نشست شورای اداری هرمزگان با حضور رئیس جمهور در بندرعباس
رئیس جمهور در دومین روز از سفر خود به هرمزگان در جلسه شورای اداری استان حضور یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ استاندار هرمزگان در این نشست گفت: امیدوار است این سفر منشا خیر و برکت برای استان باشد.فریدون همتی از طرف جامعه مدیران استان از حضور رئیس جمهور و هیئت همراه در استان تشکر کرد و این سفر را برای مقدمهای برای توسعه و پیشرفت عنوان کرد.
وی امکانات و ظرفیت های استان را برای ایجاد اشتغال از طریق آماده کردن بسترهای مختلف صنعتی و گردشگری و فعال کردن تعاونی های مرزنشینی، پر رونق کردن بخش گردشگری، قابلیت ارتقای کار برای تولید کشتی های جدید در استان به اطلاع رئس جمهور و هیئت دولت رساند.
با قاچاق در دریا مبارزه شود نه در بازار؛
آیت الله نعیم آبادی نیزدر این نشست گفت: با استفاده از دریا می توان مشکل کم آبی هرمزگان را حل کرد.
کشاورزان هرمزگانی مشکلات زیادی در فروش محصولات دارند و اگر مشکلشان حل نشود مجبور به مهاجرت می شوند.
در بحث قاچاقاق گرچه کشفیات زیاد شده اما قاچاق کم نشده، نیروهای مرزبانی به امکانات و نیرو نیاز دارند با قاچاق باید در دریا مبارزه کرد نه در بازار، تقویت نیروهای دریابانی موجب کاهش قاچاق می شود.
گرانی هم از مشکلات مردم است که باید عوامل داخلی گرانی را با تقویت دستگاه های نظارتی کنترل کرد که نظارت بر بازار می تواند بخش قابل توجهی از مشکلات را حل کند.
بدحجابی نیز از مصادیق نهی از منکر است که انتظار داریم رئیس جمهور به آن ورود کند.
قانون ته لنجی و قانون تردد خودرو مناقط آزاد برای سایر شهر های هرمزگان اجرایی شود؛
سید عبدالباعث قتالی امام جمعه اهل سنت بندرعباس نیز گفت: اهل سنت در کنار برادران شیعه بدون هیچ مشکلی زندگی میکنند و اهل سنت خودشان را در همه عرصهها بویژه در انتخابات نشان داده اند.
لزوم توجه به معیشت مردم و بهبود صدور مجوزها در راه اندازی مشاغل مورد تاکید است.
انتظار داریم از اهل سنت در مناصب مدیریتی استان استفاده شود.
قانون ته لنجی باید برای همه استانها یکسان باشد و قانون تردد خودروهای منطقه آزاد که در بعضی استانها میتوانند در خارج از مناطق آزاد هم تردد کنند شامل حال استان هرمزگان نیز شود.
درخواست های مهم نمایندگان مردم هرمزگان از رئیس جمهور؛
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز موضوعات مورد نظر خود و نمایندگان هرمزگان را در حضور رئیس جمهور اعلام کرد.
احمد مرادی از رئیس جمهور خواست مصوبه انتزاع پنج روستا از پارسیان به طور کامل لغو کند زیرا مردم هرمزگان زیر بار این مصوبه نمی روند.
وی به موضوع فروچاله های میناب که به بحرانی تبدیل شده ، اشاره کرد و گفت: علت آن برداشت بی رویه آب از دشت میناب است و وزارت نیرو باید در این زمینه چاره اندیشی فوری کند.
استفاده از نیروهای بومی هرمزگان در مناصب مدیریتی رده های بالای کشور موضوع دیگری بود که مرادی بر آن تاکید کرد.
رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: در مشاغل داخل استان اولویت با جذب نیروهای بومی باشد.
مرادی بازگشت مازاد درآمد استان طبق قانون و هزینه آن در نیازهای بهداشتی و آموزشی استان را نیز خواستار شد.
وی افزود:بسیاری از شرکت هایی که در هرمزگان فعالیت دارند مالیات را در استان های دیگر پرداخت می کنند که خلاف قانون و ظلم به هرمزگان است.
مرادی گفت: مردم قشم گلایه هایی از سازمان منطقه آزاد دارند و برای ورود به شهرشان باید عوارض پرداخت کنند در حالی که از روند استخدام فرزندانشان در مشاغل مناطق آزاد نیز راضی نیستند.
