مخلوط سویق یا همان "قوود المه " از آیین های ماندگار اهالی روستاهای خلخال است.
این آیین با دورهمی بانوان اقوام و همسایه در روستاها و پاک کردن گندم، برنج، عدس و کنجد آغاز و با برشته کردن آن در روی ساچ بر روی تنورهای گلی آغاز و پس از آرد شدن در زیر چرخ دوار آسیاب در خانه با برگزاری آیینی خاص الک می شود.
قبل از این مراسم پخش آش نذری از جمله آش گل نسترن یا همان "گلدیک آشی و آیران آشی " در روستاها مرسوم بوده و شب قوود المه با غذای گرم از مهمانان و اقوام پذیرایی می شود.
در روستاهای خلخال از کنجد، گردو و پوست پرتقال و نارنج خشک شده برای طعم بخشی به مخلوط قووت استفاده می کنند و این رسم قدیمی هم اکنون در بیش از 30 روستای خلخال مرسوم بوده که این آیین با حضور بزرگترها در کنار کرسی های گرم و زغالی با دمنوش های طبیعی و چای رونق بی نظیری به خود می گیرد.
بعد از الک کردن، مخلوط قووت و همان سویق فارسی توزیع آن بین همسایگان آغاز می شود و همسایگان هم به رسم ادب و قدردانی از این محبت روستاییان با صنایع دستی و آجیل و نقل از کسی که قووت را به درب خانه آورده قدردانی می کنند.
این مراسم بیش از آنکه بزرگترها را خوشحال کند موجب شادی کوچکترهای خانواده می شود و شبی خوش و به یاد ماندنی در خاطره اهالی روستا باقی می ماند./