جشن صدسالگی اولین نمایشنامه کُردی در دانشگاه کُردستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستان، یکصدمین سالگرد نوشتن اولین نمایشنامه کردی توسط عبدالرحیم رحمی حکاری، دیشب در دانشگاه کردستان گرامی داشته شد.
مدیر گروه رشته زبان و ادبیات کُردی دانشگاه کُردستان در این مراسم، گفت: نمایشنامهنویسی از قرون 4 تا 14 روند نزولی داشت، امّا در دوره رنسانس مجدداً شکوفا شد.
بختیار سجادی، افزود: نخستین بار استاد عبدالرحیم رحمی حکاری، نوشتن نمایشنامه کُردی را در سال 1918 آغاز کرد و در سال 1919 به چاپ رساند
او می گوید: نمایشنامه ژانر مهم ادب دراماتیک است که خوشبختانه در میان کُردها دارای محبوبیت خاصی است.
سجادی با اعلام اینکه 10 نمایشنامه به زبان کُردی در سال 97 توسط پژوهشکده کُردستان شناسی دانشگاه کُردستان به چاپ خواهد رسید، گفت: این اقدام، گامی شایسته در راستای ارج نهادن به نمایشنامه است.
رئیس دانشگاه کُردستان هم در این مراسم گفت: رشد و بالندگی زبانی، فرهنگی و هنری کُردستان از ریشه و پیشینه غنی خود نشأت گرفته است.
فردین اخلاقیان، گفت: برگزاری این جشن برای دانشگاه کُردستان افتخاری بزرگ است و پاسداری، آموزش و انتقال درست و زیبای فرهنگ و ادبیات به نسلهای آینده از وظایفی است که بر عهده صاحبان اندیشه و ادب گذارده شده است.
وی ادبیات نمایشی را از شاخههای نوین ادبی دانست و تصریح کرد: این ابزار نوین همسو با ادبیات کهن در انتقال ارزشها مفید و یاریرسان هستند.
عبدالرحیم رحمی حکاری، شاعر، روزنامهنگار و متفکری نوگرا بود که در سال 1890 در روستای "الباک" در نزدیکی شهر وان ترکیه متولد شد، حکاری اولین شاعر معاصر است که آثار و اشعارش را در مجلهای کردی منتشر کرد.
حکاری در سال 1918 اولین نمایشنامه به زبان کُردی با عنوان "مهمی ئالان" را نوشت.