رئیس شورای شهر تهران گفت: ساخت مخزن اضطراری آب به عنوان تکه ای از جورچین مدیریت بحران باید ادامه یابد چون مدیریت بحران فرایندی دائمی است و روند آماده سازی و کاهش آسیب پذیری در برابر وقوع بحران ها نباید هیچ گاه این فرایند متوقف یا معطل شود.
وی افزود: دو ماه قبل موضوع زلزله ، مسئله اصلی همه شهروندان، مسئولان و رسانه ها و همچنین افکار عمومی بود اما امروز جزو 10 یا 20 مسئله اصلی مطرح در جامعه نیز محسوب نمی شود.
آیا دراین مدت تغییری در احتمال خطر یا آسیب پذیری شهر در برابر زلزله رخ داده است؟
رئیس شورای شهر تهران گفت: نگاه ما به مدیریت بحران نباید نگاه تاکتیکی و کوتاه مدت باشد که در یک زمان محدود با انبوهی از تبلیغات ، مصاحبه ها و جلسه ها به موضوعی بپردازیم و بعد تا وقوع بحران بعدی آن را فراموش کنیم یا دست کم از اولویت خارج کنیم.
هاشمی گفت: مدیریت بحران فرایندی دائمی است یعنی روند آماده سازی و کاهش آسیب پذیری در برابر وقوع بحران ها نباید هیچ گاه این فرایند متوقف یا معطل شود.
وی افزود: در رابطه با نقش مدیریت یکپارچه و جامع شهری در تسهیل و تقویت مدیریت بحران اگر ما نتوانیم بین اجزای مختلف خدمات شهری یعنی آبرسانی، برق رسانی ، انتقال گاز شهری، مخابرات، توزیع سوخت، کنترل ترافیک و اجزای دیگر هماهنگی مناسب ایجاد کنیم قطعا در مدیریت بحران و آماده سازی شهر در برابر سوانح موفقیت نخواهیم داشت.
رئیس شورای شهر تهران گفت: هم اکنون در بخش هایی این آماده سازی سرعت بیشتری دارد و در بخش هایی با روند کندتری پیش می رود، باید تصویر روشنی از حداقل نیازها و اولویت نخست شهر در حوزه های مختلف بدست آوریم.
وی افزود: براین اساس همه بخش ها را به حد آمادگی برسانیم که امیدوارم این هماهنگی سریعتر و یا قبل از وقوع سانحه بعدی انجام شود.
هاشمی گفت: منابع آبی و لزوم صیانت بیشتر از آن بخصوص با توجه به خشکسالی کشور امری ضروری است و طرح فاضلاب تهران امروز به ثمر نشسته و در حال تکمیل است اما چرخه های قبلی و بعدی آن نیاز به توجه ویژه دارد.
وی افزود: اتلاف منابع در شبکه آبرسانی شهر، قابل توجه است در حالیکه صرفه جویی آب از اولویت های اصلی به شمار می رود.
رئیس شورای شهر تهران گفت: متوازن کردن نظام توزیع آب و منصفانه کردن قیمت آب بخصوص برای خانواده های متمول که استفاده بیشتری از آب می کنند و مصارفی چون استخر، آبیاری فضای سبز و شستشوی منازل دارند می تواند منابع لازم برای اصلاح در سیستم آبرسانی شهر را فراهم کند.
هاشمی گفت: ساخت تصفیه خانه های مدرن با فناوری نانو، کم کردن سختی آب و امکان استفاده فاضلاب و آبهای سطحی در کشاورزی و سایر مصارف صنعتی را فراهم می کند.
وی ادامه داد: فرهنگ سازی برای اصلاح الگوی مصرف نیز از دیگر اقداماتی است که در سالهای اخیر کمرنگ شده و با توجه به خشکسالی در سالهای اخیر باید جدی گرفته شود.
ساخت مخازن آب اضطراری تهران باید سرعت بیشتری بگیرد
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: ایران جزو کشورهایی است که احتمال وقوع 30 حادثه و بلای طبیعی در آن وجود دارد.
پروانه مافی در مراسم افتتاح دومین مخزن آب اضطراری منطقه 4 آب و فاضلاب شهر تهران که در پارک شهر ساخته شده است افزود: تجربه نشان داده تهران زلزله های بزرگی را تجربه کرده که یکی از اقدامات برای جلوگیری از تلفات بیشتر بعد از وقوع زلزله برنامه ریزی برای تامین آب در آن شرایط است.
وی با اشاره به وجود گسل در شمال و جنوب تهران گفت: اکثر کشورها نقشه راه جامع برای مواجهه با این آسیب ها دارند اما ما هنوز یک سند جامع ملی در این خصوص نداریم .
مافی افزود: بعد از انقلاب در زمینه رسیدگی به روستاها خوب کار شده و به استقلال سیاسی و آزادی خوبی رسیدیم اما هنوز به انسجام مدیریتی توجه نشده است.
وی با اشاره به اهمیت موضوع آب که به امنیت مردم نیز بستگی دارد افزود: ساخت این نوع مخازن به فاصله یک کیلومتر از یکدیگر باید سرعت بیشتری بگیرد و مجلس نیز برای تامین منابع مالی آن حاضر به همکاری است.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: ساخت مخازن آب اضطراری در سطح شهر تهران باید از نقاط پرخطر شروع شود و آموزش مردم برای استفاده و بهره برداری از آن نیز نکته مهمی است که باید به آن توجه کنیم.
مافی گفت: تعمیر و نگهداری از مخازن با استفاده از تجربیات سایر کشورها نیز باید مدنظر باشد.