی اضافه کرد: بیشتر مصوبات معطوف به جلوگیری از آلاینده های زیست محیطی، بیابان زدایی، توسعه فضای سبز و درختکاری است که برای اجرای این مصوبات اعتبار مناسب در نظر گرفته شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان هم در این مراسم گفت: بیش از نهصد هزار هکتار منابع طبیعی شامل ۸۵۰هزار هکتار مرتع و ۲۹هزار هکتار جنگل در استان موجود است.
اسداللهی اضافه کرد: با مدیریت چَرا می توان از مراتع بعنوان منبع تولیدی ارزشمند غذای دام استفاده کرد.
وی افزود: جنگل ها ی استان هم در شرایط آب و هوای استان تاثیرگذارند و بعنوان ذخیره آب هم تلقی می شوند.
اسداللهی گفت: چَرای غیرمجاز دام و در نظر گرفتن هر قطعه زمین برای کشت و کشاورزی تهدیدی برای پوشش گیاهی و مراتع است.
وی افزود: بیابانی شدن, منابع طبیعی استان را تهدید می کند که می توان با استفاده صحیح از منابع آب و خاک, روند بیابانی شدن را کنترل کرد.
اسداللهی گفت: در بیابانی شدن، پوشش گیاهی از بین می رود و به تولید گرد و غبار و ریزگرد منجر می شود.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری، مرکز دشت قزوین معروف به الله آباد بعنوان کانون ریزگرد استان است که برای جلوگیری از بیابانی شدن، بوته کاری ۵هزار هکتار از آن آغاز شده است و در این منطقه چَرا مدیریت و ورود دام بخصوص دام سنگین کنترل می شود.
در این مراسم از ۲۳همیار طبیعت، بازنشستگان اداره منابع طبیعی و مدیران کل دستگاه های همکار با منابع طبیعی تجلیل شد.