رئيس جمهور افغانستان پیشنهادکرد: طالبان به عنوان يک گروه سياسي مشروع و قانوني به رسميت شناخته شود.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از کابل؛ رئيس جمهور افغانستان گفت: دولت اين کشور آماده است بدون هيچ گونه پيش شرط با گروه طالبان مذاکره کند.
اشرف غني امروز در مراسم آغاز به کار دومين نشست بين المللي « روند کابل » با حضور معاون وزیر خارجه کشورمان، طرح جديد دولت افغانستان براي مذاکرات صلح را تشريح کردو گفت : دولت افغانستان بدون هيچ گونه پيش شرط با طالبان مذاکره مي کند ، براي آغاز مذاکرات صلح بايد ابتدا يک چارچوب سياسي ايجاد شود ، سپس آتش بس صورت گيرد و طالبان از حالت نظامی خارج شود و به عنوان يک گروه سياسی عمل کند .
وی بابيان اينکه برخی ديدگاههای گروه طالبان درباره صلح درنظر گرفته می شود افزود: افرادی از طالبان که به روند صلح می پيوندند ، امنيت شان تامين خواهد شد.
رئيس جمهور افغانستان درباره بازنگری قانون اساسی افغانستان گفت: بازنگری قانون اساسی افغانستان مورد بحث و تبادل نظر قرار می گيرد و زندانيان طالبان آزاد خواهند شد.
وی تاسيس دفترنمايندگی براي گروه طالبان و قانونی شدن رفت و آمد اعضای اين گروه را از ديگر مفاد طرح جامع صلح دولت افغانستان با گروه طالبان اعلام کرد.
اشرف غني دربخش ديگري از اظهارات خود ضمن ابراز نگراني از افزايش تهديد هاي تروريستي در افغانستان ، منطقه و جهان گفت : موج پنجم خشونت ، تروريسم و افراط گرايي درجريان است.
وی تصريح کرد : تهديد تروريسم رو به افزايش و يک خطر فرا مرزی است ، جنايتکارانی که در افغانستان اقدامات تروريستی انجام مي دهند ، فرا ملی هستند.
رئيس جمهورافغانستان گفت : هنوز براي مبارزه با تروريسم به اجماع کامل منطقه ای و بين المللی نرسيده ايم .
اشرف غني دربخش ديگری از اظهارات خود ادامه داد : افغانستان هيچگاه همسايگان خود را تهديد نکرده است و به ديگران نيز اجازه نمی دهد همسايگان ما را تهديد کنند.
وی با اشاره به طرح های بزرگ اقتصادی منطقه ای در افغانستان و منطقه افزود: از کشورهای دوست جمهوری اسلامی ايران و هند براي اجرای طرح استفاده سه جانبه از بندر چابهار قدردانی مي کنم.
آغاز به کار نشست بين المللی « روند کابل » با حضور معاون وزير امور خارجه ايران
دومين نشست بين المللی « روند کابل » با حضور معاون وزير خارجه جمهوری اسلامی ايران با هدف برقراری صلح و مبارزه با تروريسم در افغانستان صبح امروز آغاز بکار کرد.
نمايندگان بيش از بيست کشور و سازمان بين المللی و منطقه ای دراين نشست يک روزه حضور يافته اند و قرار است درباره چگونگی برقراری صلح در افغانستان و منطقه و نيز مبارزه با تروريسم رايزنی و تبادل نظر کنند.
ميهمانان اين نشست از کشورهای مختلف به ويژه کشورهای همسايه و منطقه دعوت شده اند که درسطح وزير امور خارجه ، معاون وزير خارجه و نمايندگان ويژه در امور افغانستان در اين نشست حضور يافته اند.
« رسول اسلامی » معاون وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران در امور غرب آسيا در اين نشست حضور يافته است.
اين نشست بين المللی از سه بخش تشکيل شده است که بخش افتتاحيه با سخنرانی اشرف غني رئيس جمهور افغانستان آغاز مي شود و بخش دوم آن ، تشکيل کارگروه درمورد صلح است که رياست آن را « محمد کريم خليلي » رئيس شورای عالی صلح اين کشور برعهده دارد ، کارگروه دوم در مورد مبارزه با تروريسم تشکيل مي شود که «محمد حنيف اتمر» مشاور امنيت ملی رياست جمهوری افغانستان آن را مديريت مي کند. اين نشست عصر امروز با سخنرانی « عبدالله عبدالله » رئيس اجرای دولت افغانستان به پايان می رسد.
« هارون چخانسوري » معاون راهبردي و رسانه اي دفتر رياست جمهوري افغانستان با حضور دريک نشست خبري گفت : دومين نشست بين المللي « روند کابل » متفاوت از نشست اول آن است که اوايل امسال درکابل برگزار شد ، نشست دوم روند کابل ، چارجوبي کلي نسبت به همه نشست هاي دوجانبه و چند جانبه منطقه اي است که افغانستان در آن حضور يافته بود ، اولويت هاي اين نشست نيز براساس خواست و نيازهاي مردم افغانستان تعيين مي شود .
وی تصريح کرد : دولت افغانستان طرح صلح خود را که پيشهاد همه جانبه و بدون محدوديت است به اين نشست ارائه می کند ، همچنين طرح مذاکره با دولت پاکستان را نيز دراين نشست مطرح خواهد کرد.
چخانسوری گفت : درهای صلح افغانستان به روی همه گروههای مخالف مسلح باز است و کابل گامهای عملي را نيز در اين زمينه برداشته است ، انتظار داريم گروههای مخالف مسلح نيز به شعار اکتفا نکنند و با صداقت و اراده کامل براي صلح گام عملی بردارند.
وی درباره پيشنهاد مذاکره گروه طالبان به آمريکا گفت: آمريکايی ها مذاکرات صلح با گروه طالبان را رد کرده و گفته اند طالبان بايد با دولت افغانستان وارد مذاکرات صلح شود ، بنابراين دولت افغانستان برای مذاکرات صلح با طالبان در داخل اين کشور آمادگی کامل دارد.