موريوچي تخمين مي زند که کره شمالي با ايجاد و فروش ارزهاي ديجيتال رمزنگاري شده و تبديل آن به پول نقد ، به راحتي بين 15 تا 200 ميليون دلار درآمد کسب مي کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ در حالي که آمريکا همچنان به تحريم هاي کره شمالي بر سر برنامه هسته اي اين کشور ادامه مي دهد اما همه اينها از عزم کيم جونگ اون رئيس کره شمالي براي ادامه دادن به اين برنامه نمي کاهد - و يک دليل تعجب آوري در اينجا وجود دارد: مهارت پيونگ يانگ در استفاده از ارزهاي ديجيتال.
«الکس وارد» کارشناس مسائل بانکي و امور تحريم ها در مقاله اي در پايگاه خبري ووکس، به تحليل اين موارد پرداخته است.
الکس وارد مي نويسد: پنج روز قبل آمريکا چندين کشتي، شركت هاي حمل و نقل دريايي و ديگر شرکت هايي را که به نوعي درگير نقض تحريم هاي مرتبط با برنامه هسته اي و موشکي کره شمالي بودند، تحريم کرد.
اين اقدامات بخشي از سياست وسيع تر استراتژي آمريکا عليه سيستم مالي کره شمالي با هدف عقيم کردن نظام پولي اين کشور به منظور اصلاح ساختار نظامي کره شمالي بوده است. دولت ترامپ مي خواهد اين تنبيهات را تا جايي عليه پيونگ يانگ ادامه دهد که کره شمالي حاضر شود بر سر برنامه هاي موشکي و هسته اي خود پاي ميز مذاکره بنشيند.
به گفته پريسکيلا موريوچي ، يک مقام سابق ارشد امنيت ملي که مسئول نظارت بر تهديدهاي سايبري شرق آسيا بوده است؛ مشکل اين است که کره شمالي مي تواند محدوديت هاي مالي را با استفاده از ارز ديجيتال مرتفع کند ، ارز ديجيتال نوعي پول آنلاين رمزنگاري شده است.
موريوچي تخمين مي زند که کره شمالي با ايجاد و فروش ارزهاي ديجيتال رمزنگاري شده و تبديل آن به پول نقد ، به راحتي بين 15 تا 200 ميليون دلار درآمد کسب مي کند.
( آنها اين ميزان را بر اساس نوسانات در ارزش بازار ارز ديجيتال در زماني که کره شمالي از آن حساب ها پول برمي دارد محاسبه مي کنند ). اما اين مقدار ارز ديجيتال براي جبران كسري بودجه آنها كافي نيست تا نيازهاي مالي برنامه هاي تسليحاتي کره شمالي را تأمين كند، اما اين اطمينان را براي آنها مي آورد که برنامه هايشان كاملا تعطيل نمي شوند.
با در نظر گرفتن اينکه تحريم هاي آمريکا بر بدنه اقتصادي کره شمالي آسيب زده است اما راههايي هم وجود دارد که آمريکا بتواند از اقتصاد در حال رشد کره شمالي ميتني بر کار با ارز ديجيتال جلوگيري کند.
بدان معنا که کره شمالي مي تواند برنامه هاي هسته اي خود را همچنان بر خلاف چيزي که ممکن است ما فکر کنيم ادامه دهد.
الکس وارد در ادامه مي نويسد موريوچي به من گفت : من شرط مي بندم که همين سکه هاي ديجيتالي تبديل به کالا يا پول هاي حقيقي مي شوند که مي توانند پشتيبان برنامه هسته اي و موشکي پيونگ يانگ باشند.
متني از نوشتارهاي رد و بدل شده من با موريوچي را در ادامه مي آورم :
الکس وارد : چرا ارز ديجيتال براي کره شمالي مهم است ؟
موريوچي : زيرا ارز ديجيتال به چند شناسه يا الزامات امنيتي نيازي ندارد و بسياري از اين ارزها بر اساس امنيت يا ناشناس بودنشان براي کاربرانشان اهميت دارند يا حداقل تا حد زيادي نظر نظر آنها را براورده مي کنند. ويژگي اين نوع ارزها ، آن را تبديل به يک ابزار مناسب براي کشورهايي مانند کره شمالي مي کند که از ابتدا از سيستم مالي بين المللي کاملا جدا شده اند وبنابراين از اين ارز تجاري جديد استفاده مي کنند که تا کنون در کنترل قانوني بسياري از کشورها نبوده است.
