در ستادساماندهی کوچ عشایر استان بر قانون مداری و مدیریت و رعایت زمانبندی کوچ عشایر تاکید شد.
آقای نادری فربا بیان اینکه اطلاع رسانی ، آموزش و آگاه سازی عشایر نقش مهمی درپیشگیری و حفاظت ازمراتع خواهد داشت افزود : برای پیشگیری از ورود زودهنگام عشایر اطراق گاههایی در مسیر حرکت عشایر کوچ رو ایجاد شود و علوفه و نهاده های دامی در اختیار آنها قرار گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم در این نشست با بیان اینکه مساحت کل مراتع استان ۸۲۲ هزار هکتارمعادل یک درصد مراتع کشور با تولید ۳ درصد علوفه کشور است گفت: از این میزان۶۳ هزار هکتاردرجه یک ، ۳۱۸ هزار هکتاردرجه ۲ و ۴۴۱ هزار هکتار درجه ۳ است.
آقای خزایی با اشاره به اینکه سامانه عشایراستان ۵۴ سامانه با مساحت ۷۲ هزارهکتار با ظرفیت ۷۰ هزار واحد دامی مجاز است افزود: در سالهای گذشته بیش از۴۷۰ هزار واحد دامی یعنی ۶ و نیم برابر بیشتراز حد مجاز دام وارد مراتع استان شده است.
او خاطرنشان کرد : تعداد ۴۴۸ هزارو ۵۵۱ واحد دامی در قالب ۷ طایفه عشایر از استان لرستان برای ییلاق گذرانی وارد استان همدان می شود.
همچنین در این نشست که مسئولان و مدیران امور عشایر و منابع طبیعی و آبخیزداری همدان و لرستان حضور داشتند در زمینه زمانبندی کوچ عشایر ، مسیرعبورومشکلات ورود زود هنگام عشایر به مراتع و راهکارهای پیشگیری از تخریب مراتع بحث و تبادل نظر شد. ۰۰