دریافت ته لنجی موضوع دیگری بود که نماینده مردم بندرعباس از رئیس جمهور انتظار همکاری در این زمینه با مردم داشت و گفت: سی هزار ملوان در این استان چشم انتظار اصلاح قانون ته لنجی هستند. انتظار ما افزایش اجازه ورود کالا در هر سفر به ارزش سی میلیون تومان است.
وی در ادامه سخنان خود افزود: در صنعت کشتی سازی در هرمزگان ده هزار نفر نیرو مشغول هستند و در این شرایط باید از این صنعت حمایت کرد نه اینکه شرکت های دولتی سفارشاتشان را به خارجی ها بدهند.
مرادی گفت: با توجه به شرایط آب و هوا ی هرمزگان، مردم انتظار دارند که اجازه تردد خودروهای منطقه آزاد قشم و کیش در سراسر استان صادر شود.
وی ادامه داد: انتقال آب از خلیج فارس با هزینه های میلیاردی به استان های دیگر برای صنایع کوچک آیا به صرفه است؟ آن هم با عوارض محیط زیستی فراوانی که برای دریا دارد.
اعتبارات استان هرمزگان به روایت رئیس سازمان برنامه و بودجه؛
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در سالهای ۹۲ تا ۹۵ هرمزگان ۲ هزار و ۴۲ میلیارد تومان برای اعتبارات عمرانی دریافت کرد که در مقایسه با سالهای قبل حدود ۱۵۸ درصد افزایش داشته است.
نوبخت افزود: برای سال جاری درآمدهای این استان ۲ هزار و ۴۳۴ میلیارد تومان بود که ۹ و ۷ دهم درصد افزایش دارد.
وی گفت: حجم تملک دارایی و سرمایهای ۲۴۲ میلیارد تومان در سال ۹۵ به ۵۳۴ میلیارد تومان با ۱۱۸ درصدافزایش در سال ۹۶ رسید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: حقوق و مزایا پارسال ۱۸۸ میلیارد تومان بود که در سال ۹۶ با ۲۲ درصد افزایش به ۲۲۲ میلیارد تومان رسید.
نوبخت افزود: قرار شد ما برای اجرای ۴۵ طرح ۳۷۵ میلیارد تومان طی سالهای ۹۳ و ۹۴ اختصاص بدهیم این به شکل مناسبی اجرا شد که هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان با ۳۵ درصد تحقق داده شد که ۲۶ طرح تحقق و خاتمه، ۱۱ طرح بالای ۷۰ درصد تحقق و ۸ طرح با اعتبار ۳۳۵ میلیارد تومان کمتر از ۷۰ درصد در حال اجراست.
وی گفت: در این سفر رئیس جمهور با ۳۹ طرح با اعتبار هزار و ۱۸۹ میلیارد تومان موافقت کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: این اعتبارات در ۵ طرح در کشاورزی ۲۸۵ میلیارد تومان، برای آب ۳ طرح ۲۲۰ میلیارد تومان، آموزش و پرورش ۵ طرح با ۹۱ میلیارد تومان، عمرانی شهر و روستا ۳ طرح با ۶۵ میلیارد تومان، در بخش درمان و بهداشت و ساخت بیمارستان بزرگ ۲۸۵ میلیارد تومان برای ۵ طرح، ۴ طرح در بخش عمرانی با ۱۸۷ میلیارد تومان، ۳ طرح در بخش ورزش و جوانان با ۲۹ میلیارد تومان، در بخش آموزش عالی ۴۱ میلیارد تومان، برای ارتقاء ظرفیتهای گردشگری ۲۰ میلیارد تومان تصویب شد.
نوبخت افزود: ۳۰۰ میلیارد تومان است که از محل صندوق ملی نیز به این استان داده شد.
وی گفت: حجم اعتبارات این سفر هزار و ۴۸۹ میلیارد تومان است.
نوبخت افزود: تبعیض وجود ندارد احساس تبعیض است ما در آمدی که در کشور داریم و با آن حقوق کارکنان و طرحها را میدهیم یکی مالیات و حقوق گمرک، دوم فروش نفت و سوم عمران است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در اعتباربودجه ۹۷ از ۳۶۸ هزار میلیارد تومان به ۳۸۶ میلیارد تومان افزایش یافته است.
نوبخت افزود: در کشور چند استان به بنادر بزرگ نفت دسترسی دارد و درآمدشان بالاتر است پس این امکان نیست اگر مازادی وجود دارد به برخی از این استانها برگردانیم.
