عملیات مشترک جستجو و نجات دریایی و هوایی امروز در آبهای خلیج فارس برگزار شد.
نورالله اسعدی با بیان اینکه در این تمرین، امدادرسانی به آسیب دیدگان حادثه فرضی فرود اضطراری هواپیما در دریا انجام شد افزود: این عملیات با سناریوی فرود اضطراری هواپیمای مسافربری دارای 150 سرنشین در آبهای خلیج فارس به اجرا درآمد.
وی با اشاره به اینکه این تمرین نخستین بار است که در دریا ، هوا و خشکی اجرا می شود بیان کرد: با اطلاع یافتن این مرکز از شرایط اضطراری هواپیما، این ارگان راهبری عملیات را در دست گرفت و 2 یدککش آتشخوار را به محل وقوع سانحه اعزام کرد.
سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی استان عملیات آتشخوارها و فوریتهای پزشکی را از دیگر بخشهای این تمرین دانست و افزود: نجات مسافران هواپیما توسط بالگرد و شناور ناجی از دیگر برنامههای محوری این عملیات مشترک بود که با موفقیت به انجام رسید.
وی افزود: در تمرین مشترک جستوجو و نجات دریایی و هوایی در بوشهر یک فروند یدک کش بههمراه یک بارج 200 تنی، سه فروند یدک کش آتشخوار، 2 فروند شناور ناجی، یک فروند بالگرد استیجاری و تجهیزات پاکسازی آلودگی مواد نفتی حضور داشت.
اسعدی با بیان اینکه اداره کل فرودگاههای استان بوشهر با یک فروند هواپیمای جستوجوی هوایی و لاشه یک فروند هواپیما حضور فعالی در تمرین داشت افزود: نیروی دریایی ارتش با یک فروند شناور وی آی پی برای استقرار مهمانان، یک فروند شناور بیمارستانی برای خدمات پزشکی در دریا، یک دستگاه آمبولانس، چهارنفر نجات غریق، 6 نفر غواص و 2نفر نجات غریق برای کنترل صدمات شرکت داشت.
وی با اشاره به حضور فرماندهی دریابانی استان بوشهر در این عملیات گفت: دریابانی با یک فروند ناوچه و سه فروند قایق تندرو برای قرق منطقه عملیات و نیروی دریایی سپاه با یک فروند بالگرد جستوجو در این رزمایش حضور داشتند.
سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر جایگاه این استان در عرصه نجات دریایی را مهم دانست و افزود: در استان بوشهر 15 مرکز و ایستگاه نجات دریایی و مخابراتی شامل هشت ایستگاه مخابرات دریایی و پنج مرکز جستوجو و نجات دریایی فعالیت میکنند.
وی گفت: در این تمرین، توانایی امداد و نجات دستگاههای امدادی استان محک زده شد که با شناسایی نقاط ضعف برای برطرف کردن آنها برنامهریزی میشود.