به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز لرستان، کارگاه آقای رشیدی در شهرستان کوهدشت لرستان به فرآوری پای مرغ می پردازد.
این کارگاه سالانه 3هزار 600تن پای مرغ را فرآوری می کند.
کاظمی مدیر تولید این کارگاه گفت: هم اکنون ما با یک چهارم ظرفیت تولید کارمی کنیم.
در این کارگاه 18نفر مشغول به کار هستند و در صورتی که پای مرغ بیشتری وارد کارگاه شود می توان 12نفر دیگر را مشغول کار کرد.
مدیر بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان از وجود 624واحد تولید مرغ گوشتی در استان خبر داد.
مهندس ناصر نجیبزاده افزود: سال گذشته 61هزار و 200کیلوگرم گوشت مرغ در لرستان تولید شد و امشال پیش بینی می شود این امار بیش از 63هزارتن باشد.
یشترین میزان گوشت مرغ در شهرستان بروجرد تولی می شود.
624واحد تولید مرغ گوشتی درلرستان فعال است و ظرفیت تولید آنها در یک دوره سه ماهه 12میلیون و 470هزارقطعه است.
لرستان نه تنها نیاز داخلی خود را تامین می کند بلکه بخشی از تولیدات خود را بهدیگر استانها صادر می کند..
نجیبزاده ادامه داد: لرستان با توجه به آب و هوای مناسبی که دارد میتواند در زمینه تولید محصولات دامی نقش بسزایی در کشور داشته باشد.
رشیدی مدیرعامل کارگاه فرآوری پای مرغ در شهرستان کوهدشت افزود: پای مرغ فرآوری شده در قالب 4بسته 5کیلویی تهیه و به کشورهای آسیای جنوب شرقی به ویژه چین ارسال می شود.
تحقیقات پژوهشگران نشان داده، پای مرغ حاوی بسیاری از پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی است که بدن انسان قادربه تولید آنها نمی باشد.
از این ماده غذایی در کشورهای آسیای شرقی بسیار استفاده شده و یکی از محبوبترین غذاها محسوب می شود.
خانم بهرامی دامپزشک و مدیر فنی این کارگاه به خواص درمانی پای مرغ اشاره کرد و گفت: استفاده از پای مرغ برای کمک به درمان و رفع برخی از مشکلات استخوانی نظیر پوکی استخوان، راشیتیسم یا نرمی استخون و جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروفها مفید است.
مصرف پای مرغ برای پیشگیری و درمان صدای مفاصل درحال فرسایش بسیارمفید می باشد.
پای مرغ سرشار از مواد غضروف ساز و سولفات کندروئتین است، برای ترمیم و شکستگی استخوان کاربرد دارد و به عنوان جایگزین مناسب برای قرص های غضروف ساز خارجی محسوب می شود.
استفاده ازپای مرغ به درمان دیسک کمرو بهبود آن کمک می کند.
مصرف پای مرغ بدون کندن پوست آن بسیار مؤثراست و به درمان افسردگی و اضطراب کمک می کند.
از پای مرغ برای بهبود رشد کودکان هم استفاده می شود.
در طب سنتی از پای مرغ برای درمان سرماخوردگی و رفع ضعف شدید استفاده می شود.
یکی دیگر از خواص پای مرغ کمک به حفظ سلامتی و جوانی پوست و ناخن ها است.
ترکیبات کلاژن و الاستین مسئول حفظ سلامت پوست و ناخن ها در بدن هستند که در این ماده غذایی به مقدار فراوان یافت می شود.
استفاده از پای مرغ به دلیل وجود پروتئین های خاص در آن برای تنظیم و کنترل فشار خون مفید است.
مصرف پای مرغ برای کمک به درمان بیماری استئوآرتریت(نوعی بیماری مفصلی تحلیل رونده که به طور معمول در افراد مسن دیده میشود و در زنان شایعتر از مردان است) مفید می باشد.
و در پیان باید نتیجه گرفت و گفت: با فرهنگ سازی در بین مردم و ایجاد صنایع تبدیلی می توان ضمن بازکردن جایگاه پای مرغ در سفره های مردم با توجه به نقشی که در تامین سلامی بدن دارد زمینه اشتغال افراد بیشتر و ارزی آوری برای کشور را فراهم کرد.
نویسنده: مهناز رحمانی مهر