رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد: تولید فولاد از مرز ۲۱ میلیون تن عبور میکند و در جایگاه سیزدهم جهان قرار میگیرد.
وي گفت: عمده توليدات فولاد در کشور ورق فولادي است، روند توليد فولاد در کشور نظم خوبي پيدا کرده و مي توان به تحقق اهداف 1404 در توليد فولاد اميدوار بود.
قيمت فولاد کشور امروز به نسبت دنيا در هر تن کمتر است و اين قيمت در سالهاي اخير کمتر سابقه داشته و واردات فولاد از حدود 8 تا 9 ميليون تن در سال، امسال به 2،5 ميليون تن خواهد رسيد.
اسلاميان افزود: تعرفه فولاد با توجه به پائين بودن قيمت فولاد ايران بايد بگونه اي تنظيم شود که توليد کننده داخلي متضرر نشود و با توجه به پائين بودن تعرفه واردات فولاد به نسبت کشورهاي منطقه صلاح نيست اين تعرفه بيش از اين کاهش يابد.
وي گفت: امريکا که از بزرگترين توليدکنندگان فولاد است با تعرفه 25 درصدي از توليدکنندگان داخلي به خاطر ايجاد اشتغال دفاع مي کنند و لذا با توجه به اخبار مربوط به کاهش تعرفه، از دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت تقاضا داريم با عدالت و انصاف با تعرفه برخورد کنند.
اسلاميان افزود: به رغم تحريم هاي جهاني امروز فولاد ايران حتي به کشورهاي اروپايي صادر مي شود و لذا صلاح نيست تعرفه ها را کاهش دهيم چرا که امروز طرحهاي فولادي در حال اجرا است.
امروز 29 ميليون تن فولاد خام در دست اجرا داريم حدود 60 ميليون تن طرح سنگ آهن در دست اجرا داريم و 70 ميليون تن در دست تجهيز است.
وي گفت: خوب است پيش از اينکه اين سرمايه گذاريها با چالش مواجه شود دولت فکر کند، امروز حدود 60 درصد در نورد ظرفيت خالي داريم که اميدواريم با حمايت واحدهاي بزرگ اين مشکل حل مي شود.
اسلاميان افزود: اميدواريم طرحهاي فولادي بر اساس نقشه راه ايميدرو به اجرا در بيايد تا شاهد اجراي طرحهاي غيراقتصادي در کشور نباشيم.
وي گفت: با اين روند مي توانيم آينده خوبي براي صنعت فولاد انتظار داشته باشيم، چرا که بخش مهمي از نيازمندي فولاد در کشور تهيه و تامين مي شود.
اسلاميان افزود: ميزان ذخيره قطعي سنگ آهن کشور امروز به 3 ميليارد تن و گاز طبيعي بعنوان مواد اوليه اصلي 3 تريليون متر مکعب مي رسد که در کنار نيروي انساني متخصص ايران از کشورهاي داراي مزيت بالاتر توليد فولاد است.
وي گفت: در حال حاضر تعرفه واردات 15 درصد است.
واردات ورق گرم 47 درصد نسبت به سال قبل کاهش يافته و صادرات اين محصول هم کاهش يافته است.