وزیر بهداشت گفت: شیوه فعلی درست نیست و برون داد دانشگاهها و مراکز علمی باید ثروت آفرینی باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حسن قاضی زاده هاشمی در آیین پایانی بیست و ششمین جشنواره دانشجوی نمونه در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بدون تردید در هر جامعه برای رسیدن به توسعه پایدار نیازمند توجه به فرهنگ و برای انسجام، نیازمند گفتگو و تفاهم هستیم.
وی افزود: باید واقعیتها را به رسمیت شناخته و به حقوق همه احترام بگذاریم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای پیشرفت، علاوه بر توجه به مباحث علمی و آموزشی، باید گفتمان فرهنگی وارد دانشگاه، جامعه دانشگاهی و نخبگان شود.
وی افزود: سخت کوشی، انضباط، خودباوری، نوع دوستی، کار گروهی، عشق به خدمت و باور قلبی به اینکه میتوانیم در حوزه علم، دانش و کسب مهارت با فضیلت زندگی کنیم، از مهمترین مولفههای فرهنگی است.
وزیر بهداشت گفت: هر کجا در علم، فرهنگ ورود نداشت، باعث بدبختی و بیچارگی بشر شده است.
وی افزود: خوشحالیم که در دانشگاههای کشور فرصت توجه به نخبگان وجود دارد البته اگر سیاسیون اجازه دهند و افرادی که همیشه به استاد، دانشجو و دانشگاه که معدن علم، نوآوری و پیشرفت است نگاه کاسب کارانه نداشته باشند.
قاضی زاده هاشمی گفت: محال است کشوری بتواند پیشرفت کند و ملت آن به سعادت برسد مگر اینکه به علم، دانش و پژوهش احترام بگذارد.
وی افزود: فکر نمیکنم کشوری باشد که در آن نشاط باشد، اما علم و پژوهش وجود نداشته باشد.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه آموزش و پژوهش مانند نیاز جامعه بشری به آب است، گفت: نمونه بودن دانشجویان، تازه اول راه است و آنها باید برای ایران و مردم شرافتمند آن اثر گذار باشند و آسایش، آرامش، رفاه، غرور ملی و باور به اینکه ما میتوانیم را به مردم، هدیه کنند.
وی افزود: فرصتها خیلی زود میگذرند بنابراین باید قدر فرصت برای خدمت به مردم را به خوبی دانست.
وزیر بهداشت گفت: قرن گذشته، سراسر از دستاوردهای دانش بنیانی است که در مواردی که اخلاق وجود نداشته، بنیانهای اخلاق را از بین برده است.
وی افزود: یکی از بدبختیها و مشکلات کشور این است که نگاه همه به استخدامهای دولت است.
قاضی زاده هاشمی گفت: قبل از انقلاب که وارد دانشگاه شدیم، بخش خصوصی بر روی افرادی که نخبه بودند، سرمایه گذاری و آنها را بورسیه میکرد.
وی با بیان اینکه انتظار داریم که دانشجوی نخبه نه تنها زندگی خودش بلکه کشور را بسازد، افزود: دولت در قبال نخبگان باید به وظایف خود عمل کند.
وزیر بهداشت گفت: در حوزه بهداشت و درمان میخواهیم بهترینها را جذب کنیم، اما خودشان ترجیح میدهند که در قالب شرکتهای دانش بنیان یا به صورت فردی، فعالیتهای مولد داشته باشند.
وی با بیان اینکه مدل آموزش در کشور باید تغییر کند زیرا برون داد مراکز علمی بگونهای نیست که بتوانند ثروت آفرینی زیادی داشته باشند، تاکید کرد: نگاه سنتی در حوزه علم و آموزش باید تبدیل به نگاه کارآفرینی شود.
قاضی زاده هاشمی گفت: دانشجویان نمونه باید به آنچه به دست آورده اند، قانع نباشند، به خدا و همت خودشان توکل داشته باشند و باور داشته باشند که میتوانند برای مردم کشور و دنیا، بهترین و موثرترین باشند.
در آیین پایانی بیست و ششمین جشنواره دانشجوی نمونه سال ۹۶، از ۴۰ نفر از دانشجویان نمونه حوزه های علوم و پزشکی قدردانی شد.