به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: ۴۰۰ معتاد متجاهر و کارتن خواب در مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان ماده ۱۶ ساماندهی شدند که ۶۰ درصد از این افراد، بومی و ۴۰ درصد از آنها غیربومی هستند.
محمدرضا ابراهیمی با بیان این مطلب اظهار داشت: ساماندهی معتادان پُرخطر از ۲۶ بهمن ماه سالجاری شروع شده و تا سه ماه آینده به صورت جدی ادامه دارد و پس از آن در صورت نیاز تمدید میشود.
وی با بیان اینکه ظرفیت مرکز ۴۰۰ نفر است و در حال حاضر تکمیل شده، یادآور شد: قراردادی با مراکز اقامتی میان مدت درمان اعتیاد (کمپهای ترک اعتیاد) به عنوان بخش خصوصی طبق تبصره ۲ ذیل ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر منعقد کردیم و علاوه بر مرکز فعلی، شش مرکز میان مدت با ظرفیت بالغ بر ۵۰۰ نفر آماده اسکان و نگهداری از معتادان متجاهر هستند.
ابراهیمی اعلام کرد: باتوجه به افزایش ظرفیت اسکان، از سوم اسفند مجدداً جمعآوری آغاز شده و ۵۳ نفر فقط در روز سوم اسفند از سطح شهر جمع شدند.
وی اظهار داشت: ساماندهی معتادان متجاهر توسط نیروی انتظامی و شهرداری انجام میشود.
دبیر شورا افزود: ساماندهی و خدماتدهی به بیماران مستقر در مرکز نیز با همکاری سازمان بهزیستی، اداره کل فنی و حرفهای، شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان انجام میشود.
ابراهیمی درباره چرخهی نگهداری این افراد افزود: در مرکز، کلاسهای روانشناسی و مشاوره، حرفهآموزی و خدمات درمانی برای بیماران انجام میشود و ترک اعتیاد آنها طی سه ماه دنبال میشود و پس از آن از کمپ خارج خواهند شد و به خانواده و جامعه بر میگردند.
وی گفت: مردم در صورت مشاهده معتاد متجاهر میتوانند با شماره ۱۳۷ شهرداری تماس بگیرند، البته جمعآوری و ساماندهی این افراد در دستور کار روزانه نیروی انتظامی هم قرار دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس بیان داشت: طبق بند ۳ ماده ۸۰ برنامه ششم توسعه باید شهرداری برای نگهداری این افراد همکاری لازم را به عمل آورد، شهرداری در این خصوص مکلف است که با بهزیستی در بحث ساماندهی معتادان متجاهر نماید و در این بند قانونی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تکلیفی در این باره ندارد، اما هزینههای نگهداری را تامین کرده است.
ابراهیمی افزود: سال ۹۲ اتفاق خوبی افتاد و با همکاری شهرداری مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان موضوع ماده ۱۶ راهاندازی شد.
وی ادامه داد: انتظار میرود همه دستگاههای متولی در این حوزه همکاری لازم را باهم داشته باشند، چرا که با ساماندهی معتادان پُرخطر ۳۰ تا ۳۵ درصد جرائم خرد کاهش مییابد و این آمار اهمیت کار را نشان میدهد. علاوه برآن رضایت مردم هنگام اجرای طرح کاملاٌ مشهود است، مخصوصاً در محلاتی که محل تجمع این افراد است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس تصریح کرد: شهر شیراز، شهری زیارتی و توریستی است و ضرورت دارد همه دستگاههای متولی در این امور کمک کنند و به میزان لازم برای آن اعتبار بگذارند تا بتوان این مشکلات را ریشهای حل کرد.
وی افزود: ساماندهی این افراد فقط مختص حوالی عید نوروز نیست و در طول سال هم استمرار دارد، البته به خاطر تغییرات مدیریتی مرکز ماده ۱۶ در نقل و انتقالات حدود مرداد تا شهریور ماه مرکز تعطیل شد و از اوایل مهر ماه مجدداً ساماندهی انجام شده و ۲۵۰ نفر در مرکز بود.
ابراهیمی با بیان اینکه نزدیک نوروز ساماندهی معتادان متجاهر اوج میگیرد، تاکید داشت: ما امیدواریم و اولویت کاری ما هم هست که مراقبتهای بعد از ترک و خروج از مرکز را تقویت کنیم تا این افراد، دیگر به این چرخه باز نگردند.