به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه، سازمان جهاني بهداشت با صدور بيانيه اي اعلام کرد، نيجريه با بدترين شيوع تب لاسا در تاريخ اين کشور مواجه است و براساس گزارشهاي محلي از آغاز امسال تاکنون 72 نفر جان باخته اند.
سازمان جهاني بهداشت روز چهارشنبه با صدور بيانيه اي به نقل از آمارهاي مرکز کنترل بيماري ها در نيجريه اعلام کرد شيوع تب لاسا در نيجريه به طور بي سابقه افزايش يافته و به بالاترين حد رسيده و ابتلا 317 نفر به اين بيماري تاييد شده است.
سازمان جهاني بهداشت در ادامه بيانيه خود اعلام کرد تب لاسا - برگرفته شده از نام شهري در شمال نيجريه که اولين مورد ابتلا در آن تشخيص داده شد- يک بيماري همه گير بومي است اما تعداد موارد تاييد شده به اين بيماري هرگز تاکنون به اين سطح نرسيده است. اين بيماري مرگبار براي اولين بار در سال 1969 ميلادي در شهر لاساي نيجريه ديده شد به همين علت به تب لاسا نامگذاري شد.
مقامات بهداشتي و محلي نيجريه نيز اعلام کردند، شيوع بيماري تب لاسا در اين کشور از آغاز سال جاري ميلادي و در کمتر از دو ماه تاکنون هفتاد و دو قرباني گرفته است. براساس اين گزارش، تنها در ششم فوريه 31 نفر بر اثر ابتلا به اين بيماري جان خود را از دست داده اند. ويروس کشنده تب لاسا شبيه بيماري تب خونريزيدهنده ماربورگ و ابولا است.
مرکز کنترل بيماريها در نيجريه اعلام کرد 325 مورد از مبتلايان به تب لاسا از آغاز سال 2018 شناسايي شده اند که از اين تعداد 317 مورد تاييد شده اند و هشت مورد احتمال ابتلا به بيماري دارند و از اين تعداد 72 نفر نيز براثر ابتلا به بيماري جان باخته اند.
سازمان جهاني بهداشت در ادامه بيانيه خود اعلام کرد در مجموع 2 هزار و 845 نفر از افرادي را که با بيماران ارتباط داشتند شناسايي شده اند و تحت کنترل هستند. ايالت ادو در جنوب نيجريه با بدترين نوع اين ويروس مواجه است. مشاور رسانه اي اين ايالت گفت بيشتر روستاهاي اطراف تحت تاثير اين ويروس قرار گرفته اند. تماس مستقيم با آبها يا مواد عذايي آلوده به بزاق يا خون موش مبتلا به تب لاسا اصلي ترين راه انتقال اين بيماري به انسان است. با افزايش رعايت بهداشت و جلوگيري از تماس با موش ها مي توان از ابتلا به اين بيماري جلوگيري کرد. در سال 2016 از 36 ايالت نيجريه 14 ايالت تحت تاثير ويروس تب لاسا قرار گرفتند و اين ويروس بيش از 100 قرباني گرفت.