دستور رئیس جمهور برای توجه به ملوانان در هرمزگان؛
رئیس جمهور در نشست شورای اداری هرمزگان در بندرعباس گفت: مبارزه با قاچاق در حال حاضر با ناجا است و اما اخیراً تصمیم گرفته شده است که از سپاه هم در مبارزه با قاچاق کالا در خلیج فارس استفاده شود.
آقای روحانی افزود: برای استان هرمزگان وقت بگذارید و در حد معمولی که به تولید داخلی هم ضربه ای وارد نیاید برای ته لنجی ملوان های این استان فکری بکنید.
وی با بیان اینکه مناطق آزاد یا وزرات نفت باید مشکلات مردم جزایری که در آنها مستقر هستند را حل کنند به نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور داد برای آبادانی هر جزیره کوچک که در آن فعالیت اقتصادی صورت نمی گیرد، 10 میلیارد تومان اختصاص یابد.
رئیس جمهور افزود: از طریق جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی این جزایر را می توان آباد کرد.
آقای روحانی گفت: 200 میلیارد دلار ظرفیت سرمایه گذاری در بخش های گاز، نفت و پتروشیمی در کشور وجود دارد و باید از ایرانیان خارج از کشور که مشکل خاصی ندارند دعوت به همکاری کنیم.
لزوم توجه به مازاد درآمد استان؛
رئیس جمهور گفت: هرمزگان استانی است که نیمی از بنزین مصرفی کشور را در آینده نزدیکی تامین می کند و این حرف که برا ی توسعه استان باید از نیروهای بومی استفاده شود، حرف درستی است.
آقای روحانی از دانشگاه های استان خواست زمینه آموزش های لازم را برای اینکار انجام فراهم کنند.
وی ادامه داد: طرح های بزرگ باید در آبادانی آن منطقه تاثیر گزار باشند. مردم منطقه نباید تنها دود کارخانه ها را تحمل کنند.
آقای روحانی با اشاره به اینکه دولت آماده همکاری با بخش خصوصی در رفع مشکل آب در استان است، گفت:ما چاره ای نداریم جز اینکه آب را در این استان شیرین کنیم و به استان های دیگر هم ببریم. اما اگر مشکلات محیط زیستی پیش آمد آنرا رفع کنیم.
نوروز فرصتی برای صاف کردن دل از کینه ها؛
رئیس جمهور گفت: ما هم نسبت به هم با رحمت عمل کنیم و فلسفه عید نوروز پاک کردن دلها است. مسائل حزبی و خانوادگی را کنار بگذاریم اگر نگذریم خودمان زجر میکشیم.
دکتر حسن روحانی افزود: کسی که خود کینه دارد خودش بار بزرگی بر دوش میکشد.
وی گفت: ما امت پیامبر رحمت و مهربانی هستیم و افتخار ما این است که مسلمانیم .
رئیس جمهور گفت: ما ایرانیان ملت با مروت و با رحمت هستیم که تاریخ آن را نشان میدهد.
روحانی افزود: اگر یک بنگاه اقتصادی ایجاد کنید و ۲ نفر مشغول کار شوند زندگیشان را احیا کرده اید که هم ارزش معنوی دارد و هم جامعه آرامش می یابد.
وی گفت:یکی از مسائل استان مسئله آب است که کشاورزان و وزارت کشاورزی کارهای بسیار خوبی در این زمینه انجام داده اند.
رئیس جمهور گفت: آقای حجتی از این استان بسیار راضی است، چون این استان، استان پر تلاشی در زمینه سامانه آبیاری نوین است هر چه طرح گلخانهای توسعه یابد ارزشمند است. اگر چرخش آب را درست کنیم بخش بزرگی از آب مورد نیاز کشاورزی تامین میشود.
روحانی افزود: دولت از سرمایه گذاری مردم در طرح تصفیه فاضلاب حمایت میکند.
وی گفت:کشاورزان میتوانند آب این تصفیه را ارزانتر از آب آبشیرین کن خریداری کرده و بخشی بزرگی از معضل آب حل میشود.
تا ترانزیت کامل ریلی فاصله زیادی نداریم؛
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع افزایش ظرفیت ترانزیت کالا از طریق ریل اشاره کرد و گفت:55 کیلومتر ریل گذاری نیاز است تا ریل به اسکله برسد. اگر این مهم با یک مقدار دیگری که در شمال کشور باید درست شود انجام بشود بصورت مستقیم از کشتی ترانزیت انجام می شود و همه باری که از هند به روسیه می رود به بندرعباس می آید و از طریق قزوین و رشت و آستارا به روسیه و اروپا برود که تحول بزرگی می تواند ایجاد کند.