يک کارشناس مسائل اقتصادي گفت: اجرايي شدن سياستهاي اقتصاد مقاومتي و ورود تفکر انقلابي به حوزه هاي اقتصادي از راهکارهاي اساسي مرتفع کردن مشکلات اقتصادي کشور است.
وي تصريح کرد: همان گروههايي را که در اوايل انقلاب حضرت امام انان را طرد کردند ، گرچه از حوزه سياست کنار رفتند ، ولي هنوز تفکرات نهضت آزاديها در اقتصاد و انجمن حجتيهايها در فرهنگ کشور برقرار است و به نظام ضربه مي زنند.
ايزدخواه بي توجهي انقلابيون به حوزه اقتصادي و روي کارآمدن تکنوکراتها و ديدگاه دولتي سازي اقتصاد را موانع جدي بر سر تحقق آرمانهاي اقتصادي انقلاب برشمرد و افزود: تکنوکراتها شعار توسعه صادرات سر ميدادند، سال ها از اين شعارها مي گذرد ، ولي هيچ توسعه اي در اين خصوص شکل نگرفته است.
وي گفت: همين سال گذشته بازار روسيه بطور کامل براي صادرات محصولات ما فراهم بود، ولي حتي نتوانستيم محصولات خام کشاورزي را به آنجا و همين طور بازارهايي مثل اربيل کردستان صادر کنيم.
اين کارشناس اقتصادي افزود : در زمينه توسعه زيرساخت ها هم به همين شکل شعار سر دادند و بيش از هزار شهرک صنعتي در سراسر کشور بوجود آوردند، در بازديدهايي که ما داشتيم تعدادي از آنها کاملاً تعطيل اند و خيار و گوجه در آنها کشت مي شود!
مديرعامل انديشگاه توسعه منطقهاي فناوران ، اجرايي شدن سياست هاي اقتصاد مقاومتي، ورود تفکر انقلابي به حوزه هاي اقتصادي و توسل به مردم را از راهکارهاي اساسي مرتفع ساختن موانع و مشکلات اقتصادي کشور دانست و اضافه کرد: اقتصاد مقاومتي مورد تأييد و تصديق همگان است و مي تواند پايه گذار يک مکتب اقتصادي مهم باشد، چنانچه معاون خزانه داري آمريکا در چندين نشست علمي خود اذعان داشته که نسخه اقتصادي رهبر ايران در صورت اجرايي شدن ايران را به ابرقدرت تبديل مي کند.
در ادامه اين نشست محمدحسين دانشفر مدير امور توليد نفت فلات قاره ايران ضمن اشاره به دستاوردهاي فراوان اقتصادي بخصوص حوزه نفت و گاز پس از پيروزي انقلاب اسلامي از انجام يک طرح دقيق علمي و پژوهشي در شاخه نفت و گاز اقتصاد مقاومتي با مشارکت بيش از 50 مدير، کارشناس و استاد دانشگاه خبر داد و به ارائه بخشي از اين طرح پژوهشي پرداخت.
دانشفر 70 درصد از منابع بودجه کشور را از اين حوزه دانست و گفت: خوشبختانه با راه اندازي صندوق توسعه ملي بخشي از اين درآمد ذخيره ميشود.
وي افزود : چرخش دشمنان در مقابله با نظام جمهوري اسلامي از درگيري نظامي به تحريم هاي اقتصادي، نفت و گاز کشور به سبب اثرگذار بودنش در اقتصاد ملي بوده و اکنون اين حوزه در نوک پيکان اين تحريم هاست.
مدير امور توليد نفت فلات قاره ايران، توليد صيانتي، تحريم هاي بين المللي، پايين بودن سرمايه گذاري، ارتباط ضعيف با زنجيره هاي قبل و بعد يا همان خام فروشي را از جمله مشکلات اساسي حوزه نفت و گاز کشور برشمرد.
دانشفر ضمن تبيين معضل خام فروشي گفت: اگر زنجيره هاي بعدي نفت ايجاد شود، چندين برابر فروش نفت خام براي ما آورده خواهد داشت .
وي بالا بودن مصرف انرژي را از ديگر مشکلات حوزه نفت و گاز دانست و گفت: هر چقدر گاز در کشور توليد مي کنيم در حال استفاده شدن است و اين رقم روز به روز در حال افزايش است.
مدير توليد نفت فلات قاره ايران ادامه داد: از 28 فاز پارس جنوبي بجز 4 فاز و حدود 25 ميليون متر مکعب گاز که با عراق قرارداد بسته ايم، بقيه در داخل استفاده مي شود.
وي اجرايي کردن اقتصاد مقاومتي را براي مقاومت در برابر نظام سلطه جهاني، افزايش تاب آوري و جلوگيري از چالشهاي اقتصادي ضروري دانست و گفت: اگر نخواهيم در برابر نظام سلطه مقابله کنيم محکوم به تحمل فشارهاي اين نظامِ مغاير با آرمانهاي انقلاب اسلامي هستيم و اجرايي کردن اقتصاد رياضتي تنها راه حل مي شود که آسيبهاي فراواني را به همراه دارد.
دانشفر با اشاره به قراردادهاي سرمايه گذاري اخير در حوزه نفت و گاز گفت: بايد اين قراردادها به گونه اي باشد که زنجيره هاي کامل از توليد تا فرآوري در آن ديده شود نه اينکه به يک حوزه خاص مثل پتروشيمي بپردازد.
در پايان اين نشست از کتاب «راه نفت» تأليف محمدحسين دانشفر که به بررسي مجموعه رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي در حوزه نفت وگاز مي پردازد، رونمايي شد.