الکس وارد : چگونه يک کشور ارزهاي ديجيتال نظير بيت کوين را جمع آوري مي کند؟ آيا در اينکه چه کسي بايد اين کار را انجام دهد تفاوتي هست ؟
موريوچي : چيزي که ما به آن رمز گذاري مي گوئيم چيزي است که سيستم ارز ديجيتال از آن تشکيل يافته است. ايجاد يک سکه ديجيتال تنها نياز به رايانه هاي بسياري براي حل تعدادي از مسائل رياضي دارد. و هنگامي که شما حل مساله را انجام داديد ، چيزي به وجود مي آيد که به آن بلوک مي گويند. اين بلوک اساسا خود ارز است - و شما براي ساخت اين بلوک ، پاداش مي گيريد. هر کس مي تواند يک بلوک ايجاد کند، چه آنکه شخص حقيقي باشد يا يک کشور باشد. اين يک فرايند محاسباتي فشرده و پر انرژي است. شما نياز به دسترسي به اتصال به اينترنت بسيار پايدار و با پهناي باند بالا داريد.
سپس هنگامي که شما بلوک را ايجاد مي کنيد پاداش را دريافت مي کنيد که معمولا پاداش آن ارز است.
الکس وارد : آمريکا به همراه سازمان ملل ، به طور مداوم کره شمالي را تحريم مي کند. آنها معمولا تلاش مي کنند تا کره شمالي را از استفاده از مزاياي صادراتي خود مانند آهن، زغال سنگ و غذاهاي دريايي بازدارند. اما شما اساسا مي گوييد که کره شمالي از پول ديجيتال استفاده مي کند تا درآمد کسب کند و تا حدودي از تحريم هاي فيزيکي اعمال شده بر خود جلوگيري کند، درست است؟
موريوچي : اکثر تحريم هاي بين المللي و تحريم هاي آمريکا تا کنون بر فشار بر کره شمالي و رژيم آن کشور متمرکز شده است. اين تحريم ها براي سال ها و سال ها و سال ها در حال انجام است، اما رژيم از طمع خود براي توسعه موشک هاي بالستيک يا سلاح هاي هسته اي خودداري نکرده است. در واقع کره شمالي از اينترنت براي محافظت از خود و برنامه هاي تسليحاتي خود استفاده مي کند و اين تحريم ها را دور مي زند.
الکس وارد : آيا کره شمالي اين همه کار را از داخل انجام مي دهد يا در جاهاي ديگر هم فعاليت هايي دارد؟
موريووچي : يکي از چيزهايي که ما مي دانيم به عنوان مثال، اين است که کره شمالي شبکه اي از پايگاه هاي عملياتي را در کشورهاي خارجي که عمليات اينترنتي را اجرا مي کنند، ساخته است.
الکس وارد : از چه کشورهايي؟
موريوچي : برخي از آنها در چين و برخي در آسياي جنوب شرقي هستند. ما شاهد معامله هاي خوبي به نفع کره شمالي در کشورهايي مانند هند، مالزي، فيليپين هستيم و ما اعتقاد داريم که پايگاه هاي عملياتي در برخي از اين کشورها وجود دارد. با اين حال، ما هنوز به يک آدرس از خيابان يا هر چيز ديگري دست نيافته ايم. اپراتورهاي سايبري کره شمالي که به اين پايگاه هاي عمليات خارجي اعزام مي شوند، داراي دو شغل هستند. يکي، براي انجام عمليات براي رژيم کره شمالي و ديگري براي کسب درآمدي که هشتاد تا نود درصد پول آن به رژيم بازگردانده مي شود و تنها مقدار کمي براي سود اپراتورها باقي مي ماند.
الکس وارد : عمليات کره شمالي با ارز ديجيتال تا چه حد گسترده است ؟
موريوچي : ما مقياس را نمي دانيم. من تابستان گذشته شاهد عمليات استخراج بيت کوين کره شمالي در مقياس کوچک بودم اما چيزي در مقياس کارخانه اي يا وسيع تر مانند چيزهايي که درباره چين و روسيه وجود دارد نداشتيم.