معاون شرکت ملی نفت: نتایج مطالعات نشان میدهد که میتوان در آینده ذخایر اثبات شده نفت را حداقل ۱۰ درصد افزایش داد.
وي تصريح کرد : همه ما دست اندرکاران صنعت نفت در اين گردهمايي جمع شدهايم تا ضمن طراحي، بازخواني و بازبيني راهکارهاي تحول و حرکت به سمت جلو، صنعت نفت را براي فعاليت گستردهتر تجهيز کنيم.
معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران افزود: بر اين اساس، بايد حرکت پويا و بسيار موثر و فعالي وجود داشته باشد تا انرژي لازم براي طي کردن اين مسير به دست آيد.
منوچهري با اشاره به بخش پيمانکاران بالادست صنعت نفت تصريح کرد: خوشبختانه در سالهاي اخير پيمانکاران بالادستي صنعت نفت رشد بسيار خوبي داشتهاند و در مقايسه با گذشته به قابليتهاي بالاتري دست يافتهاند، به نحوي که اين موضوع پشتوانهاي براي اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي در اتکا به داخل، خودکفايي و خودباوري شده است.
وي ادامه داد: اين موضوع سبب شده است براي ظرفيتسازي در صنعت نفت به توان داخل تکيه کنيم و تحت عنوان گسترش فعاليت در اين زمينه به بخش بينالمللي و داخلي نيز توجه داشته باشيم.
منوچهري با بيان اينکه شرکت ملي نفت ايران در بخش بالادستي به ظرفيتسازي در اين بخش توجه کرده است، احراز صلاحيت شرکتهاي E&P و توسعه آنها را از برنامههاي محوري وزارت نفت و شرکت ملي نفت ايران اعلام کرد.
وي تجهيز منابع مالي از طريق صندوقهاي مالي، مشارکت سرمايههاي کوچک و استفاده از منابع مالي بانکها را از جمله سياستهاي مورد حمايت وزارت نفت دانست و افزود: در کنار سرمايهگذاري خارجي يا غياب آن، اين بخش مورد توجه است و تلاش داريم آن را گسترش دهيم.
معاون مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، ماده 12 قانون رفع موانع توليد رقابتپذير و ارتقاي نظام مالي کشور را از جمله سازوکارهايي دانست که شرايطي فراهم کرده تا بتوان از بستههاي اقتصادي کاري متحولي براي توسعه اين فعاليت از آن استفاده کرد.
منوچهري همچنين از آغاز برگزاري مقدمات مناقصه پروژههاي ايي پي سي اف (EPCF) بالادستي خبر داد و گفت: از ابتداي سال آينده روند برگزاري اين مناقصهها را به صورت جديتر دنبال ميکنيم.
منوچهري با بيان اينکه براي توسعه صنعت نفت و گسترش اجراي برنامههاي خودبه جذب سرمايه از طريق بينالمللي و ساير بخشها نياز داريم، افزود: اما در کنار اين راهبرد، وزارت نفت برنامه گستردهاي را براي تجهيز منابع خود دارد تا بتواند ضمن حفظ توليد نفت به افزايش آن نيز بپردازد.
دومين کنگره و نمايشگاه بينالمللي اکتشاف و توليد و پنجمين کنگره بين المللي صنعت حفاري ايران با هدف تشريح و تبيين ابعاد و چارچوب هاي «الگوهاي جديد کسب و کار در صنعت بالادست نفت و گاز ايران» در مرکز همايش هاي بين المللي صدا و سيما آغاز شد.در اين کنگره بررسي آخرين تحولات و چشم انداز آينده طرح هاي IPC و EPCF و الزامات حضور حداکثري بخش خصوصي در اجرا و مديريت طرح هاي نفت و گاز کشور با محوريت شرکت ملي نفت ايران و انجمن توانمندسازي دانش آموختگان صنعت نفت در حال برگزاري است .
اين کنگره بين المللي مشتمل بر 30 پانل راهبردي ، مديريتي و تخصصي و بيش از 100 ارائه از طرف سخنرانان و متخصصان داخلي و بين المللي است و بيش از 1200 نفر از فعالان و ذينفعان کليدي صنايع بالادستي نفت و گاز اعم از مديران و کارشناسان شرکت هاي بزرگ بخش دولتي و خصوصي، شرکت هاي مطرح بين المللي مشتاق به همکاري با ايران و ... با مغتنم شمردن اين فرصت، در اين رويداد حضور فعالانه اي دارند.
در اين رويداد آخرين وضعيت طرح هاي صنعت بالادست از منظر تمامي موضوعات و مباحث اصلي و کليدي مديريتي و فني از قبيل مدل هاي قرادادي، مدل هاي تامين مالي و سرمايه گذاري، منابع انساني و مديريت دانش، بيمه و مديريت ريسک، اکتشاف، ژئوفيزيک و زمين شناسي، طرح توسعه ميدان و مديريت مخزن، حفاري و تکميل چاه، بهره برداري و توليد، ازدياد برداشت، تاسيسات سطح الارضي، کالا و تجهيزات و ... مورد بررسي و واکاوي قرار مي گيرد.