مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد گفت: مبارزه بیولوژیک، مناسب ترین و سالم ترین روش کنترل آفات در برنامه مدیریت تلفیقی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، احمد صادقی با بیان اینکه زنبور تریکو گراما، پارازیت تخم پروانه هایی از قبیل، کرم ساقهخوار برنج، کرم ساقهخوار ذرت، کرم سبز برگخوار برنج، کرم غوزه پنیه، کرم سیب، کرم گلوگاه انار و ... است، افزود: به دلیل سیکل کوتاه زندگی، امکان تکثیر درانسکتاریوم بر روی تخم آفات انباری نظیر، بید غلات و پروانه آرد به راحتی امکان پذیر است.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد گفت: زنبور مادری (سوش) باید از مکان های کاملاً طبیعی تهیه و نبایستی بیش از 5 تا 6 نسل به روی میزبان واسط پرورش یابد.
احمد صادقی با اشاره به اینکه زنبور تریکوگراما را در دمای 4 درجه سانتیگراد در مرحله پیش شفیره، می توان تا مدتی ذخیره سازی کرد، در باره شرایط استاندارد تریکوکارت افزود: تریکوکارت باید حاوی 10 گرم یا 600 عدد زنبور پارازیت درحالت شفیره ( مرحله چشم قرمزی) باشد.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه تعداد تخم های پارازیت روی هر کارت و خروج زنبور نباید از 85 درصد و تعداد زنبورهای ماده نیز نبایستی از 50 درصد کمتر باشد گفت: ناهنجاری زنبورهای ماده نیز نباید از 5 درصد بیشتر باشد و خروج زنبور از 6 تا 24 ساعت پس ازخروج از سرد خانه است.
احمد صادقی با اشاره به اینکه رها سازی زنبور تریکو گراما با توجه به نتایج تله های نوری و بازدید و نمونه برداری از مزارع است، افزود: رها سازی در نسل اول مرحله نخست در زمان 50 درصد شفیرگی آفت و در مرحله دوم 7 تا 10 روز پس از رهاسازی اول انجام می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد گفت: رهاسازی در نسل دوم مرحله اول در زمان ظهور پروانه ها و در مرحله دوم نیز زمان پیک پرواز پروانه است و در دمای 4 درجه سانتیگراد در هر مرحله تعداد 100 عدد تریکو کارت در فواصل 10 در 10 متر در هر هکتار رهاسازی می شود.
صادقی با بیان اینکه ايجاد مقاومت درآفت، آلودگی های زيست محیطی، مرگ و میر حیات وحش، آبزيان، حشرات مفید و مسمومیت های انسانی از عوارض سوء مصرف آفت کش های شیمیایی است، افزود: مبارزه بیولوژیک، مناسب ترین و سالم ترین روش کنترل آفات در برنامه مدیریت تلفیقی آفات است.