پرورش گفت: هدر رفت آب در تهران ۱۰ درصد است، اما آب بدون درآمد یا به حساب نیامده در تهران ۲۳ درصد است.
وي افزود: انشعابات غيرمجازي که از شبکه برداشت مي کنند، گرچه اسراف نمي شود ولي ما درآمدي از آنها به دست نمي آوريم.
پرورش گفت: 4 درصد هدر رفت آب، مجاز است. به طور مثال در تهران 21 هزار شير آتش نشاني داريم که حدود 1 و نيم درصد از اين رقم را مصرف مي کند. در حادثه پلاسکو از شبکه آب تهران استفاده شد و در حوادث ديگر هم استفاده مي شود که در واقع اين هدر رفت آب محسوب نمي شود.
وي گفت: 2 و نيم درصد از هدر رفت در فرآيند توليد آب براي شستشوي فيلتر يا شبکه آب در تصفيه خانه ها مصرف مي شود که اين مقدار آب بدون درآمد است اما هدر نمي رود و از آن براي آبياري فضاي سبز استفاده مي شود.
وي با تأکيد بر اينکه بايد به سمت کمتر کردن هدر رفت آب با همکاري بخش کشاورزي، شهرداري ها و مردم پيش برويم، گفت: در 5 سال گذشته 1500 کيلومتر اصلاح شبکه انجام داديم که 5 درصد کاهش آب بدون درآمد را به همراه داشت که از اين رقم 1 و 4 دهم درصد هدر رفت واقعي بوده است.
وي با اشاره به اينکه بايد 10 درصد هدر رفت آب مديريت شود ، افزود: در شهرهاي بزرگ ازجمله تهران که از آب چاه براي آبياري فضاي سبز استفاده مي شود، اين مقدار آب مصرفي تبخير مي شود درحاليکه 10 درصد پرتي انتقال آب تهران در زير زمين است و به آبخوان ها مي رود.
پرورش افزود: در بخش کشاورزي از آب به صورت غيرفني براي آبياري استفاده مي شود بنابراين ازآنجاکه آب مايه حيات است بايد در همه حوزه ها از آن مراقبت کنيم تا ميزان هدر رفت آب کاهش يابد.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: در هيچ جاي دنيا هدر رفت آب به صفر نرسيده و اين رقم در دنيا 6 تا 7 درصد است.
وي افزود: در 6 تا 7 سال گذشته بيش از 6 هزار کيلومتر شبکه آب و فاضلاب ساخته شده يعني توسعه، اصلاح و بازسازي شبکه آب انجام شده است که در تهران از لوله هاي چدني استفاده کرديم که 4 تا 5 برابر قيمت ساير لوله هاست.
پرورش افزود: براي اصلاح شبکه آبرساني به ازاي 1 درصد 350 ميليارد تومان اعتبار نياز داريم که دريافت مجوز براي حفاري در شهر و ترافيک نياز به همکاري شهرداري نيز داريم.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: سالانه 250 تا 300 کيلومتر اصلاح شبکه آب در شهر تهران انجام مي شود و تاکنون 1500 کيلومتر از شبکه آب تهران اصلاح شده است.
وي با اشاره به اينکه متوسط عمر شبکه هاي آبرساني 25 تا 30 سال است، افزود: بر اين اساس اصلاح شبکه به طور مداوم بايد انجام شود تا آب پايداري داشته باشيم.
پرورش گفت: سالانه حدود يک ميليارد و 400 ميليون متر مکعب آب در استان تهران توليد مي شود که حدود 1 ميليارد مترمکعب آن مربوط به شهر تهران است.