پلاک های دندان منجر به آسیب به مینای دندان و همچنین خطر ابتلا به بیماری های پریودنتال و تشکیل حفره های دندانی می شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛غذاهایی که جویدن آنها طول می کشد، مثل هویج، سیب و خیار یک مکانیسم پاک سازی پلاک های دندانی مزاحم دارند. جویدن منجر به متلاشی شدن پلاک های دندانی می شود.
غذاهای غنی از کلسیم مانند پنیر، بادام و سبزیجات برگ دار و غذاهای غنی از فسفر مانند گوشت، تخم مرغ و ماهی مینای دندان را مستحکم و سالم نگه می دارد اما غذاها و نوشابه های اسیدی باعث ایجاد خوردگی های کوچک بر روی مینای دندان شوند.
چای، پنیر و کشمش
ترکیبات موجود در چای سیاه و سبز به نام پلی فنول منجر به کند کردن رشد باکتری های مرتبط با حفره های دندانی و بیماری لثه می شود.
مصرف پنیر منجر به خنثی کردن اسید و با افزایش تولید بزاق از تشکیل پلاک بر روی دندانها جلوگیری می کند.
کشمش یک منبع غنی از فیتوکمیکال ها یا مواد شیمیایی گیاهی است که منجر به از بین بردن باکتری های مسئول حفره های دندانی می شود. برخی دیگر از ترکیبات کشمش نیز از رشد باکتری های مرتبط با بیماری های لثه پیشگیری می کنند.
آدامس بدون قند و شیر
جویدن آدامس باعث تحریک ترشح بزاق می شود، و برخی از باکتری ها را میزداید. بدون قند بودن آدامس هم مهم است، باکتری ها برای تولید پلاک به سوکروز یا قند معمولی نیاز دارند.
تحقیقات نشان می دهد نوشیدن یک لیوان شیر پس از خوردن آب نبات های شیرین میزان اسید در دهان را بیش از نوشیدن آب یا آب سیب کاهش می دهد.
قره قاط
این میوه مانند چای حاوی پلی فنول هاست که ممکن است مانع از چسبیدن پلاک به دندان شوند، و خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهند. برخی از فراورده های آماده قره قاط حاوی قند افزوده شده هم هستند که ممکن است منافع بالقوه آنها برای دندان را کاهش دهند.