وزیر خارجه فرانسه، ظهر امروز با محمدجواد ظریف، دیدار و گفتگو کرد.
ظريف در اين ديدار با اشاره به موضع اصولي فرانسه و اروپا درخصوص برجام، از برخي رفتارها و اظهارات مقامات اروپايي در اجراي برجام و نيز تاثيرپذيري از فشار امريکايي ها انتقاد کرد.
وي افزود: برجام به عنوان يک توافق چندجانبه که اروپا هم در به ثمر رسيدن آن سهيم بود و به گواهي 10 گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي، ايران کاملا به آن پايبند بود، در حال حاضر دستخوش بازي هاي غيرمنطقي و سياسي کاري هاي امريکايي ها شده است که اروپا مي تواند نقش سازنده تري در حفظ اين دستاورد بين المللي ايفا کند و قبل از هر چيز ضمن اجراي کامل تعهدات خود، امريکا را براي اجراي تعهدات خود در برجام تحت فشار قرار دهد و اجازه ندهد امريکا به رغم بدعهدي ها و نقض هاي خود، خواست هاي غيرمنطقي و غيرحقوقي نيز مطرح کند.
وي افزود: حفظ اين دستاورد ديپلماتيک بين المللي بايد براي همه ما به يک اندازه مهم باشد و حمايت در گفتار کافي نيست. اگر قرار است جامعه بين المللي تلاش کند يک طرف را راضي به ماندن در توافق هسته اي کند اين ايران است که بايد راضي شود و نه امريکا. امريکا نه تنها در اجراي تعهدات خود بدعهدي نهادينه داشته، بلکه حتي مانع اجراي تعهدات اروپا هم شده است.
ژان ايو لودريان، وزير امور خارجه فرانسه نيز در اين ديدار با يادآوري تصميم کشورش در احترام به برجام و حفظ و اجراي آن گفت: فرانسه اعتقاد راسخي براي اجراي برجام دارد و اقدام عملي متعدد و گسترده اي براي اجراي آن داشته که از آن جمله سرمايهگذاري در صنايع خودرو و انرژي ايران و ايجاد اعتبار ويژه براي همکاري تجاري و سرمايه گذاري در پروژه هاي مشترک در ايران است.
لودريان با اشاره به اراده فرانسه براي ادامه روابط محکم و دوستانه با ايران اظهار داشت: اروپا به ويژه فرانسه متعهد و علاقه مند به اجراي برجام با وجود فشارهاي امريکاست. ما در خصوص همکاري هاي بانکي اقدامات خوبي را شروع کرديم و سرمايه گذاري شرکت هاي فرانسوي در ايران پس از برجام رشد چشمگيري داشته که ضمانت هاي صادراتي و گشايش خطوط اعتباري از جمله نشانه هاي اين همکاري است.
وزراي امور خارجه ايران و فرانسه همچنين در اين ديدار در خصوص مهم ترين مسائل و تحولات منطقه اي به ويژه سوريه و يمن گفتگو کردند.
وزير امور خارجه کشورمان در خصوص تحولات منطقه، به تلاش ها و پيشنهادهاي جمهوري اسلامي ايران براي حل و فصل بحران هاي منطقه اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخي طرف ها اراده اي براي حل و فصل سياسي بحران هاي منطقه ندارند. ما فکر مي کنيم که اروپا مي تواند دوستان منطقه اي خود را متقاعد به در پيش گرفتن راه حل هاي سياسي در اين مشکلات و بحران ها کند.
وي ادامه داد: اگر اروپا واقعا به دنبال پايان دادن به فاجعه هاي انساني در منطقه است مي تواند در اين زمينه از تبادل نظر با ايران استفاده کند ولي اگر هدف، تبليغات و يا راضي کردن امريکاست ما در اين بازي وارد نمي شويم.
ظريف در پاسخ به اظهارات وزيرخارجه فرانسه در خصوص توان موشکي ايران، ضمن تشريح مذاکرات برجام و تبيين مستدل اين واقعيت که موضوع موشکي ايران خارج از برجام و حتي قطعنامه 2231 است تاکيد کرد: امريکا و ديگر کشورهايي که منطقه ما را با فروش سلاح به انبار باروت تبديل کرده اند بايد اين اقدامات را متوقف کنند.
وي افزود: توان نظامي ايران براي دفاع از کشور و بازدارندگي است و ايران با توجه به تجربه تلخ جنگ تحميلي آموخته است که براي دفاع از شهروندان خود به توان بازدارندگي خود متکي باشد.
دو طرف همچنين بر ادامه رايزنيها و گفتگوهاي سياسي خود در سطوح مختلف تاکيد کردند.